تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۴
مدیرکل اداره بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان:

تضمین منافع ملی کشور با توسعه بندر چابهار

مدیرکل اداره بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: توسعه بنادر با رشد اقتصادی جمعیت پسکرانه تکمیل و با توسعه بندر چابهار منافع ملی کشور تضمین می شود.
تضمین منافع ملی کشور با توسعه بندر چابهار
به گزارش عصرهامون، بهروز آقایی در گفت و کو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به موقعیت راهبردی بندر چابهار به آب های آزاد اظهار کرد: بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی که نزدیکترین راه دسترسی به 6 کشور محصور در خشکی به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است که افزایش بارگیری کشتی های اقیانوس پیما در خلیج چابهار و ساخت راه آهن به سوی آسیای مرکزی این بندر را از مهم ترین چهار راه های کریدور شمال – جنوب بازرگانی جهانی کرده است.
 
بهروز آقایی از بندر چابهار به عنوان یک کریدور منطقه ای نام برد و افزود: بندر چابهار به عنوان یک کریدور منطقه‌ای ازران ترین و کوتاه ترین راه در منطقه است و راه هند برای دسترسی به آسیای مرکزی چابهار و مسیر افغانستان خواهد بود.
 
وی با اشاره به رونق تجاری و اقتصادی و رسیدن به حد مطلوب در بنادر بیان کرد: از عوامل رونق تجاری و اقتصادی و رقابت پذیری بنادر علاوه بر برخورداری از ظرفیت‌های زیرساختی، رسیدن به سطح مطلوب و استاندارد عملیات تخلیه و بارگیری و فرآیند‌های عملیاتی و تأمین تجهیزات استراتژیک متناسب با عملیات بندری است و با توجه به اینکه بندر چابهار هم‌اکنون ارزان‌ترین بندر ایران برای صاحبان کالاست و تخفیفات تخلیه و بارگیری کالا، انبارداری و توقف کشتی در کنار اسکله در این بندر مشمول تخفیفات 30 تا 80 درصدی نسبت به سایر بنادر ایران می‌شود چابهار را متمایز از بقیه بنادر کرده است.
 
وی با اشاره به پهلوگیری شناورهایی با ظرفیت ۸۵ هزارتن و تخلیه محموله های 70 هزارتنی و همچنین تخلیه کشتی های حامل کالای اساسی از قبیل ذرت، سویا، روغن، جو، برنج و گندم در بندر چابهار، از ظرفیتهای ایجاد شده بندر شهید بهشتی به عنوان یک هدفگذاری صحیح در حداقل رساندن محدودیتهای اعمالی برای بنادر کشور یاد کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از رشد ۱۰۳ درصدی عملیات تخلیه و بارگیری کانتینر در بندر چابهار از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: طی 9 ماهه اول امسال تخلیه و بارگیری انواع کالای نفتی و غیر نفتی در بندر چابهار 62 درصد و تخلیه و بارگیری کانتینر 75 درصد رشد کرده است..
 
وی از رشد 62 درصدی عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای غیر نفتی نسبت به مدت مشابه خبر داد و افزود: با توسعه زیرساخت‌های سازه‌ای و تجهیزاتی بندر چابهار، بازاریابی انجام شده و اعطای مشوق های ویژه بندر چابهار از سوی سازمان بنادر و دریانوردی به صاحبان کالا و سرمایه‌گذاران حوزه های دریایی و بندری شاهد افزایش ترافیک کالا و کانتینر در این بندر هستیم به گونه ای که بعد از بهره برداری از فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی رشد عملیات‌های تخلیه و بارگیری جهشی و قابل ملاحظه بوده است.
 
مدیرکل بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه این منطقه که در اقتصاد ملی نقشی موثر داشته است خاطرنشان کرد: چابهار در استان سیستان و بلوچستان نقطه اتکاء مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است.
 
وی چابهار را بندری بدون محدودیت عنوان کرد و گفت: تنها با توسعه بندر چابهار و زیرساخت‌های پسکرانه‌ای آن چهره کم بهره‎‌مندی از استان سیستان وبلوچستان زدوده می‌شود و تنها راه برای توسعه محروم ترین استان کشور بهره‌مندی چابهار از زیرساخت‌های بندری و دریایی به منظور محرومیت زدایی، شکوفایی و رونق اقتصادی و تحول در حوزه های اقتصادی و اجتماعی، پسکرانه ای و افزایش سهم این بندر در تجارت دریایی است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcai0n6u49nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما