تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۲۱
شهرستان میرجاوه به دلیل شرایط آب و هوایی خاص؛ محل مناسبی برای رویش انواع گیاهان دارویی است.
گیاهان دارویی ثروتی سبز و با صرفه اقتصادی/ دامنه تفتان رویشگاهی عالی برای گیاهان دارویی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز؛شهرستان میرجاوه  به دلیل همجواری با تفتان و شرایط آب و هوایی خاص؛ محل مناسبی برای رویش انواع گیاهان دارویی است و انواع گیاهان دارویی را در این منطقه به خصوص بخش لادیز می توان یافت.
 کشت جایگزین گیاهان دارویی به جای غلات و محصولات جالیزی، می تواند کاهش تولید گیاهان دارویی در مراتع را در سال های کم بارش جبران کند.
از گیاهان دارویی می توان افزون بر اهداف دارویی برای بهبود عطر و طعم غذاهای مختلف نیز استفاده کرد، بدون این که بر کالری های غذا افزوده شود. به طور همزمان، گیاهان دارویی فواید سلامت بسیاری نیز ارائه می کنند. در حقیقت، داروهای گیاهی هزاران سال است که برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. توانایی های بهبودی و ترمیمی انواع مختلف گیاهان دارویی بسیار چشمگیر و شناخته شده هستند.
بخشدار لادیز در این باره در گفت و گو با خبرنگار لادیزگفته است که بنه دانه ای گیاهی با مغز روغنی است و عمر درختان بنه لادیز 1500 سال به بالاست که در مناطق مختلف کوه یافت می شود  و از مقاومت بالایی برخوردار است.

احسان الله ریگی ادامه داده است که درخت بنه در مناطق خشک و نیمه خشک رشد کرده و مصارف دارویی و صنعتی گسترده ای  دارد، صمغ بنه مصارف دارویی و صنعتی زیادی داشته و از میوه آن به عنوان گیاه دارویی استفاده می شود، در واقع از تنه ی آن  صمغی خارج می شود که به آن سقز یا آدامس کوهی می گویند و در درمان بسیاری از بیماری های عفونی استفاده می شود.

 ریگی بیان کرده که گیاه بنه مقوی کبد و طحال و دارویی مسکن برای  سرفه و خفقان، درد کمر، درد پشت و درد قولنج می باشد و ضماد بنه در درمان ورم ها و زخم های سخت به کار می رود و بسیاری از افراد کهنسال و قدیمی از این گیاه برای درمان یرقان، اخلاط سینه، کم خونی و بیماری های کبدی استفاده می کنند.

بخشدار لادیز با بیان اینکه صمغ درخت بنه به هضم غذا کمک می‌کند و جویدن آن مقوی معده می باشد عنوان کرده که  بنه در درمان سنگ کلیه نیز بسار موثر است و افراد مسن  معتقدند که مصرف این میوه طبیعی خاصیت زیادی برای رفع بیماری معده دارد.

 

ریگی گفته است که شیره درختان بنه خواص دارویی زیادی دارد و برای رفع بسیاری از امراض مانند کم‌خونی، درمان اسهال‌های ساده، کمر درد و دردهای مفصلی، پاک کردن کبد و رفع سردرد، تقویت مو، صاف شدن صدا، بیماری لقوه و فلج، یرقان، تقویت اعصاب، دفع سنگ‌های ریز کلیه، رفع اخلاط سینه و ریه، باز شدن رنگ پوست صورت، از بین بردن ماه گرفتگی، جلوگیری از ترک لب، درمان شب کوری، رفع نرمی استخوان استفاده می‌شود.

 گلرنگ گیاهی است که به طور عمده در آب و هوای گرم و خشک رشد می‌کند، دانه‌های روغنی آن منبعی برای استخراج روغن‌های گیاهی است و از دیرباز غذایی کامل برای پرندگان محسوب می‌شد. از گل‌های گلرنگ برای رنگین​کردن خوراکی‌ها و به عنوان منبعی برای استخراج رنگ طبیعی استفاده می‌کنند؛ علاوه بر این، گل‌های گلرنگ در بسیاری از موارد برای مقاصد دارویی نیز به کار می‌رود.
مدیر جهاد کشاورزی میرجاوه نیز  بیان کرده است که کشت گلرنگ در شهرستان افزایش یافته و علت استقبال کشاورزان از کشت این گیاه مقاومت بالای این گیاه به شوری،پایین بودن نیاز این محصول به آب است، تغییر الگو ی کشت با هدف مقابله با پدیده خشکسالی از عوامل انتخاب گیاه روغنی گلرنگ برای کشت در شهرستان میرجاوه است.
محسن کهرازهی افزوده است که بیشترین گیاه گلرنگ در سیستان و بلوچستان در شهرستان مرزی میرجاوه کشت می شود و گل گیاه گلرنگ در صنایع داروسازی و رنگرزی کاربرد دارد.


انتهای پیام//

  https://www.asrehamoon.ir/vdcaw0n6049nwa1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما