تاریخ انتشار :شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۵۰
برخی از زنان بلوچ روستای ایتک شهرستان سرباز که وضعیت مناسبی از نظر اقتصادی ندارند گرد هم جمع شده‌اند و با تکیه بر هنر دستان خود مشکلات معیشتی خود را برطرف می‌کنند.
بانوانی که با هنرمندی بر مشکلات معیشتی فائق می‌آیند
به گزارش  عصر هامون به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان سرباز، سوزن دوزی در منطقه بلوچستان همواره با ظرافت و توانایی خارق‌العاده سرپنجه زنان بلوچ توسعه یافته و همچنان رواج دارد، دختران بلوچ از خردسالی هنر سوزن دوزی را از مادران خود فرا میگیرند و یادگیری این هنر برای اکثرا دختران لازم است و اینگونه نیست که از سر اجبار فقر و یا پولداری به این هنر مشغول باشند.
در سوزن دوزی معمولا از رنگ‌های شاد، روشن و زیبا استفاده می‌شود که نشان از سلیقه بانوان هنرمند بلوچ است.
برخی زنان بلوچ که وضعیت مناسبی از نظر مادی ندارند و در شرایط نابسامانی زندگی می کنند و سرپرست خانوار هستند از این هنر خود برای درآمدزایی استفاده می کنند.

 
جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی (ع) در تهران مستقر اما در کل کشور 32 مرکز دارد در زمینه معضلات اجتماعی فعالیت می‌کند و چتر آن بر سر اقشار آسیب دیده باز است.
این مجموعه در شهرستان سرباز برای برخی از زنان روستای محروم ایتک شهرستان سرباز ایجاد اشتغال کرده و با سفارش کار دادن به آنها، محصولاتشان را در تهران و فروشگاه‌های مختلف خود به فروش می‌رساند.
شیما بزرگ زاده در کنار 16 نفر از دیگر بانوان سوزن دوز در سال 96 برند سوزن دوزی «نورا» را برای محصولات خود انتخاب کرندد، نورا یک اسم بلوچی و به معنای روشنایی است و هدف از نامگذاری این نام برای برندشان، تاباندن نور امید به زندگی خاموش بانوان آسیب دیده و نیازمند است.

 
شیما می‌گوید: محصولات مطابق با سلیقه و ذائقه مخاطب آماده می‌شود و از بازار پسندی خوبی برخوردار است، اگر مدل خاصی پیشنهاد شود هم انجام می‌دهند.
وی به فعالیت زنان بلوچ ساکن شهر ری در تهران نیز اشاره کرد و گفت: برخی خانواده های بلوچ ساکن تهران نیز با برند نورا فعالیت می کنند، در بحث طراحی نیز طرح های مدرن با مدل های دوخت سنتی تلفیق و مهر شده و برای ما ارسال میشود و ما مطابق آن محصول را تهیه می کنیم.
وی می‌گوید: سوزن دوزی محدود به دوخت لباس نیست بلکه از طرح های سوزن دوزی برای تهیه زیورآلات از جمله دستبند، گوشواره، گردن آویز، غیره و همچنین برای مانتو، شال و روسری، پیراهن و کیف نیز استفاده می‌شود که الحمدالله تمامی محصولات مورد استقبال خریداران قرار گرفته است.
 

 
او می‌گوید خوشحال است که بانوان با تکیه بر توان خود برای زندگیشان تلاش می‌کنند اما نیاز است مسؤولان نیز به آنها توجه کرده و گوشه‌ای از مشکلات مردم این منطقه را از نظر اقتصادی برطرف کنند.
به گزارش فارس، تلاش برای ایجاد کسب و کار و مشاغل خانگی و صنایع دستی اگر چه برای جمعیت انبوهی اشتغال ایجاد نمی کند اما یکی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی است که همواره مورد تاکید رهبری معظم انقلاب است.
همین کسب و کارهای خُرد نماد خودکفایی بوده و همتی بلند می طلبد که جمعی از زنان خطه بلوچستان آن را به نمایش گذاشتند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcbszb85rhbg9p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما