تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۵
انسداد مرز در شمال استان سیستان و بلوچستان باعث شد تا واردات دام به انحصار تعدادی خاص درآید و مردم عادی سهمی در خرید و فروش آن نداشته باشند.
مرز سیستان در انحصار مافیای دام/افزایش قیمت گوشت قرمز بیخ گوش رئیس کمیسیون کشاورزی
به گزارش عصرهامون، به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از مهمترین مسائلی که در گذشته توانسته بود قیمت گوشت قرمز را در منطقه سیستان پایدار نگه دارد واردات دام توسط همه افراد از مرز افغانستان بوده است.
فروش گوسفند افغانی در استان سیستان و بلوچستان به خصوص منطقه سیستان خریدارانی بسیاری دارد، تغذیه این نوع از دام ها باعث می شود تا گوسفند به صورت طبیعی رشد کرده و فروشندگان و خریداران هر دو به منافع خود دست یابند.
با این حال علاوه بر گوسفند واردات گاو نیز به نوبه خود جایگاه ویژه ای در مرز شمال استان دارد به گونه ای که در سال های اخیر توانسته است، گوشت کل منطقه را تامین کند.
اما انسداد مرز در شمال استان باعث شد تا واردات دام به انحصار تعدادی خاص درآید و مردم عادی سهمی در خرید و فروش این نوع از دام ها نداشته باشند.
با انحصاری کردن واردات دام در مرز رفته رفته به قمیت گوشت نیز افزوده شد به طوری که مصرف کنندگان به اجبار دام های وطنی را با قیمت چندین برابر خریداری میکنند.





دام های افغانی علاوه بر قیمت مناسب گوشت آنها به مراتب کیفیت بالاتری نسبت به دام های داخلی دارند به گفته برخی از صاحب نظران تنها از مرز زابل مردم می توانستند گوشت کل استان و چند استان دیگر را تامین کنند تا مردم با گرانی گوشت رو به رو نشوند.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا امام جمعه شهرستان زابل چندی قبل با انتقاد از مافیای دام در مرز زابل گفت: مرز سیستان گرفتار سوء مدیریت است . 
وی بیان کرد: مافیای دام و سوخت مردم سیستان را درمانده و عاجز کرده است و باید برای این کار اقدام فوری انجام شود . 
حجت الاسلام کیخا ادامه داد: متاسفانه فقط یک عده افراد خاص از مزیت مرز بهره مند می شوند . 
امام جمعه زابل گفت: مسئولین با عوامل مافیای سوخت و دام در سیستان با قاطعیت برخورد کنند تا مردم نتیجه این برخورد را بر سر سفره هایشان مشاهده کنند.
انتقاد از مافیا دام و سوخت در سیستان تنها به امام جمعه زابل ختم نمی شود، بلکه وزیر کشور نیز در سفر تیرماه خود به زابل عنوان داشت: مافیای سوخت و دام در منطقه سیستان به طور جدی پیگیری می شود و برای این کار بازرس ویژه ای اعزام خواهد شد. 
رحمانی فضلی در ادامه بیان کرد: تصمیم بر این است که فعالیت های مرزی قانونی و نظارت شده انجام شود تا کرامت انسانی زیر سئوال نرود . 







۱۰ درصد از نیاز اصلی کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود



احمد علی کیخا نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفت و گو با خانه ملت با اشاره به اینکه تنها ۱۰ درصد از نیاز اصلی کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود گفت: درحال حاضر نیز تا کنون بیش از میزان سال گذشته گوشت قرمز به کشور وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون مشکلی در خصوص واردات گوشت قرمز و تخصیص ارز آن وجود نداشته است، ادامه داد: به دلیل کاهش ارزش پول ملی و صرفه صادرات محصولات کشاورزی و فرآورده‌های دامی تمایل تولیدکنندگان به صادرات دام افزایش پیدا کرده و در حال حاضر با توجه به ممنوعیت‌های اعمالی این موضوع از طریق قاچاق درحال رخ دادن است که شوکی را در بخش عرضه ایجاد کرده.
وی در خصوص قیمت عادلانه گوشت قرمز، گفت: قیمت گوشت قرمز در بازار با توجه به تحلیل‌های ارائه شده از نظر هزینه‌های تولید و در مقایسه بازارهای بین المللی رقم بالایی نیست، اما باید به این موضوع توجه کرد که بخشی از هزینه‌های تولید با استفاده از ارز ۴ هزار و ۲۰۰تامین می‌شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته ۱۰۰هزار تن گوشت به کشور وارد می‌شد اما هیچگاه گوشت‌های وارداتی را در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان و جنوب کرمان توزیع نکردند، خاطرنشان کرد: گوشت‌های وارداتی در سال‌های اخیر از محدوده تهران خارج نشده است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdch6qnzm23nvwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما