تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۸
رئـيـس دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر گفت: پیش از انقلاب در درمان یک سرماخوردگی ساده نیز می ماندیم اما اینک شاهد افزایش دو هزار درصدی تخت های بیمارستانی در جنوب سیستان و بلوچستان بوده و بسیاری از بیماری های صعب العلاج در منطقه درمان می شود.
انقلاب اسلامی ایران مرهم درد مردم استان/از افزایش 2هزار درصدی تخت های بیمارستانی تا درمان بیماران صعب العلاج ایرانشهری
به گزارش عصرهامون ؛ به نقل از پهره ؛ سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور که به سبب محرومیت های تاریخی بجا مانده از دوران گذشته همواره دچار مشکلات فراوانی در حوزه بهداشت و درمان بود با اقدامات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی هم اکنون در بسیاری از شاخص ها حرف های زیادی برای گفتن دارد.

این استان به سبب دوری از مرکز، گستردگی و فاصله طولانی شهرها و روستاها از یکدیگر، نبود راه دسترسی به روستاهای دور افتاده و بی مهری رژیم های ستم شاهی همواره از محرومیت های فراوانی به ویژه بخش بهداشت و درمان در رنج بود و بسیاری از روستاهای سیستان و بلوچستان  حتی از داشتن خانه بهداشت نیز محروم بود به گونه ای که حتی در مراکز بهداشتی درمانی شهری نیز پزشکان هندی و بنگلادشی به طبابت مشغول بودند.

وضعیت شاخص های بهداشتی درمانی سیستان و بلوچستان توجه مسئولان نظام جمهوری اسلامی را در ادوار مختلف پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به خود جلب کرده به طوری که در طول چند سال اخیر با اجرایی شدن طرح های متعدد بهداشتی درمانی تعداد بیمارستان های استان از هشت به 26 عدد، تعداد تخت های بستری از 335 تخت به 2 هزار و 745 تخت و پایگاه های اورژانس از هشت عدد به 135 عدد رسیده است.

در حوزه توریست درمانی با جهش مطلوب در حوزه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان، این استان علاوه بر فراهم کردن امکانات درمانی برای شهروندان خود توانسته تا زمینه پذیرش بیماران خارجی را نیز ایجاد کند به طوری که سالانه بیش از 300 بیمار خارجی در سطح مراکز بهداشتی درمانی این استان پذیرش و مورد مداوا قرار می گیرند.

یکی از اقدامات مثبت جمهوری اسلامی در مناطق محروم کشور و بخصوص استان سیستان و بلوچستان، دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر بود که به تازگی به دانشگاه ارتقاء یافت.

دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در ابتدا به عنوان دانشکده پرستاری ومامایی در سال ۱۳۷۲ با تعداد ۲۰ نفر دانشجوی کارشناسی پرستاری و ۲۰ نفر دانشجوی کاردانی مامایی راه اندازی و در سال 92 از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان منفک و مستقل گردید.
 

 
 در حال حاضر این دانشگاه با تعداد بیش از سه هزار و 500 پرسنل اعم از پزشک ، پیراپزشک ، پرستار ، ماما ، بهورز ، پشتیبانی ودیگر عوامل بهداشتی و درمانی در دو بخش بهداشت با ۷۳ مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و ۳۲۸ خانه بهداشت دولتی می باشد.
 
گام بلند جمهوری اسلامی برای ریشه کنی بیماریهای واگیردار
فقط در یک نمونه از بیماری های همه گیر، تا قبل از انقلاب مبتلایان به بیماری مالاریا در شهرستان ایرانشهر به چند هزار نفر در سال می رسیدند و بسیاری از بیماران مبتلا نیز جان خود را از دست می دانند، اما امروزه با تلاش های صورت گرفته ، تعداد مبتلایان به کمتر از 100 مورد در سال رسیده است.

بیماری های دیگری چون فلج اطفال نیز به دلیل نبود قطره فلج اطفال و امکانات مناسب در سطح شهرستان سالانه منجر به از بین رفتن تعداد زیادی از کودکان این منطقه می شد اما در حال حاظر یکی از اقدامات انجام گرفته طرح های بزرگ ریشه کنی فلج اطفال است که سالیانه چندین بار در سطح استان و شهرستان اجرا می شود به گونه ای که این بیماری به صورت کامل ریشه کن شده است.

نگاه رهبری به ایرانشهر، همچون نگاه یک پدر به فرزندش
یکی دیگر از مهمترین روزهایی که تاریخ ایرانشهر به خود دیده، ورود آیت الله خامنه ای به این منطقه به عنوان تبعیدی بود، واژه تبعید و تبعیدی برای همه گویای مکانی بدون هیچ گونه امکانات و چه بسا جزیره ای بی آب و علف است.

رژیم منحوس پهلوی با تبعید رهبر معظم انقلاب به این شهرستان با دست خود زمینه های شکوفایی این منطقه را فراهم کردند زیرا از انقلاب اسلامی به بعد نگاه ویژه ایشان به ایرانشهر، یکی از عمده دلایل پیشرفت این شهرستان و به تبع آن پیشرفت در بهداشت و درمان بوده است.


 
بیمارستان های صحرایی نیز یکی دیگر از عوامل جلوگیری از بیماری ها و درمان بیماران این منطقه و روستائیانی که در محرومیت زندگی می کنند، می باشد سالهاست سپاه پاسداران با کمک دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با برپایی اینگونه بیمارستان ها در مناطق محروم شهرستان، به مردم خدمت می کنند که این نیز نتیجه نگاه ویژه رهبری به ایرانشهر است.

طی مسیر طولانی برای درمان یک سرماخوردگی ساده
در روزگارانی که مردم ایرانشهر برای درمان یک سرماخوردگی یا آنفولانزای ساده باید مسیر طولانی را طی می کردند و خطرات این سفر را به جان می خریدند تا به مراکز درمانی شهرهای دیگر استان بیایند، هیچکس به فکر آنها نبود تا کمی از آلام دردهای آنها بکاهد اما امروز با گسترش بیمارستانها، درمانگاهها و مراکز بهداشتی متعدد تحت حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر شبانه روز راه خدمت به خلق را در پیش گرفته اند.

ارتقاء شاخص های بهداشتی درمانی هدیه انقلاب اسلامی به مردم
در همین راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر به خبرنگار پهره گفت :قبل از انقلاب شاهد میزان مرگ و میر فراوان مادران باردار و نوزادان به علت نبود امکانات، خدمات بهداشتی و متخصص زنان بودیم ولی اکنون این شاخص علیرغم اینکه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر شاهد بیشترین تعداد موالید کشور هستیم آمار مرگ و میر متناسب با استاندارد کشوری است .
 
محمدمهران امینی فرد با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی بیماری های واگیردار مانند وبا و مالاریا باعث فوت بسیاری از شهروندان می شد اظهار داشت: خوشبختانه اکنون باافتخار اعلام می کنیم که مالاریا و فلج اطفال ریشه کن شده و در مجموع با امکانات موجود و خدمات ماندگار نظام مقدس جمهوری اسلامی آمادگی و توانایی مقابله با بیماریهای نوپدید و بازپدید را داریم و به خوبی توانسته ایم از مرزهای بهداشتی کشور حراست کنیم. 
 
وی با توجه به طرح های ویزیت رایگان بیماران در مناطق محروم توسط پزشکان این دانشگاه افزود: ويزيت رايگان متخصصين در مناطق محـروم و كـمتر بـرخوردار برای قشر مستضعف و محروم منطقه نیز از دیگر بركات انقلاب بوده تا از طعم شيرين خدمات نظام بهره مند شوند و علاوه بر آن این طرح همچون نمايشگاهی از دستاوردهاي حوزه بهداشت و درمان در تمام شهرستان هاي تحت پوشش می باشد.


 امینی فرد ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامي و تلاش دولتمردان در محروم ترين و دورترین نقاط حوزه دانشگاه علوم پزشكي ایرانشهر از جمله دهيرك، تلنگ قصرقند، هنگ در نقطه صفر مرزي شهرستان سرباز و كزور، شاهد ساخت مراکز بهداشتی و درمانی و ارائه خدمات لازم به شهروندان جنوب سیستان و بلوچستان هستیم.
 
 
رئـيـس دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر با اشاره به اینکه قبل از انقلاب دسترسی به پزشک بسیار سخت بود، تصریح کرد: شاخص دسترسي به پزشك از 50 هزار نفر قبل انقلاب به زير 5 هزار نفر ارتقا يافته است و از 50 تخت بیمارستانی در پیش از انقلاب به هزار تخت رسیده ایم.
 
 وی در با تاکید بر افزایش 2 هزار درصدی تعداد تخت های بیمارستانی در طول این چهار دهه، خاطر نشان کرد: در آن زمان منطقه فاقد پزشك متخصص، پایگاه اورژانس، تسهیلات زایمانی و خانه بهداشت بود اما هم اکنون 400 پـزشـك عـمـومـي، 160 پزشک متخصص و فوق تخصص، 126مـركز خدمات جامع سلامت، 508 خانه بهداشت و 76پـايـگـاه اورژانس 115به همراه 31 پايگاه سـلامـت و 20مـركـز تـسـهـيـلات زايماني در حوزه دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر درحال ارائه خدمات بهداشتي و درماني به مردم جنوب سیستان و بلوچستان هستند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjooevxuqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما