تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۱۲
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه گفت: صنایع دستی استان پس از انقلاب رونق بسیاری گرفت و به سایر نقاط کشور معرفی شد.
پایمردی زنان بلوچ در راه حفظ هنر اصیل سیستان و بلوچستان/انقلاب جانی تازه بر پیکر بی جان صنایع دستی دمید
به گزارش عصرهامون، به نقل از لادیز، اشتغالزایی یکی از مشکلات جامعه است و توجه به حوزه صنایع دستی می تواند یکی از راه های رفع معضل بیکاری باشد، صنایع دستی در اقتصاد خانواده‌ها به ویژه در جوامع روستایی و عشایری و در ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانواده ها نقش چشمگیری دارد.

صنایع دستی یکی از بسترهای تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقای رشد اقتصادی است و برای افزایش اشتغالزایی باید بهای بیشتری به صنایع دستی داده شود، توجه به حوزه صنایع دستی و افزایش صادرات در این زمینه می تواند علاوه بر کاهش وابستگی به فروش نفت، موجب گسترش تولید و اشتغال نیز می‌شود.

از دیرباز مردم سیستان و بلوچستان از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کردند و زنان سیستانی و بلوچ صبور و بردبار از زمان های دور تاکنون، دوشادوش مردان خود، با ذوقی سرشار، بیشتر وسایل خانه را با نقوش زیبا می آراستند و عمده ترین هنرهای سنتی و دستی سیستان و بلوچستان، ˈپشتی، گلیم، قالی، سیاه دوزی، سکه و آیینه دوزی، سوزن دوزی بلوچی، خامه دوزی، پریوار دوزی، حصیربافی، پرده بافی و غیره است.

انقلاب اسلامی نگاه ویژه ای به حوزه صنایع دستی و گردشگری داشته است و در سال های پس از انقلاب همواره سعی شده تا از این استعدادها و ظرفیت های بکر هر منطقه برای اشتغالزایی و توسعه فرهنگی و اقتصادی آن مناطق استفاده شود این در حالیست که در دوران پهلوی این ظرفیت ها هرگز دیده نشد و صنایع دستی که معرف هویت و فرهنگ هر منطقه و کشور است کاملا مهجور ماند و با افزایش واردات کالاهای خارجی در دوران پهلوی، روند تضعیف صنایع دستی شتاب بیشتری گرفت.

 مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد:شهرستان میرجاوه از صنایع دستی زیبا و منحصربفردی برخوردار است که پیش از انقلاب هیچ توجهی به آنها نشده بود و حکومت پهلوی اهمیتی برای این موضوع قائل نبود.

عبداله کُرد افزود: صنایع دستی نیز مانند حوزه گردشگری پس از انقلاب رونق بسیاری گرفت،صنایع دستی شهرستان میرجاوه پس از انقلاب به سایر نقاط کشور معرفی شد و هویت اصلی خود را به نقاط مختلف ایران و حتی خارج از کشور معرفی کرد و در واقع صنایع دستی و گردشگری پس از پیروزی انقلاب جان گرفت به طوریکه بیش از 90 هزار گردشگر خارجی در طول سال به شهرستان میرجاوه سفر می کنند.

وی خاطرنشان کرد: از مهم‌ترین صنایع دستی شهرستان میرجاوه می‌توان به سوزن دوزی، سکه دوزی،قیطان دوزی، قالی‌بافی و گلیم بافی اشاره کرد که توسط زنان و دختران هنرمند روستایی با نقوش سنتی و قدیمی تولید می‌شود.

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه تاکید کرد: برگزاری دوره های صنایع دستی برای دوهزار نفر، اعطای تسهیلات مشاغل خانگی و بیمه صنعتگران، حضور صنعتگران شهرستان در نمایشگاه های کشوری، تجهیز کارگاه های صنایع دستی و ثبت چهار شرکت تعاونی صنایع دستی، نقش زیادی در معرفی این هنر پس از انقلاب داشته است در حالی که در دوران پهلوی هیچ اهمیتی به صنایع دستی داده نمی شد.

وی اذعان کرد: شرکت صنایع دستی تفتان دستاورد میرجاوه یکی از شرکت های تعاونی در شهرستان میرجاوه می باشد که در سال 88 در زمینه آموزش صنایع دستی از جمله سوزن دوزی، خامه دوزی، سکه دوزی، قیطان دوزی، گلیم بافی، طراحی و دوخت لباس محلی، پریوار دوزی شروع به فعالیت کرده است و سالیانه بیش از 600 هنرجو در این تعاونی آموزش های صنایع دستی می بینند و از این هنر خود برای کسب درآمد استفاده و وارد بازار کار می شوند.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdoj0fnyt0zo6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما