تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۰
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان از تولید چشمگیر صید و آبزی پروری در سال های بعد از انقلاب خبر داد و گفت: قبل از انقلاب 300 نفر و هم اکنون به برکت انقلاب بیش از 113 هزار نفر مشغول به کار در حوزه صید و صیادی و آبزی پروری هستند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان
هدایت اله میرمرادزهی در آستانه چهلمین سال شکوفایی انقلاب با حضور در دفتر پایگاه خبری عصرهامون به بیان اقدامات و خدمات ارائه شده به مردم در حوزه شیلات پرداخت و اظهار کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران دستاوردهای فراوانی برای کشورمان به همراه داشته که بخشی از آنها در حوزه اقتصادی از جمله شیلات بوده است.

وی با بیان اینکه شیلات دستاورد انقلاب اسلامی در سیستان وبلوچستان است، اظهار کرد: قبل از انقلاب در چابهار تنها یک اسکله کوچک به طول 150 متر با 200 قایق وجود داشته و سالانه دو هزار تن ماهی از دریا صید می شد که 300 نفر در این زمنیه مشغول به کار بودند.

مدیرکل شیلات استان در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: هم اکنون 14 اسکله صیادی طی چهار دهه اخیر در حوزه بندر چابهار احداث شده و بیش از دو هزار و 400 لنج و قایق در این اسکله ها مشغول به فعالیت می باشند که این امر زمینه اشتغال 113 هزار نفر در بخش صید و صیادی را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه در حوزه بندر چابهار صیادِ بیکاری وجود ندارد، ادامه داد: می توان بندر چابهار و کنارک را با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که دارند بهشت آبزی پروری دانست به گونه ای که هم اکنون 75 درصد صید تن ماهیان کشور از چابهار تامین می شود و رتبه اول کشوری را در این بخش طی سه سال اخیر کسب کرده ایم.
 

میرمرادزهی با بیان اینکه انجام کارهای زیربنایی در بخش شیلات به بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برمی گردد، افزود: قبل از انقلاب مردم چابهار با قایق های سنتی اقدام به صید ماهی می کردند اما امروز قایق ها تبدیل به لنج هایی با ظرفیت بیش از 120 تن شده که دارای سردخانه هستند که در هر سفر صید می توانند میزان قابل توجهی ماهی به ساحل بیاورند.

این مسئول با اشاره به اینکه بندر چابهار تنها بندر ایران است که به آبهای آزاد بین المللی دسترسی دارد، گفت: صید مشترک با 32 کشور یکی دیگر از دستاورد انقلاب است، همچنین پرورش میگو و ماهی در مزارع و قفس از دیگر دستاوردهای انقلاب به شمار می رود که در این راستا حدود 42 هزار هکتار مزارع پرورش میگو در جنوب استان شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه هنوز نتوانسته ایم از ظرفیت کامل بندر چابهار استفاده کنیم، تاکید کرد: اگر از تمام ظرفیت سواحل مکران در بخش شیلات استفاده کنیم زمینه اشتغالزایی برای 300 هزار نفر فراهم می شود، با توجه به اهمیت سواحل مکران، بهترین  پتانسیل سیستان وبلوچستان، صید و صیادی و آبزی پروری است.
 

میرمرادزهی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه قبل از انقلاب هیچ گونه صادراتی در بخش شیلات استان وجود نداشت، افزود: هم اکنون کنسرو ماهی تولیدی این استان به کشورهایی نظیر لبنان، سوریه، عراق و غیره صادر می شود، همچنین میگو نیز به کشورهای اروپا، آسیا، ویتنام، امارات و چین صادر می شود.

به گفته مدیر کل شیلات استان، کارخانه توربافی از دیگر دستاوردهای انقلاب می باشد که 9میلیارد تومان برای آن هزینه صرف شده است.
 

میرمرادزهی با بیان اینکه امروز تمامی صیادان بیمه هستند و بدون بیمه هیچ صیادی حق رفتن به دریا ندارد، خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی به همه نوع اقلیت و مذاهب بها داد؛ ایران باغ پر از گلی است که هر نوع گلی در آن روییده است خوشحالی و افتخار ما این است که در این کشور فارس و بلوچ، ترک و لر و غیره همه در کنار هم با وحدت و همدلی وبرادری زندگی می کنیم.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci3vazvt1auw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما