تاریخ انتشار :شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۵۲
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر گفت: ركورد كاهش مالاريا در طي ده سال اخير در شهرستان چابهار به عنوان پايتخت مالاريا كشور از پنج هزار مورد مالاريا به ٧٤ مورد در سال ٩٦ رسید.
ركورد كاهش مالاریا طی 10 سال اخیر در پايتخت مالاریای كشور/ در راستاي حذف مالاريا همه ارگان ها بايد بسيج شوند
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل به انسان منتقل می شود و حذف مالاریا در یک کشور به معنای آن است این بیماری در یک کشور از فردی به فرد دیگر و از طریق گزش پشه(انتقال محلی) منتقل نشود.

در همسایگی شرقی ایران دو کشوری قرار دارند که از کانونهای مهم انتقال مالاریا محسوب می شوند و ممکن است هر سال افرادی که به این کشورها سفر می کنند، در کشورهای همسایه به خصوص پاکستان بر اثر نیش پشه به مالاریا مبتلا شوند.

سه کانون مهم و اصلی بیماری مالاریا در ایران شامل جنوب استان کرمان، مناطق مرکزی و جنوبی استان سیستان و بلوچستان و مناطق شرقی استان هرمزگان است که موارد انتقال محلی این بیماری در هر سه این کانونها به حداقل ممکن رسیده است.

انتقال بیماری مالاریا معمولا از فصل بهار بر اثر نیش پشه آنوفل شروع می شود و در فصل پاییز به اوج خود می رسد و بیماری مالاریا بر اثر نیش پشه آنوفل به انسان منتقل می شود.
 
پس از ورود انگل مالاریا که بر اثر ورود بزاق پشه آنوفل به بدن رخ می دهد، دو مشکل اساسی در فرد ایجاد می شود یکی کم خونی شدید به دلیل استفاده انگل از هموگلوبین خون و دوم تب های دوره ای که گاهی حرارت بدن تا بالای 40 درجه می رسد و بدن بیمار را عملا از کار می اندازد.
 
انگل بیماری مالاریا بعد از ورود به بدن وارد کبد می شود و در آنجا تکثیر می شود بعد از آن کبد را پاره می کند و وارد خون می شود و به گلبولهای قرمز حمله می کند و پس از سه روز گلبولهای قرمز خون فرد مبتلا پر از انگل مالاریا می شود.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر در حاشیه جلسه كميته حذف مالاريا به خبرنگار چهاربهاران با اشاره به بيان وضعيت كنوني مالاريا در كشور و موفقيت هاي كشور در حذف مالاريا گفت: بيماري مالاريا مهم ترين بيماري انگلي ايران و به خصوص جنوب شرق كشور است، بيشترين موارد مالاريا در كشور ما، استان سيستان و بلوچستان و دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر وجود داشته است كه بيش از ٩٠ درصد را تشكيل مي داد.

فرهاد دادگر با اشاره به اینکه جنوب استان سيستان و بلوچستان، جنوب كرمان و هرمزگان از جمله مهم ترين مناطق مالاريا خيز ايران هستند ادامه داد: اين بيماري به علت تردد غير مجاز اتباع بيگانه و هم مرز بودن استان ما با افغانستان و پاكستان وارد كشور ما مي شود.

 وي به بیان اینکه تعهد كشور ايران نسبت به حذف مالاريا است گفت: هدف جمهوري اسلامي ايران حذف بيماري مالاريا تا سال ١٤٠٠ و دريافت گواهي حذف از سازمان بهداشت جهاني در سال ١٤٠٤ مي باشد كه براي رسيدن به اين هدف اقدامات فراواني طي چندين سال گذشته انجام و در حال انجام است.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر افزود: از جمله مهم ترين اين اقدامات كنترل ناقلين، بيماريابي، آموزش به مردم، كشف به موقع موارد و درمان بلافاصله آن ها است.

وی تصريح كرد: دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر در شهرستان چابهار كه پايتخت مالاريا كشور است توانسته است در طي ده سال قبل از پنج هزار مورد مالاريا به ٧٤ مورد در سال ٩٦ برسد.

دادگر دليل اين موفقيت در حوزه دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر انجام دقيق و منظم كليه اقدامات فوق با جديت در سال هاي گذشته عنوان کرد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcfmcdycw6dxca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما