کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سیاست های اقتصاد مقاومتی بهترین راه برای خروج از مشکلات کشور/باید به ظرفیت های ویژه هر منطقه از کشور توجه شود

عصرهامون , 30 بهمن 1397 ساعت 14:49

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در تحقق سیاست های اقتصادی مقاومتی در استان باید استعداد ها و ظرفیت های هر منطقه احصا و بر اساس مزیت های رقابتی و اقتصادی باشد.


به گزارش عصرهامون، از اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون استکبار همواره به دنبال ضربه زدن به انقلاب اسلامی ایران بوده و هر بار با نقشه ای نو وارد عمل شده اما هر بار نقشه آنان با اقدام به موقع و بیانات رهبری نقش بر آب گشته است، در چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه جدید «اقتصاد مقاومتی» به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفت که در ابتدای امر ناشناخته بود اما به سرعت در جامعه گسترش یافت.

این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح شد در همین دیدار، رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی» را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی کشور برایی جهش» را معرفی نمودند.

برای مفهوم اقتصاد مقاومتی در همین مدت زمان کم، تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبه ای به این موضوع نگاه کرده اند. در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه داده اند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند:«اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.»
 
مدیریت منابع آبی یکی از الزمات اقتصاد مقاومتی در تولیدات کشاورزی است
در همین رابطه مجتبی شجاعی در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه اقتصاد یکی از حوزه هایی است که طی سال های اخیر مقام معظم رهبری به آن نگاه ویژه ای دارند، اظهار کرد: با توجه به نگاه ویژه و دغدغه ایشان به معیشت مردم و همچنین آینده نگری معظم له، «اقتصاد مقاومتی» دغدغه اصلی مقام معظم رهبری در بیانات و شعارهای ابتدای سال است.

فرماندار شهرستان دلگان افزود: با توجه به بیانات رهبر انقلاب در ابتدای سال، نگاه ایشان هم علمی و هم عملیاتی است.

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری شعار ابتدای سال را به عنوان یک نقشه راه و راهبرد اساسی برای مردم و مسئولان کشور ترسیم می کنند.

شجاعی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری عنوان هر سال را متناسب با وضعیت موجود به گونه ای به مسائل و راهبردهای اقتصادی مرتبط می کنند، بیان کرد: سیاست های کلی اصل ۴۴ هم نشان از دغدغه های مقام معظم رهبری نسبت به ترمیم اقتصاد کشور است.

این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه پایه معیشت مردم شهرستان دلگان بر مبنای کشاورزی شکل گرفته است، گفت: امسال علی رغم همه مشکلات، تمام توان بر مدیریت و کنترل آب این شهرستان بوده است.

شجاعی با بیان اینکه اگر خاک و آب لطمه ببینند در آینده معیشت و اقتصاد مردم به خطر خواهد افتاد، عنوان کرد: مدیریت منابع آبی یکی از الزمات اقتصاد مقاومتی در تولید محصولات کشاورزی است.

فرمانداری دلگان تصریح کرد: با حمایتی که از مرکز استان و جهاد کشاورزی شد بالای ۱۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار افتتاح شده است، معمولا انواع آبیاری تحت فشار بین ۸ تا ۱۳ میلیون تومان هزینه دارد این بستگی به شرایط دارد.

شجاعی با بیان اینکه پایه اقتصاد محلی در منطقه دلگان کشاورزی است، اظهار کرد: اخیرا ۹۵۰ هکتار آبیاری تحت فشار با هزینه ۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان در این منطقه به بهره برداری رسیده است.

وی ادامه داد: اخیرا هم حدود ۱۵ میلیارد تومان برای حوزه آبیاری تحت فشار در ۱۵ هزار هکتار از اراضی شهرستان دلگان اختصاص یافته است، به علاوه ۱۰ هزار هکتار قبلی ۲۵ هزار هکتار می شود که کل اراضی کشاورزی شهرستان دلگان ۳۳ هزار هکتار است.

این مسئول گفت: تا ۱۵ ماه آینده ۷۰ درصد از اراضی دلگان به آبیاری تحت فشار تجهیز خواهد شد که می توان گفت این شهرستان در سطح کشور نمونه خواهد شد؛ اکنون هم بزرگترین طرح آبیاری تحت فشار عشایر کشور در سطح ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی‌کشاورزی شهرستان دلگان در حال اجرا است.

تسهیلات ۱۰ میلیارد تومانی برای توسعه اشتغال
وی بیان کرد: در حوزه توسعه اشتغال برای اولین بار در شهرستان دلگان کارگروه اشتغال تشکیل شد که ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات از مصوبات جلسه مذکور بود که برخی از آنها کلان و برخی هم خرد بود که برخی از این تسهیلات در حال عقد قرارداد و برخی هم در حال اخذ مجوزهای مربوطه است.

فرماندار دلگان بیان کرد: تاکنون نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه اشتغال در شهرستان دلگان پرداخت شده است که نزدیک هزار و ۲۰۰ نفر در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات روستابی و عشایری ثبت نام کرده اند.

شجاعی بیان کرد: حدود ۷۰۰ نفر از این افراد تایید و به بانکهای مربوطه معرفی شده اند که بخش زیادی از این افراد تسهیلات را دریافت کرده اند، شهرستان دلگان در حوزه دریافت تسهیلات روستایی و عشایری از محل صندوق توسعه ملی در رتبه آخر استان بود که امروز جایگاه بسیار خوبی دارد و این علی رغم نبود اداره کار در این شهرستان است.

این مسئول افزود: در حوزه های معدنی، صنایع دستی به ویژه سوزن دوزی، دامداری (شترداری) و بسته بندی محصولات کشاورزی تسهیلات توسعه اشتغال در شهرستان دلگان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه اقتصاد مقاومتی، مدیریت بازار بسیار مهم و اساسی است، با جدیت و حساسیت و نقره داغ کردن گرانفروشان اقداماتی برای مقابله با گرانی انجام شده است.

سیاست های اقتصاد مقاومتی بهترین و دقیق ترین روش برای خروج از مشکلات اقتصادی
محمود محمدی نیز در گفت و گو با عصرهامون، با اشاره به مشخص شدن راهبردهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری، اظهار کرد: اگر دقت داشته باشیم در نامگذاری سال های اخیر مقام معظم رهبری با پیش بینی و مطالعه دقیق شرایط جامعه، راهکارها را برای حل مشکلات تحت عنوان تئوری اقتصاد مقاومتی به جامعه ارائه کرده اند.

 وی افزود: مسئولین اجرایی نیز باید در حوزه سیاست های ابلاغی تلاش بیشتر کنند خصوصا توجه به امر اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سالهای مختلف و پیش بینی هایی که توسط معظم له انجام شده است، نشان می دهد که برای خروج از وضعیت کنونی سیاست های اقتصاد مقاومتی بهترین و دقیق ترین روش است.

 کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در واقع نگاهی به ظرفیت ها و قابلیت های داخل برای حل مشکلات اساسی کشور دارد، ادامه داد: دولت باید در حوزه سیاست گذاری به سیاست های اقتصاد مقاومتی توجه بیشتری داشته باشد و دانشگاه ها و موسسات علمی و پژوهشی در بحث تئوری سازی و نظریه پردازی بتوانند نیازهای راهبردی را به شکل تئوری و نظریه علمی پیاده کنند.

 محمدی  با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی در واقع یک راهنما است، اصلی ترین موضوع آن را توجه به ظرفیت های داخل عنوان و اذعان کرد: در تحقق اقتصاد مقاومتی باید مردم، دولت و مراکز علمی و پژوهشی هماهنگ باشند.

احصای ظرفیت های منطقه بر اساس مزیت های رقابتی
وی گفت: در تحقق سیاست های اقتصادی مقاومتی در استان باید استعداد ها و ظرفیت های هر منطقه احصا و بر اساس مزیت های رقابتی و اقتصادی باشد.

 کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: به طور مثال قبل از اجرای هر پروژه ای در حوزه سواحل مکران باید در بحث توسعه منطقه و سواحل مکران بدانیم این سواحل چه مزیت های رقابتی و اقتصادی نسبت به مناطق مشابه دارد.

محمدی ادامه داد: در کنار توسعه باید مدیریت و سناریویی برای فقر زدایی و کاهش فقر در منطقه بیان شود که اساسی ترین مسئله دانستن ظرفیت ها و مزیت ای اقتصادی منطقه دارد که باید بدانیم که از حوزه گردشگری، آبهای آزاد، تجارت و پتروشیمی کدام مورد نسبت به دیگر موارد اولویت دارد که پاسخ در مراکز علمی و پژوهشی یافت می شود.

 وی در پایان خاطر نشان کرد: قبل از انعقاد قرارداد ها و کنوانسیون ها باید منافع اقتصادی و ملی در نظر گرفته شود.


انتهای پیام/


کد مطلب: 108990

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/108990/سیاست-های-اقتصاد-مقاومتی-بهترین-راه-خروج-مشکلات-کشور-باید-ظرفیت-ویژه-منطقه-توجه-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir