تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۵
رییس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار گفت: نیازهای پنج سال آینده صنعت دریانوردی کشور، کمامان در ابهام قرار دارد و شفافیتی در این خصوص صورت نگرفته است.
نیازمندی های صنعت دریانوردی کشور شفاف نیست/خودکفایی دانشگاه دریانوردی چابهار در زمینه آموزش نیروی متخصص دریانورد
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، محمود نصیری در نشست همایش هماهنگی ارگان های دریایی کشور گفت: شرکت ها و ارگان های دریایی کشور نیازهای خود را مشخص و بصورت شفاف اعلام نمی کنند.

وی که رییس اولین پنل تخصصی آموزش، اشتغال و حقوق دریانوردان است، ادامه داد: علت بیکاری بخش زیادی از دریانوردان داخلی به دلیل حضور نیروهای خارجی در کشور است که برای حل این معظل باید با ایجاد محدودیت در بکارگیری و همچنین لغو مجوز کار اتباع خارجی، فضا را برای حضور نیروهای متخصص داخلی بستر سازی کنیم.

در ادامه برگزاری اولین پنل تخصصی آموزش، اشتغال و حقوق دریانوردان در بیست و ششمین همایش ارگان‌های دریایی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار افزود: قبل از انقلاب اسلامی بسیاری از دریانوردان فعال غیر ایرانی بوده اند که با افتتاح کالج دریانوردی چابهار به عنوان اولین موسسه آموزشی دریانوردی در سال ۶۲ پذیرش دانشجویان ایرانی در بخش مهندسی دریانوردی عرشه و مهندسی موتور کشتی آغاز شد.

سید جعفر سجادی پارسا تصریح کرد: در حال حاضر در زمینه آموزش نیروهای متخصص دریانوردی در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار به خودکفایی رسیده ایم و حتی پتانسیل صادرات نیروی آموزش به خارج از کشور را نیز داریم.

وی بیان کرد: ایران از سال ۱۳۷۸ به عضویت کنوانسیون (STCW) در زمینه آموزش نیروی دریانوردی درآمد و از همان ابتدا تاکنون ایران در لیست سفید این کنوانسیون قرار دارد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار گفت: در حال حاضر چالش هایی در بحث کارورزی نیروهای آموزش‌دیده وجود دارد که یکی از این چالش‌ها، ظرفیت محدود کشتی‌ها برای استفاده نیروهای کارورزی دریایی است.

سجادی مورد خروج از کشور کارورزان با توجه به مشغولیت خدمت نظام وظیفه را یکی از مشکلات برشمرد و تصریح کرد: در گذشته کارورزان با تعهد خدمت ۱۰ ساله در حوزه دریانوردی امکان معافیت خدمت سربازی را داشتند که این فرصت دیگر وجود ندارد.

وی با اشاره به بحث اشتغال نیروهای آموزش دیده نیز افزود: اشتغال نیروهای خارجی در شناورهای زیر سه هزار تن چه به عنوان ملوان و چه به عنوان افسر، عرصه را برای فعالیت نیروهای ایرانی با محدودیت مواجه کرده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در پایان با بیان راهکارهای ارائه شده در اولین پنل تخصصی آموزش، اشتغال و حقوق دریانوردان در بیست و ششمین همایش ارگان‌های دریایی تصریح کرد: ایجاد انگیزه برای خطوط کشتیرانی جهت جذب متقاضیان کارورزی، تامین اعتبار هزینه کارورزی و همچنین بررسی و تغییر پروسه فعلی در اختیار گرفتن نیروی کار خارجی را می توان از مهمترین راهکارهای ارائه شده برشمرد.

بیست و ششمین همایش هماهنگی ارگان های دریایی کشور که با حضور محمد اسلامی؛ وزیر راه و شهرسازی، محمد راستاد؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، معاونین سازمان بنادر و دریانوردی، معاون دریایی سازمان محیط زیست کشور، برخی از نمایندگان مجلس، فرماندهان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و تعدادی دیگر از مدیران ارشد ارگان های دریایی کشور در محل سالن همایش کتابخانه ملی برگزار شد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcb9wb8zrhbg9p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما