تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۲
گورستان تاریخی هفتاد ملا در روستای روپس شهرستان میرجاوه و در میان صخره‌ها واقع شده است.
"هفتاد ملا" گورستانی تاریخی و پر رمز و راز در دل دامنه های تفتان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، به نقل ازپایگاه خبری لادیز، گورستان هفتاد ملا گورستان تاریخی در دل کوهی کم ارتفاع از جنس ماسه سنگ در ناحیه ای کوهستانی در حوزه طبیعی کوهستانی دامنه های شمالی تفتان واقع شده ،این گورستان منحصربه فرد در شهرستان میرجاوه، دهستان تمین و در 150 متری جنوب روستای روپس بالا واقع شده و از جمله جاذبه های منحصربفرد و زیبای شهرستان میرجاوه است که در طول سال میزبان شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است.

این گورستان در سینه یک کوه ماسه سنگی در جنوب روستای روپس بالا و در درون شکاف بزرگی که در ارتفاع 40 متری از دامنه کوه  و در دل صخره ها ایجاد شده است، طول این گورستان 100 و عرض آن پنج متر  و مساحتی بالغ بر 500 متر مربع دارد و  به دلیل وجود تعداد زیادی قبر نزدیک به 50 قبر در این گورستان، در میان مردم منطقه به هفتاد ملا مشهور است.

این گورستان منحصر به فرد به لحاظ ویژگی هایی که دارد هیچ نمونه مشابهی در استان و سایر نقاط کشور ندارد، برای ساخت قبور از سبک معماری مقبره کورش الهام گرفته‌اند.
 

بعضی بر این باورند که این گورستان محل دفن موبدان زرتشتی است که بعد از حمله اعراب به این منطقه پناه بردند باور دیگر اینکه مردم به علت قرار گرفتن منطقه در مسیر رودخانه، اجساد افراد متوفی را در ارتفاعات دفن می کردند تا از سیل در امان بمانند.

این گورستان دارای سازه های تزیین شده و کوشک مانند جالب توجهی بر سطح قبر می باشند که چه از این نظر و چه از نظر نوع تدفین و انتخاب محل برای گورستان با سایر گورستان های شناخته شده در منطقه بلوچستان متفاوت می باشد.
 
 
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه در این باره در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد: گورستان تاریخی هفتاد ملا در روستای روپس بخش لادیز قرار دارد و بومیان منطقه  معتقدند که این گورستان متعلق به هفتاد شخصیت مذهبی(ملّا) است که در جنگ با دشمنان به شهادت رسیده و آنها را مخفیانه در این کوه به خاک سپرده اند.

عبدالله کرد افزود: با توجه به جهت قرار گرفتن گورها در این قبرستان که شمالی – جنوبی است؛ این گورها را به دوره اسلامی می توان منسوب کرد و این قبرستان به دلیل قرار گرفتن در دل کوه از آسیب باران ،طوفان و نور آفتاب مصون مانده است، این اثر در سال 1380 با شماره 3826 در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در فاصله 50 متری شرق گورستان فعلی، شکاف های طبیعی و یا مصنوعی متعددی مشاهده می شود که بر اساس گفته های محلی و همچنین مشاهدات انجام گرفته تا چند سال پیش بقایای تدفین هایی درون آنها دیده می شد.
 

 
مسئول میراث فرهنگی شهرستان میرجاوه تاکید کرد: قبور این گورستان در گذشته و قبل از اینکه مرمت شوند زیر اندود رنگ سفید فعلی، دارای تزیینات رنگی بودند که پس از مرمت روی اندود سیمان سفید مدفون شده اند و این اثر تاریخی و منحصر به فرد همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند و شهرستان میرجاوه در ایام نوروز به سبب وجود آثار تاریخی و طبیعی متعدد میزبان گردشگران بسیاری است.

انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcgwy9qnak9zq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما