تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۳۴
صبح امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی، مشاور رئیس جمهور و 115نفر از مقامات 30کشور دنیا نخستین همایش بین المللی توسعه بندر چابهار با شعار «چابهار، دروازه ملل» برگزار شد.
۷ اسفند؛ روز تاریخی بندر چابهار/ بهترین نقطه امن برای سرمایه گذاران چابهار است/هدف گذاری ها برای افزایش ظرفیت بندر چابهار به ۷۷ میلیون تن
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، همایش یک روزه با حضور وزیر «محمد اسلامی» راه و شهرسازی، «مرتضی بانک» مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، «موهبتی» استاندار سیستان و بلوچستان، «حجت الاسلام سلیمانی» نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، «مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی» امام جمعه اهل سنت زاهدان، «کردی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، « محمد راستاد» معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ۱۱۵ نفر از مقامات دولتی و بازرگانان بخش خصوصی کشورهای پیرامون منطقه آزاد چابهار از جمله هندوستان، افغانستان، روسیه، آذربایجان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان ،قزاقستان، گرجستان و ترکمنستان، پاکستان، عمان، قطر، عراق، چین، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، اندونزی، استرالیا، آلمان، هلند، ایتالیا، بلژیک، فنلاند، پرتغال، ترکیه، آفریقای جنوبی،الجزایر، تونس و کنیا برگزار شد.

در حاشیه این همایش تور بازدید عملیاتی از بندر و آشنایی با نحوه عملیات و پایانه های مختلف بندری (بندر شهید بهشتی)، ارائه سخنرانی و معرفی توانمندی های عملیاتی و ظرفیت های توسعه ای بندر چابهار (پاورپوینت، فیلم و...)، برگزاری جلسه پرسش و پاسخ میان مدعوین و مدیران مربوطه و برگزاری جلسات B to B میان تجار، صاحبان کالا، شرکت های فورواردی، انجمن های صنفی و...در نظر گرفته شده است.
 
چابهار تنها منطقه آزاد متصل به سرزمین اصلی است
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در همایش بین المللی توسعه چابهار اظهار کرد: این نشست در راستای شناخت خودمان است، چابهار ظرفیت بی مانندی دارد، پتانسیل هایی که خدا در اختیارمان قرار داده است.

آیت الله عباسعلی سلیمانی با بیان این که چابهار یعنی بندر خارج بودن از منطقه بحران، چرا که در دوران هشت سال جنگ نابرابر تمام بنادر ایران به جز بندر چابهار در تیر رس دشمنان بود.


 
به گفته امام جمعه زاهدان، چابهار یعنی مهم ترین و اقتصادیترین مسیر ترانزیت کالا به افغانستان از نظر هزینه حمل و مسیر دسترسی سریع، کوتاه ترین مسیر دسترسی آسیای میانه به آب های آزاد، چابهار تنها منطقه آزاد متصل به سرزمین اصلی است.

وی گفت: چابهار یعنی اقتصاد استان و کل منطقه به مرز پاکستان و شبکه ریلی کشور و تبدیل شدن به پل ارتباطی ریلی و اروپا با آسیای جنوب شرقی کشور، چابهار به معنی همجواری با کشوهای عمان، افغانستان، پاکستان و دسترسی به آب های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز است.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: چابهار باید دروازه تحول اقتصاد نه تنها برای شرق ایران بلکه برای کل کشور باشد. در کشورهای مختلف و کل آسیای میانه و حتی اروپا  سخن از چابهار است.
 
چابهار؛ بهترین نقطه امن برای سرمایه گذاران
امام جمعه اهل سنت زاهدان هم گفت: بهترین فرصت است که ملت های جهان از این نقطه امن و فرصت برای صادرات و واردات استفاده کنند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی با اشاره به حضور نمایندگان ملت ها و کشورهای مختلف در این همایش اظهار کرد: چابهار بهترین موقعیت را دارد، زیرساخت های بندر ایجاد و آماده شده ولی نیاز است بیشتر به زیرساخت ها توجه شود و راه و راه آهن رونق پیدا کند تا شرایط برای توسعه سرمایه گذاری ها فراهم شود.



وی با تاکید بر امنیت منطقه اظهار کرد: انسجام و امنیت سبب توسعه منطقه می شود، با توجه به فراهم بودن شرایط در این منطقه از سرمایه گذاران دعوت می کنیم که از ظرفیت های بندر چابهار استفاده کنند.


۷ اسفند؛ روز تاریخی بندر چابهار
 استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هفتم اسفند گرامیداشت روز تاریخی در توسعه روابط تاریخی و برقراری پیوند و گسترش کشورها با افکار، اندیشه ها و اصول مشترک است.
 
احمدعلی موهبتی، در همایش بین المللی توسعه چابهار اظهار کرد: چابهار دارای قابلیت های بسیاری است، هفتم اسفند گرامیداشت روز تاریخی در توسعه روابط تاریخی و برقراری پیوند و گسترش کشورها با افکار، اندیشه ها و اصول مشترک است.

وی افزود: زمینه ورود سرمایه و فناوری در منطقه فراهم می شود و چابهار نقطه تمرکز خواهد بود، نقطه ای استراتژیک که نگاه ها را در سطح ملی و بین المللی به خود معطوف داشته است.

 استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: با نگاه ویژه مسئولان به توسعه این منطقه، تحول و افزایش ظرفیت بارگیری و تخلیه در بندر چابهار رخ داده است.

وی ادامه داد: چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران می تواند به عنوان هاب منطقه ای ترانزیت و ترانشیپ و کانون مسافرت های دریایی نقش ایفا کند. تقویت پیوند ملت های منطقه و کمک به کشورهای محصور در خشکی از طریق بندر استراتژیک چابهار، ارتقای مولفه های اقتصادی و اجتماعی مردم کشورهای منطقه از طریق افزایش مبادلات منطقه ای و توسعه اقتصادی دریا محور از آرمان های بندر چابهار است.

سرمایه گذاری ۲۴۰ میلیون یورویی بخش خصوصی در بندر چابهار
وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان‌ بنادر و دریانوردی در همایش بین المللی توسعه چابهار که با حضور میهمانان خارجی و داخلی در سالن همایش های بین المللی چابهار برگزار شد گفت: سال گذشته توسط رئیس جمهور و جمعی از مهمانان مراسم بهره برداری از فاز نخست طرح توسعه بندر چابهار را شاهد بودیم، طرحی که ظرفیت این بندر را از ۲.۵ میلیون تن در سال به ۸.۵ میلیون تن افزایش داد.‌

محمد راستاد افزود: متعاقب این رویداد شاهد تحولات مثبتی در بندر چابهار بودیم، بخشی دیگر از تجهیزات بندر شامل شش دستگاه مکنده غلات با ۱۷.۵ میلیون یورو اعتبار وارد و به تجهیزات قبلی که بالغ بر ۳۱ دستگاه با ۴۰ میلیون یورو بود اضافه شد.

وی ادامه داد: ۲۴۰ میلیون یورو قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر چابهار  منعقد شده است، این سرمایه گذاری ها در زمینه تاسیسات روبنایی، مخازن نگه داری انواع کالا، سیلوی غلات و پایانه مکانیزه اقلام معدنی بوده است.



وی اظهار کرد: در این مدت میزان تخلیه و بارگیری در بندر چابهار بالغ بر ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این میزان افزایش فعالیت، بالاترین و بهترین عملکرد در میان بنادر کشور است که به بندر چابهار تعلق دارد. به گفته راستاد، خط کانتینری مسیر هند - چابهار - بندر عباس راه اندازی شده و سه کشتی در این مسیر تردد داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: واردات کالاهای اساسی از طریق بندر چابهار و بهره برداری موقت ترمینال یک بندر توسط شرکت آی پی جی ال هند آغاز شده است. الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار به منطقه آزاد در شورای عالی مناطق آزاد مصوب شده و در کمیسیون های تخصصی مجلس مطرح و تصویب شده است و به زودی در صحن علنی مجلس مطرح می شود.

هدف گذاری ها برای افزایش ظرفیت بندر چابهار به ۷۷ میلیون تن
 
وزیر راه و شهرسازی در همایش بین المللی توسعه چابهار گفت: تعاملات، تفاهم نامه ها و قراردادهایی که عملیاتی شده، فرصت توسعه بندر چابهار را به عنوان قطب بندری و ترانزیت تشدید کرده است.

محمد اسلامی افزود: موافقت نامه سه جانبه که میان ایران، افغانستان و هند مبادله شد فضای توسعه و پیشرفت را فراهم آورده است.

وی ادامه داد: ظرفیت بندر چابهار در فاز اول توسعه از ۲.۵ به ۸.۵ میلیون تن افزایش پیدا کرد. با سرمایه گذاری به عمل آمده هدف دست یافتن به ظرفیت ۷۷ میلیون تن در سال برای بندر چابهار در دستور کار است و با سرعت دنبال می شود.



وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بهره گیری از بندر چابهار کاهش چشمگیری در زمان و هزینه انتقال بار کشورهای منطقه را به همراه دارد و اقتصاد کشورهای منطقه را به هم متصل خواهد کرد.

وی گفت: این بندر می تواند با ایفای نقش محوری در شبکه لجستیک روند توسعه و بالندگی را طی کند و جایگاهی را برای همه ذی نفعان اقتصادی به وجود آورد.

اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به این که  ۹۰ درصد تجارت جهانی از طریق تجارت دریایی انجام می شود، این رونق می تواند در تحقق اهداف کمک کند‌. به گفته وزیر راه و شهرسازی، خط راه آهن از اصلی ترین برنامه های جمهوری اسلامی ایران در دوره کنونی و برای تحرک بخشیدن به توسعه منطقه است.

از همه کشورها برای پیوستن به توافق نامه سه جانبه چابهار دعوت می شود
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور در همایش بین المللی توسعه چابهار گفت: گسترش همکاری های منطقه ای، پیوندهای فرهنگی و منافع مشترک پایه های محکم و ظرفیت های حایز اهمیت برای تقویت بیش از پیش و ایجاد اتحاد اقتصادی مسئلت آفرین بین جمهوری اسلامی ایران، هند و افغانستان است.
 
مرتضی بانک افزود: کمتر از دو سال پیش با امضای تفاهم نامه سه جانبه میان ایران، هند و افغانستان تلاش برای بهره گیری فرصت ها به صورت نهادینه آغاز شد.

وی ادامه داد: اراده محکم سیاسی و اقتصادی میان این سه کشور و دیگر کشور های منطقه جان دوباره بخشید.



وی با بیان این که امکان ورود دیگر کشورها به این توافق نامه تسهیل شده است ادامه داد: از دیگر کشورهای منطقه و به ویژه آسیای میانه دعوت می کنم با پیوستن به این توافق نامه در استفاده از فرصت های این اراده سیاسی سهیم شوند. 

 
وی گفت: چابهار با برخورداری از مزیت های متعدد و زیرساخت های فیزیکی در حال توسعه بندر چابهار، خط آهن چابهار _ زاهدان و فرودگاه چابهار و موقعیت جعرافیایی و نزدیک ترین راه دسترسی افغانستان و دیگر کشورهای محصور در خشکی به آب های آزاد می تواند نقش پیشران اصلی را در این اتحاد اقتصادی ایفا کند. 
 
بانک خاطرنشان کرد: حمل و نقل و ترانزیت بین سه کشور ایران، هند و افغانستان و آسیای میانه منطقه ایده آلی برای سرمایه گذاری  و صادرات کالاهای مورد نیاز بازار های منطقه و به ویژه بازار عظیم یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری هند، افغانستان و آسیای میانه است.

امضای ۴۰۰ قرارداد سرمایه گذاری طی ۲ سال در چابهار
نماینده مردم چابهار در همایش بین المللی توسعه چابهار گفت: طی یک سال گذشته اقدام های ارزنده ای در حوزه های مختلف در چابهار انجام و حدود ۴۰۰ قرارداد سرمایه گذاری طی دو سال گذشته در این منطقه منعقد شده است.


 
 عبدالغفور ایران نژاد افزود: وجود منطقه آزاد و بندر چابهار یک فرصت برای سرمایه گذاران و توسعه محور شرق است.

وی ادامه داد: به منظور توسعه سواحل مکران تفاهم نامه ای میان منطقه آزاد و وزارت راه و شهرسازی در خصوص  فرودگاه چابهار منعقد و بازدیدها و جلساتی برای توسعه راه آهن چابهار نیز با حضور دکتر اسلامی برگزار شد.
 
چابهار بهترین مسیر برای اتصال کشورهای محصور در خشکی منطقه به آب‌های آزاد است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار این بندر را سریع‌ترین و نزدیک‌ترین مسیر برای اتصال کشورهای محصور در خشکی منطقه به آب‌های آزاد و بازارهای بین‌المللی عنوان کرد.
 
عبدالرحیم کردی ظهر امروز در حاشیه همایش بین‌المللی توسعه چابهار، با اشاره به اینکه فضای جدید بین‌المللی ایجادشده به دنبال توافقنامه چابهار را زمینه توجهات بیشتر کشورهای منطقه به چابهار دانست و اظهار کرد: در همایش امروز سرمایه‌گذاران و هیئت‌های دولتی از 35 کشور حضور دارند و تا پایان امروز مسائل و موضوعاتی را در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل و ترانزیت با آن‌ها مذاکره خواهیم کرد.

وی چابهار را نقطه آغاز یک کریدور بسیار مهم عنوان کرد و گفت: این کریدور بین‌المللی نقش بسیار اساسی در مناسبات سیاسی و اقتصادی منطقه دارد.

کردی توسعه بندر چابهار، احداث خط آهن، جاده‌ها، استقرار صنعت فولاد و پتروشیمی، اراضی آماده و تأمین حامل‌های انرژی را از نمونه زیرساخت‌های منطقه آزاد چابهار نام برد که جذابیت‌های منطقه را برای حضور سرمایه‌گذاران بیشتر کرده است.

همزمان با برگزاری همایش روز چابهار مهمانان داخلی و خارجی و مسئولان از زیرساخت ها، تجهیزات و اسکله های طرح توسعه بندر شهید بهشتی و ظرفیت های تجاری، ترانزیتی و اقتصادی چابهار دیدن کردند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccpoqs42bqxi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما