در حالی ایران یکی از بهترین و با کیفیت ترین تولیدکنندگان چای در جهان است که واردات بی رویه چای خارجی که تنها رنگ و اسانس است ذائقه مردم این سرزمین را تغییر داده است.
به گزارش خبرنگار عصرهامون، ایران تنها کشور در جهان است که ارگانیک ترین چای را تولید می کند چرا که برای تولید برگ چای در کشورمان از سم استفاده نمی شود و به صورت طبیعی این کار انجام می شود که این سبب شده که چای تولید داخل یک محصول سالم باشد.
با این حال هر ساله ارز قابل توجهی برای واردات چای خارجی که تنها رنگ و اسانس است صرف می شود به طوری که بر اساس آمار اتاق بازرگانی در سال 97، 103 هزار و 157 دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر چهار میلیارد و 142 میلیون و 503 هزار و 74 ریال تنها برای خرید چای کیسه ای صرف شده که این نشان از سوء مدیریت مسئولین در بحث کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک ایرانی دارد.
آنچه مسلم است واردات بی رویه چای سبب شده که ذائقه ایرانی ها به سمت چای خارجی تغییر یابد و این در حالی است که چای ایرانی جزو با کیفیتترین چای موجود در جهان است که با قیمتهای بالایی به کشورهای اروپایی صادر میشود و اروپائیان این چای را با قیمت های گزافی خریداری و مصرف می کنند.
با این حال از آنجایی که چای جزء اقلام اساسی مردم محسوب می شود مسئولین باید با حمایت از چایکاران ایرانی مقدمات خودکفایی در چای ایرانی را به عنوان سیاست ملی فراهم کنند.
انتهای پیام/