تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۵۵
همزمان با آغاز دور جدید سفرهای نوروزی شهرستان نیکشهر با طبیعت بی نظیر و آثار بکر تاریخی خود میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
نیکشهر میزبان میهمانان داخلی و خارجی است/از چشمه های شفابخش چانف تا بزرگترین آبشار سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، همه ساله با آغاز سال جدید و تعطیلات نوروزی بسیاری از مردم کشور بار سفر بسته و به مناطق دیدنی ایران می روند تا علاوه بر بهره مندی از آب و هوای بهاری و مطبوع از آثار تاریخی مناطق مختلف کشور دیدن کنند، به طور کلی ایران به دلیل دارا بودن طبیعت بکر و گوناگون خود به عنوان کشوری با آب و هوای چهار فصل شناخته می شود به گونه ای که در هر روز و ماهی از سال در هر منطقه از کشورمان یک فصل خاص را میتوان مشاهده کرد و با  سفر به مناطق مختلف کشورمان میتوان فصل های چهارگانه را تجربه کرد.

به عنوان نمونه حال در اولین ماه زمستان و درست در زمانی که بسیاری از نقاط کشور در برف و سرما فرو رفته است در جنوب سیستان و بلوچستان و مناطقی چون شهرستان های چابهار، کنارک، نیکشهر، زابل، سرباز و قصرقند هوای بهار میزبان گردشگران و مسافران طبیعت دوست است.

به طور کلی هیچ فرقی نمی‌کند که در این فصل از سال به کدام شهرستان سیستان و بلوچستان سفر کنیم چرا که با سفر به هر منطقه ای از این استان زیبا با یکی از فصول چهارگانه، طبیعتی بکر، دست نخورده و آثار تاریخی بی نظیری به قدمت پیدایش بشریت روبه رو می شویم که تاکنون بنا بر برخی مشکلات چون عدم معرفی به عموم و حمایت های دولتی تاکنون در میان مردم استان های دیگر ایران ناشناخته مانده‌ و تنها افرادی که یک بار به این مناطق سفر کرده باشند از آن اطلاع دارند که آنان نیز توسط مسافران قبلی این استان از چنین نعمت بزرگی باخبر شده اند.
 


نیکشهر سرزمین ناشناخته های بکر طبیعی و تاریخی
در میان تمامی شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان باید شهرستان نیکشهر را سرزمین ناشناخته های بکر طبیعی و تاریخی دانست، این منطقه که در گذشته های دور به دلیل حضور انسان‌های نیک فراوان به نیکشهر مشهور شده یکی از دیدنی ترین مناطق سیستان و بلوچستان است که با آب و هوای استوایی خود به مرکز پرورش بسیاری از محصولات گرمسیری ایران تبدیل شده و به دلیل قرار گرفتن در مسیر ایرانشهر- چابهار به نوعی به دروازه ورود به تنها بندر اقیانوسی کشور نیز شهرت یافته است.

با اولین نگاه به این شهرستان به خوبی به این حقیقت پی خواهیم برد که نیکشهر از جاذبه‌های طبیعی فراوانی برخوردار است و هر گوشه ای از آن در صورت توجه بیشتر مسئولان می‌تواند به یکی از قطب‌های ویژه گردشگری در استان پرجاذبه سیستان و بلوچستان تبدیل شود تا علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار برای مردمان این دیار، به معرفی بیش از پیش جاذبه های این استان پهناور نیز کمک کند.

 
 
قلعه نیکشهر جایگاه فرمانروایی خوان‌های "شیرانی و مکران"
یکی از جاذبه های تاریخی این شهرستان قلعه نیکشهر می باشد که به قلعه "گه" نیز شهرت یافته است این قلعه زیبا در بخش غربی مرکز شهر نیکشهر و در حاشیه رودخانه "گنگ" و در فاصله ای کمتر از یک کیلومتری از خیابان اصلی شهر و شرق محور ترانزیتی چابهار- میلک واقع شده است در نگاه اول این قلعه زیبا را میتوانیم چون گوهری گرانبها ببینیم که در میان نخلستان‌های زیبا و سرسبز منطقه جای گرفته است.

قلعه نیکشهر در سال 1381 به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، این بنای خشت و گلی با معماری منحصر به فرد خود با زیربنای‎ 305 مترمربع روی تپه‌ای دست‌ساز به ارتفاع ‎ 10 متر قرار دارد، کاوش های باستانشناسی و مستندات موجود نشان دهنده این حقیقت است که این قلعه مربوط به دوره صفوی و حتی پیش از آن بوده و در گذشته مرکز فرمانروایی خوان‌های محلی "شیرانی و مکران" بوده که این مهم نشان دهنده اوج اهمیت این محل در زمان‌های دور می باشد.

این قلعه که دارای بخش های مختلفی چون مسجد، حاکم نشین، آشپزخانه، حمام و سرویس های بهداشتی است در سال 1307 هجری شمسی و پس از تصرف توسط قوای دولتی تخریب شد و در حال حاضر تنها پی و دیوارهای آن برجا مانده است، یکی از نقاط قوت این قلعه  پایه زیرین آن است که از سنگ‌های رودخانه‌ای ساخته شده تا از نفوذ آب به سمت بالا جلوگیری کند و در طول این سال ها نیز به خوبی این وظیفه خود را انجام داده است.
 
 
 
"گرگان" بهشتی زیبا در دل بلوچستان
با شنیدن نام گرگان همه به یاد شمال ایران میافتند اما گرگان بهشتی زیبا در دل بلوچستان نیز هست که در 60 کیلومتری شمال شهر نیکشهر و در قسمت شمالی دهستان "مهبان" از توابع بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد، گستره این منطقه گردشگری 200 هکتار می باشد که با کوه‌های بلند و سر به فلک کشیده "آهوران" احاطه شده است، طبیعت سرسبز، چشمه‌های جاری آب، دره‌های عمیق با درختان سرسبز خرما، انجیر، انواع مرکبات و میوه‌های سردسیری از جاذبه‌های طبیعی این منطقه گردشگری می باشد که چشم هر گردشگر داخلی و خارجی را به خود خیره می کند.

 
 
منطقه گردشگری "بلپیر"
منطقه گردشگری "بلپیر" در 16 کیلومتری غرب نیکشهر قرار دارد و از توابع بخش مرکزی این شهرستان می باشد که از مزیت‌های خاص این منطقه می توان به وجود رودخانه پر آب و نخلستان‌ها و باغات کشاورزی در دوطرف رودخانه اشاره کرد که یکی از تفرجگاه‌های بسیار زیبای جنوب سیستان و بلوچستان است که وجود باغات خرما، مرکبات، انبه و زمین های کشت یونجه و انواع سبزیجات بر زیبایی آن افزوده است.

 
 
منطقه گردشگری "شالمال"
منطقه "شالمال" در 13 کیلومتری نیکشهر و در شرق روستای "جلایی کلگ" از توابع بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد،از جاذبه‌های دیدنی این منطقه می توان به آبشار بسیار زیبای "شالمال" اشاره کرد که آب آن سرتاسر منطقه را فرا گرفته و طبیعتی بسیار سرسبز و دلنشین را ایجاد کرده است.

دهستان "چاهان" از توابع بخش مرکزی نیکشهر با مساحت 9 هزار کیلومتر مربع در غرب مرکز شهر نیکشهر قرار گرفته و فاصله مرکز دهستان تا مرکز شهرستان 65 کیلومتر می باشد، شغل اکثر مردم این دهستان کشاورزی است و همین موضوع نیز موجب شده تا گردشگران با مراجعه به این محل با انواع باغات و زمین های کشت خرما، هندوانه، انبه، و پرتقال روبه رو شوند، همچنین اماکن تاریخی و طبیعی چون سنگ نوشته‌های کوه "شاهو"، آثار مسجد "خلیفه خیرمحمد"، آبشار "شوستان"، چشمه "نکشی"، سد خاکی چاهان، سد خاکی "تابکتل"، آبشار "بارچک" در این دهستان زیبا جای گرفته و می‌تواند به عنوان مناطق زیبای گردشگری مورد توجه قرار بگیرد.
 
 
 
"لاشار" مرکز تجمع تمامی جاذبه‌های بکر ناشناخته و طبیعی
بخش "لاشار" شهرستان نیکشهر، با جاذبه‌های بکر طبیعی و به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری جنوب استان سیستان و بلوچستان همچنان ناشناخته باقی مانده است، وجود آبشارهای متعدد و چشمه‌های آب گرم، طبیعت بکر و چشم‌اندازهای طبیعی زیبا و دیدنی در این خطه از استان جذابیت‌های فراوانی برای ایرانگردان و سایر گردشگران دارد، هر چند این جاذبه‌ها در چند سال اخیر سبب افزایش سفر برخی هموطنان به نیکشهر شده، اما هنوز به سبب ناآگاهی عموم از مزیت‌های گردشگری لاشار، این بخش از دید گردشگران و دوستداران طبیعت به دور مانده است.
 

 
 روستای "تنگ سرحه" و حاشیه رودخانه دائمی آن، آبشار "اوگینک"، آبشار "گلیک"، آبشار "ندگروگ"، آبشار "بغدر"، آبشار و آب گرم "شیرآباد"، نخلستان‌ها و باغ‌های لاشار از جاذبه‌های طبیعی این منطقه هستند؛ این در حالی است که ساخت جاده ترانزیتی چابهار- ایرانشهر- زاهدان- میلک و عبور آن از حوزه شهرستان نیکشهر، فرصت بسیار خوبی برای گردشگران فراهم کرده تا از مناظر طبیعی در روستاهای سرسبز بخش لاشار، دیدن کنند.

آبشارها و چشمه‌های آب گرم "شیرآباد" با مناظر زیبا و دیدنی رودخانه آن واقع در فاصله 15 کیلومتری محور ترانزیتی نیکشهر- ایرانشهر و در محل دوراهی شرق روستای "هیدوک" دهستان "پیپ" با طبیعت بکر و چشم‌اندازهای طبیعی و انواع پوشش گیاهی، وجود گیاهان دارویی، انواع پرندگان وحشی، نخلستان‌ها، چشمه‌های آب در دامنه کوه، رودخانه "تنگ سرحه" با داشتن صخره‌ها و استخرهای طبیعی و سرسبزی طبیعت آن از جذابیت‌های بخش لاشار است.

 
 
 آبشار "اوگینک" چشم انتظار میهمانان نوروزی
آبشار "اوگینک" در فاصله 3 کیلومتری غرب روستایی به همین نام با چشم‌اندازهای طبیعی، از مناطق بسیار دیدنی برای دوستداران کوهنورد و طبیعت‌گردان است. آبشار "گلیگ" به فاصله 1.5 کیلومتری محور ترانزیتی با آبشارهای پلکانی، حوضچه‌های طبیعی، صخره‌های رنگارنگ و انواع پوشش گیاهی، نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.
 

 
از دیگر جاذبه‌های گردشگری بخش لاشار می‌توان به قلعه‌های تاریخی متعلق به دوران‌های مختلف از جمله قلعه "اسپکه"، قلعه "چانف"، قلعه "هریدوک" و قلعه "سرومیچ" اشاره کرد.

روستاهای سرسبز با انواع پوشش گیاهی و وجود داروهای گیاهی در سراسر حوزه بخش لاشار و دو طرف محور ترانزیتی چابهار- نیکشهر- ایرانشهر جلوه‌ای خاص به این منطقه بخشیده، به طوری که اکثر کسانی که از این محور تردد می‌کنند، ساعت‌ها به گشت و گذار در مناظر دیدنی و زمین‌های سرسبز و جمع‌آوری گیاهان دارویی می‌پردازند.
 

 
روستای "تنگ سرحه" تنها بازارچه داعمی صنایع دستی سیستان و بلوچستان
روستای "تنگ سرحه" در 60 کیلومتری شمال غربی نیکشهر واقع شده و 20  کیلومتر طول دارد و جاده‌ای که از این منطقه عبور می‌کندف با ارتقاع زیادی از حاشیه رودخانه که بعضاً در برخی از قسمت‌ها به بالای 40 متر از حاشیه رودخانه می‌رسد، به این منطقه جذابیت بیشتری بخشیده است.

وجود آب جاری و روان با چشمه‌های آب گرم، گونه‌های منحصر به فرد گیاهی که نادرترین آن گونه گیاهی گز روغن است، وجود باغات میوه، نخل‌های تنومند و زمین‌های شالیزار در حاشیه رودخانه به صورت پلکانی و وجود پل‌های تاریخی از جمله پل "دادشاه" با نمایی بسیار زیبا، از دیگر جاذبه‌ای این تنگه زیبای تاریخی است.

چشمه‌های آب طبیعی جاری از ابتدای روستا تا آبشارهای صخره‌ای که به صورت پلکانی در قله کوه قرار گرفته‌اند، نخلستان‌های زیبا، بیشه‌زارهای سرسبز، گونه‌های گیاه "گز روغن" در بالای کوه و زمین‌های سبز و معطر گندم و برنج از جمله قابلیت‌های این منطقه گردشگری است. روستای "تنگ سرحه" مکان بسیار خوبی برای خرید سوغات از جمله انواع صنایع دستی به ویژه سوزن‌دوزی، عسل کوهی، گیاهان دارویی و محصولات باغی تولیدی محلی است.


 
آب معدنی "چانف" درمان سنگ کلیه
دهستان "چانف" در 150 کیلومتری نیکشهر واقع شده و دارای چشمه‌های آب معدنی خاص است که آب آنها برای درمان امراض بسیار مفید است. مردم محلی این دهستان بر اساس تجربیات عینی اعتقاد دارند آب چشمه آب معدنی "چانف" درمان سنگ کلیه است و به طرز عجیبی سنگ کلیه را دفع می‌کند.

این دهستان از توابع بخش لاشار است ولی مردم این دهستان به دلیل نزدیکی مسافت و سهولت حمل و نقل جهت اکثر امورات روزانه از جمله اقتصادی، اجتماعی و درمانی خود را بیشتر با شهرستان ایرانشهر در ارتباط هستند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcivuazut1azz2.cbct.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما