کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست خبری شهردار چابهار؛

نبود سیستم پیش بینی سونامی در چابهار و کنارک/ وقوع سیلاب برای آب منطقه ای چابهار مهم نیست/ دانشگاه دریانوردی تنها ساحل شهری چابهار را تصرف کر

23 فروردين 1398 ساعت 7:18

شهردار بندر استراتژیک چابهار از کانون خطرات سیل و سونامی در تنها بندر اقیانوسی خبر داد که هیچگونه امنیتی برای مقابله با آن در نظر گرفته نشده است.


به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهارن یونس حقانی در نشست خبری که با حضور رسانه های صدا و سیما، تسنیم، ایرنا، سفیر شرق، مهراقتصاد و برنا در سالن کنفرانس شهرداری بندر چابهار برگزار شد اظهار کرد: چابهار و کنارک فاقد سیستم تشخیص زلزله اقیانوسی می باشند ولی عمان و هند برای پیش بینی سونامی مجهز به سیستم بوده و اگر زلزله ای در دریا رخ دهد نمی توان وقوع سونامی را برای تخلیه شهر در چابهار و کنارک پیش بینی کرد.
 
وی با بیان اینکه بایستی سیستم زلزله برای پیش بینی سونامی خریداری شود افزود: با اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان توافقاتی صورت گرفته تا به صورت مشترک با پرداخت هزینه این سیستم از هند یا عمان خریداری و در چابهار راه اندازی شود.
 
وی ضمن انتقاد بسیار شدید از عملکرد آب منطقه ای چابهار افزود: مثل اینکه جان انسان ها و خطر سیلاب برای آب منطقه ای چابهار مهم نیست به طوری که ۳۰۰ خانوار چابهاری در کمب دقیقا در مسیر رودخانه خانه ساخته اند و رودخانه گم شده است همچنان آب منطقه ای در جلسه بررسی و حل این معضل با توجه به مکاتبات ما حضور پیدا نکرد.
 
شهردار جوان بندر چابهار ادامه داد: کارشناسان شهرداری نقشه رودخانه در کمب را با استفاده از نقشه زمینی گوگل یافتند و آب منطقه ای باید در گذشته این محدوده را مشخص کرده تا مانع ساخت و ساز در آن شود و مطمئنا اگر سیلابی رخ دهد مطمئنا تلفات جبران ناپذیری رخ خواهد داد.
 
وی ضمن انتقاد از عملکرد غیرقانونی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار تشریح کرد: ساحل دانشگاه دریانوردی متعلق به ۱۲۰ هزار نفر مردم چابهار می باشد بدین دلیل که تنها ساحل این شهر بوده و به علت وجود تجهیزات بندری محلی کاملا امن برای شنا و ورزش های آبی می باشد که تا پایان سال مسیر تردد برای مردم چابهار بازگشایی خواهد شد.
حقانی بیشترین مشکل سکونت گاههای غیررسمی در بندر چابهار را مربوط به جنگلوک عنوان و تشریح کرد: ۱۵ هکتار از اراضی مراد آباد برای اهالی جنگلوک در نظر گرفته شده است همچنین اگر مسکن و شهرسازی زودتر دست بکار نشود مراد آباد و میرآباد به کمب امروزی تبدیل خواهد شد که ساخت و سازهای غیرقانونی بسیاری در حال انجام می باشد.
 
وی راهکار مقابله با حاشیه نشینی را ورود ویژه راه و شهرسازی دانست و بیان کرد: چرا راه و شهرسازی با دستورالعمل و قانون گذاری نسبت به تقسیم بندی و قیمت گذاری زمین های میرآباد و مرادآباد برای واگذاری به متقاضیان اقدام نمی کند تا توسعه شهری با مشکلات اینچنینی با ساخت روزانه ۱۰۰ کپر مواجه نشود.
 
وی طلب شهرداری از ادارات چابهار را ۱۲۰ میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: ادارت آب و فاضلاب، زندان، دادگستری، نیروی انتظامی، کشتیرانی، دانشگاه، شرکت نفت اگر بدهی عوارض ساختمانی خود را به شهرداری پرداخت کنند مطمئنا بسیاری از مشکلات شهری نیز حل خواهد شد.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته ۵۴ میلیارد تومان بودجه شهرداری مشخص شده بود ولی تنها ۳۶ میلیارد تومان آن پرداخت شد و امسال ۷۷ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است که با افزایش تورم قیمت مصالح ساخت و ساز منظر شهری امیدواریم روز به روز در توسعه سیمای شهری نقش موثری ایفا شود.


کد مطلب: 110501

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/110501/نبود-سیستم-پیش-بینی-سونامی-چابهار-کنارک-وقوع-سیلاب-آب-منطقه-مهم-نیست-دانشگاه-دریانوردی-تنها-ساحل-شهری-تصرف-کر

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir