تاریخ انتشار :جمعه ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۵۱
​گفتگوی عصرهامون با برادران کاظمی خوانندگان اولین آلبوم موسیقی پاپ سیستان و بلوچستان

"چتر" اولین آلبوم پاپ استان و راوی "دلتنگی" و دغدغه های موسیقی است/تولید ۸تراک پر احساس به عشق مردم سیستان و بلوچستان

برادران کاظمی که اولین آلبوم موسیقی پاپ سیستان وبلوچستان را به نام خود ثبت کرده اند در هفته جوان با حضور در دفتر عصرهامون دقایقی از دغدغه ها و خواسته های خود در عرصه موسیقی و خوانندگی صحبت کردند.
"چتر" اولین آلبوم پاپ استان و راوی "دلتنگی" و دغدغه های موسیقی است/تولید ۸تراک پر احساس به عشق مردم سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون؛ زاده استانی دیگر بود اما سبقه 20سال سکونت در کنار بومیان منطقه را برگ زرین زندگی خود خواند و با احترام خودش را از اهالی سیستان وبلوچستان معرفی کرد. عشق به سیستان و منطقه بلوچستان را انگیزه ای عنوان کرد تا امروز به همراه برادر کوچکترش دست به کاری بزند که در تاریخ این استان پهناور نام شان در ردیف "اولین" ها ثبت شود.
 
حمید رضا وعلیرضا کاظمی نژاد، نمونه ای از ده ها و صدها جوان توانمند و با انگیزه کشور هستند که به مناسبت هفته جوان و به بهانه ثبت نام شان در لیست اولین ها، مهمان دفتر عصرهامون شده بودند تا دقایقی را با آنها به گپ و گفت بپردازیم.
 
علیرضا؛ گفتگو را آغاز می کند و باز هم همان عشق به استان آغازگر کلامش بود. جملات آغازین او بر خلاف سایرین بوی یاس و ناامیدی و گلایه از عدم حمایت مسئولان نمی داد اما وجودش را ضروری و انکار ناپذیر می دانست.
 
اتکا به درون و ظرفیت های داخل استان را سرلوحه کارشان قرار داده و سرمست بودند که امروز برادرانه موفق شده بودند "اولین آلبوم موسیقی پاپ سیستان وبلوچستان" را به علاقمندان موزیک کشور ارائه کنند.
 
زمانی که از محور و موضوع آلبوم سخن به میان آوردیم باز هم یادآوری نام سیستان وبلوچستان مطلع کلام بود. علیرضا کاظمی الهام از دارایی ها طبیعی، خدادادی و ذاتی استان را محور تولید این آلبوم عنوان کرد و به نام شعرای بومی و با احساس سیستان وبلوچستان همچون آرش رحمتی نیز گریزی زد که در این آلبوم از وی استفاده شده بود.
 

 
علیرضا که به گفته خودش در محضر اساتیدی همچون مرحوم
فریدون پور رضا(خواننده تیتراژ سریال پس از باران) درس آموخته و شاگردی کرده بود امروز بر هم نشینی با هنرمندان و خوانندگان بومی سیستان وبلوچستان همچون استاد احمدگلیانی و محسن ذوالفقاری تکیه دارد.
 
وی به ظرفیت های عظیم اما مغفول موسیقی در سیستان وبلوچستان نیز اشاره و ابراز امیدواری کرد که اگر قدری بیشتر به ساز و آلات منحصر به فرد موسیقی بومی و جوانان لایق استان توجه شود در آینده ای نه چندان دور شاهد درخشش نام سیستان وبلوچستان در تمام کشور و بلکه کشورهای همسایه خواهیم بود.
 
آلبومی با 8 تراک پراحساس
حمیدرضا کاظمی هم که دقایقی سکوت کرده بود لب به سخن گشود و همچون برادر بزرگتر با تکیه بر جاذبه های استان اشاره ای به 8 تراک عاشقانه و پر احساس آلبوم "چتر" کرد.
 
به گفته حمیدرضا در این آلبوم از بهترین ها استفاده شده که نوازندگان بومی سیستان وبلوچستان نیز در تولید آن سهیم بوده اند و ماحصل آن را هدیه ای فرهنگی به همین مردم دانست. از همکاری سابق خود با محمدرضا هدایتی سخن به میان آورد و به آرامش و لذتی که از شنیدن صدای این خواننده بومی و مطرح کشور می برد اشاره کرد.
 
زمانی که بحث مسائل مالی و اقتصادی را با حمیدرضا مطرح کردیم به عشق با دستان خالی اشاره کرد  گفت: این آلبوم تماماً با هزینه شخصی خودمان و به عشق مردم ساخته شده اما کمرشکن است به گونه ای که برای ساخت هر تراک باید مبلغی بالغ بر 70میلیون ریال هزینه شود که بسیار بالاست.

 به گفته حمیدرضا کاظمی؛ انتشار آلبوم یعنی حمایت مسئولان که راه را برای صدور مجوز هموار کرده اند اما این حمایت ها باید فراتر از صدور مجوز برود در کنار حمایت معنوی، در بحث های مادی نیز خوانندگان جوان و باانگیزه را حمایت کنند که اگر این چنین شود رونق صنعت و هنر خوانندگی و موسیقی را شاهد خواهیم بود.
 

وی گریزی به عدم وجود حامیان مالی در سیستان وبلوچستان زد و باز هم دست یاری به سوی مردم همین استان دراز کرد و معتقد بود چون آلبوم به
نام این استان است پس چه بهتر که نام بومیان منطقه نیز بر این اثر درج شود.
 
علیرضا ادامه بحث های اقتصادی را این گونه بیان کرد که اداراتی همچون ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی سیستان وبلوچستان در تولید این آلبوم همکاری داشته اند ولی نباید از هزینه های سنگین تولید و انتشار یک آلبوم موسیقی غافل ماند.
 
وی ادامه داد که تنها چاپ جلد این آلبوم 200 میلیون ریال هزینه بردارد و اگر هزینه یکصد میلیون ریالی برای هر تراک در نظر گرفته شود حساب کنید چه میزان سرمایه گذاری لازم است و البته مبالغ دیگر انتشار، استودیو و... نیز در جای خودش قابل بحث است که عمدتاً هم برگشت ندارد.
 
یکی از خوانندگان اولین آلبوم پاپ سیستان وبلوچستان از دلبستگی خاص خود به تراک "دلتنگی" اشاره کرد که آن را در اوج احساس در غم فقدان پدرش خوانده و علاقمندان را به شنیدن آن دعوت کرد.

علیرضا از وجود خوانندگان توانمند بسیاری در شمال سیستان وبلوچستان و نواحی جنوبی استان مانند چابهار و ایرانشهر هم سخن گفت و از مسئولان خواست تا این افراد را زیر پر و بال خود گرفته هرگونه کمکی که لازم است را به آنها بکنند تا در آینده چراغ استان در حوزه موسیقی روشن تر از قبل بماند.
 
تاخیر در صدور مجوز
در کنار تمامی حرف های امیدوار کننده ای که این دو برادر خواننده زدند اما جنس صحبت هایشان در برخی دقایق گفتگو فرق می کرد. این دو برادر هر چند انصاف را رعایت کرده و یک طرفه به قاضی نمی رفتند اما از مسئولان وزارت ارشاد درخواست داشتند تا زمان صدور مجوزهای انتشار آلبوم را قدری تسریع کنند.
 
به گفته علیرضا؛ تولید و دریافت مجوز انتشار آلبوم چتر حدود 2 سال زمان برد و این تاخیر در صدور مجوز با توجه به روز بودن اصوات خوانندگان باعث کهنه شدن صدا شده و بر اقبال علاقمندان تاثیر منفی می گذارد.
 
خوانندگان غیررسمی
علیرضا به مساله روز جامعه خوانندگان نیز اشاره کرد و بر ضرورت نظارت بیشتر بر فعالیت خوانندگان
غیررسمی تاکید داشت. وی ادامه داد که امروز یک فرد به راحتی می تواند در یکی از استودیوها اقدام به خوانندگی کند و بدون اخذ مجوز از سوی وزارت ارشاد و پیمودن مسیر سخت و ناهموار صدور مجوز به سرعت موسیقی خود را در فضای مجازی منتشر کند که این امر مایه دلسردی برای خوانندگانی است که قصد دارند تا بر مدار قانون حرکت کنند.
 
این خواننده علاوه بر این موارد، نبود زیرساخت های لازم در حوزه موسیقی در استان سیستان وبلوچستان را یکی دیگر از موانع تولید آلبوم عنوان کرد و ادامه داد: بارها به دلیل نبود همین زیرساخت ها مجبور شدیم به استان های دیگر سفر کنیم تا یک تراک با کیفیت دلخواه ضبط شود اما این کار در کنار مزایای بالایی که دارد از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست و زمان و هزینه زیادی را تلف می کند که در این بخش نیز یاری و استمداد مسئولان امر می تواند راهگشا باشد.

 اتحاد خوانندگان و تبلیغ گسترده
حمیدرضا کاظمی که خوانندگی و آهنگسازی این آلبوم را بر عهده دارد یکی دیگر از موارد سد راه پیشرفت و توسعه این کار را ضعف در تبلیغات گسترده دانست و از همگان به خصوص هم صنفی های خود خواست تا یاریگر یکدیگر در این راه باشند.
 
وی با ابراز خوشحالی از پیشرفت دوستان هم صنف خود، همین نگاه را زمینه ای برای اتحاد و همبستگی بیشتر دانست و گفت: اگر هنرمندان و خوانندگان، آثار یکدیگر را تبلیغ کنند قطعاً دیگران و حامیان مالی نیز رغبت بیشتری برای حضور در این عرصه پیدا می کنند.
 
وی تبلیغ گسترده و شناساندن اثر و آلبوم را یکی از اصلی ترین دغدغه های خود در این مسیر قلمداد کرد و از همه مردم و رسانه ها و مسئولان خواست تا جوانان را در این راه همراهی کنند و تاکید کرد که امیدشان برای معرفی اثر مردم بومی سیستان وبلوچستان هستند.
 
این برادران هنرمند در پایان به علاقمندان عرصه هنر و موسیقی پیشنهاد کردند اگر تمایل دارند تا موسیقی سیستان وبلوچستان و اولین آلبوم پاپ که به نام این استان ثبت شده است را حمایت مادی و معنوی بکنند به آدرس اینترنتی www. beeptunes.com مراجعه کرده و این آلبوم را حمایت کنند.




 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbsgb8grhb8zp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما