تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۰
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی گفت:در جلسه ستاد بحران مصوب شده که مسئولیت با استاندار و چه نهادهایی است و باید چه اقداماتی انجام شود اما متاسفانه تا این لحظه شاهد عدم اجرای بسیاری از مصوبات و یا اقدام ضعیف اندک بندهای موجود بوده ایم.
گلایه نماینده زابل از عدم اجرای مصوبات ستاد مدیریت بحران استان/زیرساخت های سیستان در حد صفر است
حبیب الله دهمرده در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه پیشگیری از حوادث یک اصل کلی و جهانی است، گفت: به طور کلی در همه حوادث و اتفاقات مهمترین بخش پیشگیری از وقوع آن اتفاق و در درجه دوم نیز جلوگیری از بروز آسیب های بیشتر است که نمونه این موضوع مهم را می توانیم در سیلاب اخیر در سیستان ببینیم.

وی افزود: اگر پیش از وقوع این حادثه با کارشناسی درست و بازدید از مناطق خطر، پیش بینی های لازم انجام می گرفت شاید در این حجم مشکلی نداشتیم و می توانستیم از این نعمت بزرگ نهایت استفاده را ببریم.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آب نعمتی بزرگ برای سیستان است، بیان کرد: این سیلاب اگر درست مدیریت شود یک نعمت بزرگ به مردم منطقه هدیه می شود، این نعمت را باید به درستی به داخل خاک ایران و دریاچه هامون هدایت کنیم تا در ادامه برای شرب، کشاورزی، حل مشکل ریزگردها و تامین علوفه دامی از آن بهره ببریم.

احداث کانال های موقت، اولین قدم برای کنترل سیلاب سیستان
وی ادامه داد: برای حل مشکل آب بخش کشاورزی دو نقطه استراتژیک داریم که باید آبگیری شود، اولین مکان چاه نیمه هاست که بر همین اساس از گذشته تاکنون در کنار کانال اصلی انتقال آب از نقطه صفر مرزی تا چاه نیمه ها از کانال های موقت در امتداد کانال اصلی بهره میبردیم تا آب را به طور کامل به این ذخیره گاه بزرگ هدایت کنیم.

دهمرده با بیان این مطلب که بهره گیری از کانال های موقت دو مزیت اصلی دارد، اذعان کرد: این کار علاوه بر اینکه امکان انتقال حداکثری آب به چاه نیمه ها را می دهد از فشار سیلاب نیز می کاهد و خطر بروز مشکل و شکستگی دایک ها را نیز کاهش می دهد که این موضوع در قدم اول باید انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: در درجه دوم نیز باید مصوباتی که در ستاد مدیریت بحران تصویب شده عملیاتی شود و به آن مطلب با جدیت جامه عمل پوشانده شود چرا که اگر مباحثی که در این جلسه عنوان شد عملیاتی شود خیلی از این مشکلات و گرفتاری های موجود رفع می شود.

مصوبات جلسه ستاد مدیریت بحران باید عملی شود
استاندار سابق سیستان و بلوچستان با گلایه از عدم مدیریت درست بحران سیل در سیستان و پیگیری نشدن مصوبات جلسه ستاد مدیریت بحران، تاکید کرد: در جلسه ستاد بحران مصوب شده که مسئولیت با استاندار و چه نهادهایی است و باید چه اقداماتی انجام شود اما متاسفانه تا این لحظه شاهد عدم اجرای بسیاری از مصوبات و یا اقدام ضعیف اندک بندهای موجود بوده ایم.

وی افزود: در حال حاضر با سه دوره زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت روبه رو هستیم که هر یک برای خود برنامه ای خاص دارد که باید قدم به قدم اجرایی شود تا در دوره زمانی بعدی با مشکل مواجه نشویم، در حال حاضر مهمترین موضوع برای ما استفاده حداکثری از آب ورودی و هموار کردن مسیر ورود آب به کشور می باشد یعنی اصلی ترین بخش این موضوع است  که شرایط را فراهم کنیم تا آب وارد کشور شود و کوچکترین خسارتی نیز به مردم وارد نشود.

دهمرده با اشاره به اینکه رودخانه سیستان که از جریکه سرچشمه گرفته و به زهک و ادیمی دیگر مناطق سیستان می رود مهمترین رودخانه ماست، گفت: لایروبی کانال های اصلی و رودخانه سیستان باید از قبل انجام می شد اما حالا هم که سیلاب وارد شده باز هم لایروبی و بازگشایی موانع موجود باید در اولویت قرار بگیرد، در مسیر های خاص دایک های مورد نیاز احداث شود که این مهم نیز در گذشته بوده و تصویب شده حالا نیز مصوب شده و لازم الاجراست، ما حتی تصویب کردیم که این دایک ها آسفالت شود تا همچون جاده های روستایی قابل تردد بوده و استحکام داشته باشد تا هم تردد انجام گرفته و هم در برابر باد و آب استحکام داشته باشد.

ساخت و نگهداری از دایک ها در کنار لایروبی رودخانه و کانال ها باید جدی گرفته شود
وی ادامه داد: احداث و نگهداری از این دایک ها بر عهده امور آب است و باید اطراق این "گوره ها" نیز درختان گز کاشته شود که در بسیاری از مناطق این موضوع انجام شده اما خب باید نگهداری نیز شود چرا که این دایک ها به مرور زمان آسیب می بینند و نیازمند نگهداری مداوم هستند.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه از نقطه صفر مرزی تا سد سیستان تقریبا مشکل خاصی نداریم، بیان کرد: بعد از سد سیستان نهرآب به بعد چند مانع اصلی داریم که افسرآباد و لورگ باغ از مهمترین موانع موجود است این دو نقطه به دلیل اینکه در انتهای مسیر رودخانه هیرمند واقع شده و ضعیف تر از دیگر مناطق می باشد کشش این حجم آب را ندارد که باید از قبل تعمیر و مستحکم می شد که انجام نگرفته و در حال حاضر به صورت موقت در حال انجام می باشد.

وی خاطرنشان کرد: آبی که وارد منطقه سیستان می شود اگر دریچه های سد زهک را بازکنیم حتی شهر زابل نیز در خطر سیل قرار می گیرد در کوتاه مدت برای حل این مشکل سیل بر نیاتک که نامش معرف وظیفه آن می باشد کار دیگر مناطق را بر دوش می کشد اما مشکلاتی چون عدم لایروبی رودخانه و آسفال و مستحکم سازی دایک ها موجب بروز مشکلات امروز شده است.

عدم توجه به نگهداری سیل بر نیاتک موجب بروز مشکلات امروز شد
دهمرده با اشاره به اینکه سیل بر نیاتک از سال 85فعال شده، تصریح کرد: در آن زمان اینجانب در پست استاندار سیستان و بلوچستان بر لزوم وجود چنین محلی تاکید کرده و این سیل بر فعال شد و بسته تعریف شده ای را تصویب کردیم اما در ادامه این منطقه رها شد و کسی به فکر استحکام آن نبوده است.

وی افزود: عدم توجه به اهمیت این منطقه موجب شد تا بخشی از دایک واقع در شندول با فشار آب تخریب شود که تمام انرژی را بر این نقطه متمرکز کرده ایم تا مشکل را حل کنیم.

استاندار سابق سیستان و بلوچستان با تقدیر از سپاه برای اقدام به موقع و حضور فعال در مناطق سیل زده و آسیب پذیر سیستان، گفت: در همین منطقه دایک تخریب شده از اولین لحظات نیروهای مردمی بسیج و سپاه حضور داشته و با تمامی ظرفیت با ما همکاری کرده اند تا در کنار تخلیه مناطق در خطر سیل برای تعمیر خرابی های موجود در دایک ها نیز یاری بخش دیگر دستگاه ها باشند.

وی بیان کرد: چند شب قبل سردار پاکپور، معاون استاندار و دیگر نیروهای سپاه و بسیج در منطقه حاضر شده و تاکنون نیز با 100درصد توان در حال تلاش هستند اما حجم خسارات تاجایی است که روند تعمیر دایک شکسته شده به کندی پیش میرود.

باید استاندار پیگیر اجرایی شدن تک تک بندهای مصوبات ستاد مدیریت بحران باشد
دهمرده با گلایه از عدم توجه به مبحث پیشگیری در سیل اخیر، گفت: اگر به این مهم توجه می شد این همه خسارت مالی، روحی روانی و دیگر خسارات پیش نمی آمد، اگر یک دهم همین خسارتی که امروز روی دست ما مانده را برای پیشگیری صرف میکردیم دیگر شاهد چنین موضوعی نبودیم.

وی تصریح کرد: تک تک بند های ستاد مدیریت بحران که مسئولیت آن با استاندار است باید اجرایی می‌شد و در ادامه نیز مدیریت شود چرا که اگر همه کارها درست انجام می‌گرفت امروز این آب در مسیر درست به دریاچه هامون میریخت که گنجایش بیش از 10میلیارد متر مکعب آب را دارد و کوچکترین مشکلی نیز برای مردم پیش نمی آمد.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با بیان این موضوع که جنگل محلی برای انتقال آب نیست، گفت: وقتی آب به جنگل هدایت می شود خب طبیعی است که با مانع روبه رو شود و اگر دایک ها هم به درستی تعمیر و نگهداری نشده باشد با مشکلاتی چون امروز مواجه می شویم و خسارات مواجه مردم می شود.

وی با اظهار نگرانی از بروز خسارات بیشتر در منطقه، خاطرنشان کرد: نگرانی امروز ما این است که نقطه ای از دیگر مناطق آسیب پذیر سد، لورگ باغ و دیگر نقاط آسیب ببیند چرا که بعد شهر زابل، لورگ باغ و ادیمی در خطر سیلاب قرار می گیرد و آنقدر هم این مناطق عمیق هست که در صورت بروز مشکل هیچ کس نمی تواند کاری انجام دهد و باید کاری کنیم تا به آنجا نرسیم.

زیرساخت های شهر زابل از صفر نیز پایینتر است
دهمرده در ادامه با اشاره به مشکلات زیرساخت در شهر زابل، بیان کرد: در مجلس به این نکته اشاره کردم که در زابل 300میلی متر باران نباریده بلکه تنها با 30میلیمتر باران چنین خساراتی مواجه مردم شد و این موضوع می شود تا برای هرکس سوال پیش بیایید که چه زیرساختی داریم که با این حجم کم بارندگی تمامی خیابان ها با آب و فاضلاب پر می شود، جای خجالت دارد که نتوانسته ایم درست اقدام کنیم تا امروز چنین مشکلاتی را شاهد نباشیم.

وی اذعان کرد: وقتی پیش گیری نمی شود و کاری انجام نمی گیرد با این مشکلات روبه رو می شویم و مردم و کشور را با چنین خساراتی روبه رو می کنیم.

استاندار سابق سیستان و بلوچستان در پایان با درخواست از مسئولین دولت برای اجرایی کردن بند های مصوبات پیشین و کنونی ستاد مدیریت بحران، تصریح کرد: تمامی این حرف ها تنها در یک جمله خلاصه می شود و آن این است که اگر حالا این مصوبات اجرایی نشود و پس از فروکش کردن این سیل هم اقداماتی که باید انجام شود همچون گذشته همه چیز به فراموشی سپرده شود باز هم در سیلاب های بعدی شاهد این مشکلات خواهیم بود.
 

انتهای پیام/
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaiwn6049n6a1.k5k4.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما

انقلاب
اقای دهمرده اولا شما در دولت دکتر احمدی نژاد در همین استان استاندار بودید جرا زیر ساختها را ایجاد نکردید؟ضمن اینکه در حال حاضر نماینده سیستان هستید که پایان امسال انتخابات است باید این پیگیریها را قبل از سیل انجام میدادید وضمن اینکه اگر شما با احداث کانال دوم ورودی به چاه نیمه مخالفت نمیکردید سیل به مردم اسیب نمیرساند گرچه بعد با دستور دادستان کار اغاز شد...