کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

احتکار خوراک دام، مرغ های سیستان و بلوچستان را از پای در آورد/ دود اختلاف بخش خصوصی و دولت به چشم مرغ داران رفت

5 ارديبهشت 1398 ساعت 21:14

این روزها در حالی شاهد تلفات مرغ در مرغداری های سیستان وبلوچستان هستیم که به گفته مسئولان امر، دود اختلاف بخش خصوصی و دولت به چشم مرغ داران رفته و بخش خصوصی اقدام به تحویل نهاده مرغ ها نمی کند.


به گزارش عصرهامون، در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر گرسنگی و تلفات جوجه‌ها در مرغداریهای سیستان و بلوچستان منتشر شد که در توضیحات آن یارمحمد اربابی، رئیس هیئت مدیره مرغداری‌های استان از نرسیدن خوراک به جوجه ها و تلفات فراوان طیور خبر داده است.
 
در این خبرها آمده است که، مرغداران ازاول اسفندماه سال گذشته ذرت و کنجاله سویای مصرفی خود را خرید کرده اند ولی متاسفانه جهاد کشاورزی استان مانع حمل این نهاده ها به مرغداری ها شده و4 روز است که جوجه های گرسنه درحال تلف شدن هستند.
 
تلف شدن این طیور در حالیست که این مسئول بیان کرده انبارهای امور دام استان دارای پر از ذرت و کنجاله سویاست، ولی از فروش و تحویل آنها به مرغداران خودداری می شود.
 
بخش خصوصی عامل تلفات مرغ در مرغداری های استان شد
احمد نجفی، رئیس اتحادیه مرغداران سیستان و بلوچستان در تماس تلفنی با خبرنگار عصرهامون، ضمن بیان این موضوع که اصل این ماجرا صحت دارد اما نحوه ارائه از سوی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران استان به درستی بیان نشده و جهاد کشاورزی مقصر نیست، افزود: از اسفندماه گذشته، وزارت خانه جهاد کشاورزی در توزیع نهاده های طیور تغییراتی اعمال کرد به نحوی که در گذشته مرغدار به دلالان و شرکت های خصوصی در بندر عباس تماس و نهاده مورد نیاز خود را تحویل می گرفت، در این بخش سواستفاده هایی در طول اجرا انجام شد چرا که سهمیه مرغدار به قیمت های گزافی به وی فروخته می شد.
 
وی در تکمیل مطلب فوق ادامه داد: پس از اطلاع رسانی، دولت مانع کار دلالان شد واعلام کرد، باید مرغدار از طریق جهاد کشاورزی جهت دریافت نهاده های دامی و طیور معرفی شود، متاسفانه از زمانی که جهاد کشاورزی پای کار و مرغدار را معرفی می کند، شرکت های توزیع کننده نهاده های دام و طیور، علیرغم اینکه نهاده را خرید و پول را وازیر کرده ایم، همکاری لازم را انجام نمی دهند.
 
وقتی منافع شخصی بخش خصوصی، مرغداران را با چالش مواجه کرد
رئیس اتحادیه مرغداران استان تاکید کرد: عدم همکاری شرکت های توزیع کننده نهاده ها، به دلیل در خطر افتادن منافع آنها با اجرای این طرح می باشد، در حال حاضر آنها با وزارت جهاد کشاورزی و این طرح به مشکل برخورده و در تلاش هستند تا مجددا شرایط به روال قبل برگردد و منافع گذشته خود را بدست آورند که ما در اتحادیه مرغداران از وضعیت فعلی راضی بوده و نمی خواهیم به گذشته برگردیم.
 
وی افزود: این کار شرکت های توزیع کننده، مصداق بارز احتکار می باشد زیرا این اقدام در جهت تقابل با دولت و در راستای رسیدن به منافع شخصی و ایجاد رانت انجام می شود.
 
نجفی تصریح کرد: در طرح جدید جهادکشاورزی شرکت توزیع کننده نهاده ها را به اتحادیه مرغداران استان معرفی می کند، از ابتدای اسفند ماه سال گذشته تاکنون شرکت هایی که طرف قرارداد با جهادکشاورزی هستند با ما همکاری نکرده و متاسفانه مرغ ها گرسنه می باشند.
 
دولت باید ورود کند
وی اظهار کرد: شرکت های توزیع کننده نهاده های دام و طیور، عامل گرسنگی مرغ ها بوده و با این کار، می خواهند وزارت جهادکشاورزی را به زانو در آوردند و به خواسته های خود دست پیدا کنند.
 
این مسئول با بیان اینکه شرکت ها به دنبال منافع خود هستند و دیگران را نمی بینند، تاکید کرد: باید دولت به شرکت های توزیع کننده نهاده های دام و طیور فشار وارد کند تا آنها مجاب شوند، نهاده مرغ ها را به دست مرغدار برسانند.
 
مرغداری های استان با کمبود نهاده مواجه هستند
وی گفت: در حال حاضر به شدت در استان مشکل نهاده مرغ وجود دارد و مرغداری ها با مشکل کمبود و نبود نهاده مواجه هستند، از طرفی چون مرغ ها گرسنه هستند، به خودخوری روی آورده و تلفات سنگینی را برای مرغدار برجای گذاشته اند که لحظه به لحظه بر تعداد این تلفات افزوده می شود.
 
نجفی اضافه کرد: در کنار تلفات، دوران پرورش مرغ نیز افزوده شده و مریضی های مختلفی را در این  بین مشاهده می شود.
 
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون 160 واحد مرغداری در سیستان و بلوچستان در حال فعالیت هستند و ماهانه یک میلیون و 500 هزار قطعه جوجه ریزی در آنها انجام می شود که ماهانه برای پرورش مرغ ها نیازمند 7هزار تن نهاده هستند و متاسفانه این مقدار در حال حاضر به مرغدارها توزیع نمی شود.
 
رئیس اتحادیه مرغداران استان ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون نیز در مرغداری های سطح استان سه میلیون و 100 هزار قطعه جوجه ریزی به ثبت رسیده که برای آنان باید 15 هزار تن نهاده به دستمان می رسید اما متاسفانه از کل میزان مورد نیاز تنها هزار و 988 تن به مرغدارها رسیده و این رقم بسیار کم بوده و مشکلات عدیده ای را برای مرغداران ایجاد کرده است.
 
وی با تاکید مجدد بر این که شرکت های توزیع کننده نهاده های دام و طیور عامل اصلی مشکلات موجود مرغداری ها هستند، تصریح کرد: اگر معاونت پشتیبانی جهاد کشاورزی، توزیع نهاده ها را در دست گیرد، مطمئنا این گونه مشکلات را شاهد نخواهیم بود و کار پرورش مرغ به خوبی انجام و تغییری در قیمت و پرورش مرغ را در سطح جامعه شاهد نخواهیم بود.
 
این مسئول اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که به واسطه شرکت ها در سطح استان ایجاد شده، مرغدارها اجبارا باید نهاده مورد نیاز برای پرورش مرغ را از بازار آزاد خریداری  کنند که در این صورت شاهد افزایش قیمت مرغ در بازار هستیم.
 
نجفی اذعان کرد: متاسفانه آماری که وزارت خانه جهاد کشاورزی به سازمان صمت  برای دادن سهمیه نهاده طیور اعلام می کند به درستی تامین آن انجام نمی شود و در توزیع، نیز نظارت لازم صورت نمی گیرد، در کنار آن نمایندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز به درب مرغداری های استان مراجعه و اعلام می کنند که مرغداری ها حق فروش مرغ پرورش یافته بیشتر از قیمت هر کیلو 7 هزار و 200 را ندارند، با این وجود از آنجایی که مرغداری ها بیشتر از قیمت اعلام شده مرغ را عرضه می کنند به عنوان متخلف گران فروش به تعزیرات حکومتی معرفی می شوند که این موضوع باعث کاهش تمایل مرغداران به جوجه ریزی و پرورش مرغ دامن زده است.
وی تاکید  کرد: عدم جوجه ریزی عامل از بین رفتن اشتغال و به چالش برخورد کردن مرغداران دارای تسهیلات بانکی شده است.
 
نجفی گفت: سازمان صمت باید درصورت تحویل نهاده یارانه ای به مرغدار اقدام به برخورد قهری با مرغدار متخلف گرانفروش کند.
 
در ادامه اما در پی تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی استان داشت، وی ضمن تکذیب هرگونه ممانعت از جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان و بلوچستان، گفت: دستورالعمل ستاد مرکزی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وزارتخانه جهاد کشاورزی بر ارسال مرغ پایان دوره کشتارگاه های صنعتی مجاز تاکید دارد، در این راستا و برای حمایت از تولید داخل و جلوگیری از زیان مرغداران همچنان همراهی و تعامل با نهاد های مربوطه، اقدامات لازم صورت گرفته است.
 
به گفته حسینی، در طی سال گذشته جوجه ریزی در مرغداری های استان از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است به طوری که میزان جوجه ریزی در سال 96 به 13 میلیون و 16 هزار و923 قطعه در سال و سال گذشته نیز به 15 میلیون و 981 هزار و 686 قطعه در سال افزایش داشته است.
 
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون همچنین یک میلیون و434 هزار و 995 قطعه جوجه ریزی در 53 مرغداری استان انجام شده است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 110938

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/110938/احتکار-خوراک-دام-مرغ-های-سیستان-بلوچستان-پای-آورد-دود-اختلاف-بخش-خصوصی-دولت-چشم-داران-رفت

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir