تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۴
عملیات بیت المقدس که در نهایت منجر به آزادسازی خرمشهر شد یادآور رشادت غیورمردان ایران اسلامی است که در میان این اسامی، دلاورانی از سیستان وبلوچستان نیز به زیبایی می درخشند.
عملیات بیت المقدس به روایت راویان صادق/ از شهید فهمیده سیستان وبلوچستان تا حبیب ابن مظاهر 54ساله
به گزارش عصرهامون؛ "بسم الله الرحمن الرحیم. بسم الله القاسم الجبارین، یا علی ابن ابی طالب" این جملات همان رمز عملیاتی بود که در ساعت 30 دقیقه بامداد روز 10 اردیبهشت 1361 یعنی 37 سال قبل موجب شد تا رزمندگان دلاور ایران اسلامی با روحیه شجاعت و استقامت و با هدف دفاع از خاک و میهن به دشمن سرتا پا مسلح متجاوز یورش برده و خواب راحت را از او بگیرند.
 
در آن زمان شهید آیت الله صدوقی و آیت الله مشكینی نیز در كنار فرماندهان سپاه و ارتش در قرارگاه كربلا حضور داشتند و هر یك به طور جداگانه، پیام هایی را به وسیله بی سیم خطاب به رزمندگان اسلام قرائت كردند تا روحیه شان دوچندان شود.
 
عملیات بیت المقدس را می توان به چند دوره زمانی تقسیم بندی کرد که در هر کدام از آنها فتوحات زیادی به ثبت رسید که در جمع آن رزمندگان دلاور، غیورمردانی از استان سیستان وبلوچستان نیز حضور داشتند. رزمندگانی که از جنوب شرقی کشور خود را به این منطقه رسانده بودند تا نام شان در زمره مدافعان وطن ثبت شود.
 
در میان کسانی که از استان سیستان وبلوچستان در عملیات بیت المقدس شرکت کرده بودند نام تعداد زیادی از آنها درخشان تر از بقیه است. ستارگانی همچون محمودرضا شیخ ویسی- محمد کیخاجوان- غلام علی جمال زهی- غلامرضا شیخی ستوده- عوض گرگ- علیرضا قانونی- علی بخش پرورش- عباس ابراهیمی- شریف سنچولی- سید محمد هاشمی- رضا زرگران- حمیدرضا مزارعی- حسن شرودی هوشیار- حبیب الله حسن زهی- برات کیخا- برات نارویی- احمد خانیار- احمد جعفری- ابراهیم سرگزی- محمود علیخانی- غلامحسین خدری- محمد
حسین قفلی و غلامحسین سرگلزایی که امروز باید سراغ شان را در گلزارهای شهدا بگیریم.
در عملیات بیت المقدس جمع زیادی از رزمندگان استان سیستان وبلوچستان شهید شیرین شهادت را نوشیدند و تعدادی نیز مفتخر به نشان جانبازی و ایثارگری شدند که امروز همان ها روایان زنده و صادق آن روزهای دفاع مقدس هستند که بر اساس آمار رسمی ارائه شده، سیستان وبلوچستان در این عملیات غرورآفرین 5 درصد از مجموع شهدا را به خود اختصاص داده است.
 
یکی از دلاورمردانی که در سال 61 عازم جبهه های نبرد حق علیه باطل شد "محمود جعفری" بود که به گفته خودش در عملیات بیت المقدس 15سال بیشتر سن نداشت.
 
جعفری که امروز بیش از 52 بهار و خزان را تجربه کرده در گفتگو با خبرنگار عصرهامون گفت: 6 فروردین ماه بود که به همراه جمعی از دوستانم از سیستان وبلوچستان عازم جبهه شدم و در حمیدیه مستقر شدیم.  شور و شوق فراوانی داشتیم و در هر کجا که نیاز بود خدمت رسانی می کردیم و در واقع آنجا مصداق بارز زمان حیات در عصر ظهور بود که هیچ کس بر دیگری برتری نداشت و همه در یک سطح و در کنار هم برای یک هدف مقدس مبارزه می کردند.
 
وی افزود: تا دهم اردیبهشت ماه در منطقه عملیاتی بودم و شاهد پرکشیدن شهدایی همچون عالی، علیخانی، زرگران و هاشمی و... بودم.
 
جعفری از پیران و جوانان بومی سیستان وبلوچستان هم یاد کرد وگفت: شهید سید محمد هاشمی که تنها 13 سال سن داشت جوان ترین شهید استان و به نوعی شهید فهمیده سیستان وبلوچستان و شهید زرگران 54 ساله مسن ترین شهید در عملیات بیت المقدس بود که اکنون در مزار شهدای شهرستان زابل آرمیده اند.
 

محمود 15 ساله دوران دفاع دیروز، امروز در قامت راوی دفاع مقدس و با محاسن سپید با همان شور و حرارت جنگ با ما سخن می گفت. تمایلی نداشت تا از نحوه جانبازی وکارهای خودش بگوید اما داغ برادر بزرگتر چیزی نبود که به راحتی از کنارش عبور کند.
 
وی تاکید کرد: در عملیات بیت المقدس من در کنار
برادر بزرگترم که حدود 19 سال سن داشت بر علیه دشمن مبارزه می کردیم اما "احمد" در همان عملیات به شهادت رسید و پیکرش به زادگاه مان بازگشت.
 
وی در خصوص نحوه شهادت برادر نیز گفت: نزدیک اذان ظهر بود که احمد برای تجدید وضو و اقامه اذان از سنگر بیرون رفت اما چند لحظه نگذشته بود که همزمان با اولین الله اکبر اذان، احمد هم ندای حق را لبیک گفت و بر اثر خمپاره عراقی ها مجروح و به شهادت رسید.
 
محمود جعفری از لحظه ای گفت که حتی نتوانست با برادرش وداع کند و ادامه داد: پس از شهادت احمد و به دلیل اهمیت زمان و حساسیت عملیات چند روز دیرتر به زاهدان بازگشتم و همین امر موجب شد تا حتی نتوانم در مراسم تشییع و تدفین اخوی شرکت کنم که قطعاً اگر احمد نیز بجای من بود همین کار را می کرد.
 
این جانباز و رزمنده دوران دفاع مقدس خاطرات عملیات بیت المقدس را فراموش نشدنی خواند و ادامه داد: رزمندگان سیستان وبلوچستان رشادت های زیادی در عملیات های مختلف نشان دادند و شهدای شاخص و گمنام زیادی را تقدیم انقلاب و اسلام کردند و من نیز به این افتخار میکنم در دوران جوانی چند صباحی در کنار آنها و درفضای معنوی جبهه تنفس کردم و باز هم نفسم به نفس انقلاب و مقام معظم رهبری وابسته است.
 

جعفری تاکید کرد: جوانان امروز ایران اسلامی همچون رزمندگان دوران دفاع مقدس پای کار هستند و تا این جوانان پشت مقام معظم رهبری بوده و عاشق شهادت هستند هیچ گزندی به انقلاب وارد نخواهد شد.
 
عاشق شهادت
حمزه که کمتر از 15 سال داشت هم دقایقی را با ما به گفتگو نشست و خاطرات آن روزهای عملیات بیت المقدس را با خبرنگار عصرهامون مرور کرد و گفت: هنوز 15 سال کامل نشده بود که به عشق شهادت و به قصد ادای تکلیف و با هدف دفاع از وطن و ارزش های اسلامی عازم جبهه شدم.
 
حمزه کیخا افزود: بیت المقدس یکی از بارزترین و پرافتخار ترین عملیات ها در آن دوران بود که طی 3 مرحله انجام شد و هر مرحله پیچیدگی های خاص خود را داشت.
 
وی
ادامه داد: تا قبل از آغاز عملیات بیت المقدس، استعداد نیروهای دشمن در حد 4 لشکر بود اما با آغاز نبرد با تمام قوا وارد میدان جنگ شد و بیش از به 17 لشکر، تیپ، گردان و توپخانه با استعداد بسیار زیاد نیرو و ادوات جنگی در برابر رزمندگان ایرانی حاضر شدند.
 
وی خاطرنشان کرد: علیرغم تمام این موارد اما قدرت ایمان و اراده رزمندگان باعث شد تا پیروز قائله باشند و در نهایت فتح خرمشهر بهترین ارمغان این عملیات بود که تا همیشه در تاریخ به ثبت رسید.
 
کیخا درباره نحوه مجروحیت خود نیز گفت: در پاتک عراقی ها سنگر بنده و سایر همرزمانم به شدت آسیب دید به گونه ای که کاملاً متلاشی شد و همگان گمان کردند که تمام حاضران در آن سنگر به شهادت رسیده اند.
 
وی ادامه داد: همین موضوع به اطلاع خانواده نیز رسیده بود اما از آنجا که هیچ اثری از پیکر من نبود در آشوب و نگرانی برای چگونگی برپایی مراسم عزاداری من بودند.
 
وی تصریح کرد: پس از آنکه توسط سایر رزمندگان از سنگر بیرون کشیده شدم در بیمارستان صحرایی خط، درمان های اولیه را دریافت کردم و سپس به بیمارستانی در اصفهان منتقل شدم که نهایتاً پس از بهبود و گذشت بالغ بر 15 روز به خانه برگشتم.
 
به گفته کیخا؛ زمانی که وارد منزل شدم هیچ کس باور نمی کرد که من زنده هستم و گمان می کردند که در همان پاتک عراقی ها به شهادت رسیده ام و همین موضوع یکی از خاطرات به یاد ماندنی من در عملیات بیت المقدس شد.
 
وی ادامه داد: در آن زمان سیستان وبلوچستان دارای یک لشگر یا گردان مستقل نبود و کسانی که قصد داشتند به عملیات ها اعزام شوند در قالب گردان سایر استان ها نام نویسی کرده و به صورت داوطلبانه به جنگ با دشمن می شتافتند.
 
وی تاکید کرد: من هم همین شرایط را داشتم و برای اینکه بتوانم دین خود به کشورم را ادا کنم در قالب یکی از گردان های دزفول به جبهه رفتم و خدمت کردم اما پس از آن و با مشاهده رشادت رزمندگان غیور سیستان وبلوچستان، سازمان دهی ها صورت گرفت
و ماحصل آن تشکیل لشکر 41همیشه پیروز ثارالله بود که در شرح آن و شهدا و رزمندگانش باید چندین کتاب نوشت.
 
وی تاکید کرد: بنده در عملیات های مختلف دیگری همچون فتح المبین، رمضان، مقدماتی والفجر و والفجر 4 نیز شرکت کردم و خوشحالم که امروز مدال پرافتخار جانبازی را به گردن آویخته ام و اگر باز هم متجاوزین خیال تعرض به ایران اسلامی را داشته باشند حاضرم با جان و دل راهی جبهه شوم.
 
برخی از یادگاران این عملیات غرورآفرین در سیستان وبلوچستان طی سالهای اخیر ترک زمین کرده و آسمانی شده اند و تعدادی دیگر نیز با حفظ همان روحیه اخلاص زمان جنگ، خواستند تا در گمنامی بمانند و حاضر به مصاحبه نشدند که البته پاسکاری و شوخی و خنده های رزمندگان این عملیات برای بیان خاطرات هم جالب و وصف ناپذیر بود.
 
شایان ذکر است طی عملیات بیت المقدس پنج هزار و38 كیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شد. علاوه بر این شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج شد. همچنین 180 كیلومتر از خط مرزی تامین شد.
 
با فتح خرمشهر، برتری نظامی ایران بر عراق مورد تایید كارشناسان و تحلیل گران نظامی قرار گرفت و موجب انفعال ارتش عراق شد؛ به گونه ای كه نظامیان عراقی تا مدت زیادی نتوانستند از لاك دفاعی خارج شوند.
 
عملیات بیت المقدس موجب شد تا كشورهای عرب منطقه به تقویت مالی و نظامی عراق مبادرت ورزند. طی این عملیات حدود نوزده هزار نفر از نیروهای دشمن به اسارت درآمده و بالغ بر شانزده هزار تن كشته و زخمی شدند.
 
همچنین لشگر 3 زرهی و لشگرهای 11 و 15 پیاده عراق به طور 80 درصد، لشگرهای 9 و 10 زرهی 50 درص، لشگر 7 پیاده 40 درصد، لشگر 5 مكانیزه و لشگرهای 6 و 12 زرهی 20 درصد، تیپ های 9، 10 و 20 گارد مرزی 100 درصد، تیپ 109 پیاده 60 درصد، تیپ های 601، 602، 416، 419 پیاده 50 درصد و تیپ های 31، 32 و 33 نیروهای مخصوص به میزان زیاد خسارت دیدند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfcydyew6dyxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما