تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۱
اداره‌کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در حالی در روزهای اخیر با برگزاری چند مراسم در شهرهای مختلف به معرفی جوانان برتر و نخبه اقدام کرده که اکثر جوانان فعال و نخبه استان از فراخوان و نحوه شرکت در این جشنواره ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.
"عدالت" واژه گمشده در انتخاب جوانان برتر سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون به نقل از تسنیم، اداره‌کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در حالی در روزهای اخیر با برگزاری چند مراسم در شهرهای مختلف به معرفی جوانان برتر و نخبه اقدام کرده که اکثر جوانان فعال و نخبه در عرصه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی، رسانه‌ای و علمی استان از فراخوان و نحوه شرکت در رقابت انتخاب جوانان برتر سیستان و بلوچستان ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.

برگزاری این جشنواره واکنش‌های متعددی نیز از جانب جوانان نخبه سیستان و بلوچستان در شبکه‌های اجتماعی در پی داشت؛ به طور مثال "احمد فدایی" مخترع جوان سیستانی با انتشار پستی به ملاک‌های انتخاب جوانان برتر اعتراض کرد و نوشت: "کسب مدال برنز مسابقات اختراعات در آمریکا و کسب مدال طلای رقابت‌ اختراعات در بانکوک تنها نمونه‌ای از مقام‌های کسب شده‌ام در ماه‌های گذشته است؛ اما شاید اینها برای انتخاب جوان برتر خیلی کم بود؛ همین که توی دل مردم هستی کافیه".
در حالی که در این جشنواره‌ها نسبت به معرفی جوانان برتر حوزه رسانه نیز اقدام شده؛ پیگیری تسنیم نشان داد اداره‌کل فرهنگ و ارشاد و خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان به عنوان متولیان این حوزه از شیوه انتخاب بی‌اطلاع هستند.

محمد شکوهی‌فر رئیس خانه مطبوعات استان در این راستا به خبرنگار تسنیم اعلام کرد از برگزاری این جشنواره پیش از برگزاری اختتامیه آن کاملاً بی‌اطلاع بوده‌ایم.

مدیرکل ورزش و جوانان اسان سیستان و بلوچستان در این زابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: جشنواره "گلریزان، نشاط و همدلی" و تجلیل از جوانان نخبه و برتر سیستان و بلوچستان برای اولین بار در کل استان به صورت فراگیر در همه شهرستان‌ها برگزار شده است.

ادهم کرد زابلی ادامه داد: جشنواره تجلیل از جوانان نخبه و برتر سیستان و بلوچستان سه سال متوالی در زاهدان برگزار شده که امسال برای اولین بار این جشنواره در همه شهرستان‌ها برگزار شد تا هر شهرستان بتواند نخبه خود را معرفی کند.

وی درباره چگونگی انتخاب جوانان نخبه و برتر استان گفت: ساختار اصلی انتخاب این جوانان به نحوی بوده که از مدیران کلی که زیرمجموعه ساماندهی جوانان هستند خواسته شده تا هر اداره نخبه خود را به این منظور معرفی کند و در نهایت با آیتم‌هایی که برای معرفی نخبگان داده شده بود 21 منتخب از طرف ادارات کل  برای شرکت در این جشنواره انتخاب شدند.

کرد زابلی عنوان کرد: با توجه به اینکه منتخبان از سوی ادارات زیرمجموعه ساماندهی جوانان معرفی می‌شدند، این جشنواره فراخوانی نداشته اما برای شرکت در این مراسم تبلیغات به صورت زیرنویس از طریق شبکه هامون صورت گرفته است.

در این بین اما تجلیل از مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در اختتامیه جشنواره استانی که در چابهار برگزار شد و اهدای تندیس برگزیده جشنواره به وی تحت عنوان "جوانترین مدیرکل توانمند و موفق استان" از دیگر اقدامات قابل تامل جشنواره گلریزان نشاط و همدلی بوده است.

البته باید اشاره داشت برگزاری جشنواره انخاب جوان برتر در حال حاضر در برخی استان‌های کشور به همت ادارات‌کل ورزش و جوانان به طور کاملاً قاعده‌مند و با شیوه‌نامه‌ای مشخص که امکان رقابت و حضور همه جونان را به طور عادلانه فراهم می‌کند؛ در دستور کار است. به طور مثال ستاد ساماندهی اوقات فراغت جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی با راه‌اندازی پایگاه اینترنتی به آدرس "http://azarfaraghat.ir" و انتشار فراخوان و البته شفاف‌سازی روال انتخاب، جشنواره استانی حضرت علی اکبر(ع) ویژه انتخاب جوانان برتر را برگزار کرده است.

بی‌خبری جوانان نخبه سیستان و بلوچستان از برگزاری جشنواره
با این توضیحات سوال اینجاست که فرصت حضور در عرصه رقابت جهت انتخاب جوان نمونه برای چه درصدی از جوانان استان فراهم شده? در این راستا حضور میدانی خبرنگاران تسنیم در جمع جوانان و به ویژه قشر نخبه و دانشجویان استان نشان می‌دهد تقریباً هیچ یک از فعالان جوان استان(البته به جز برگزیدگان!) از برگزاری این جشنواره‌ها پیش از اجرای اختتامیه با خبر نبوده‌‌اند.
از طرفی برگزاری چنین جشنواره‌هایی که قاعدتاً با هدف معرفی الگو و ایجاد انگیزه بین جوانان صورت می‌گیرد، با توجه به عدم فراهم‌سازی امکان حضور طیف گسترده‌ای از جوانان نخبه استان بدون شک نه تنها موجب کاهش انگیزه بسیاری از جوانان فعال استان می‌شود، بلکه منتخبان به دلیل اینکه از طرف اکثریت قشر جوان مورد پذیرش نخواهند بود، به الگو تبدیل نمی‌شوند.

جشنواره انتخاب جوانان برتر کشور تحت عنوان جشنواره حضرت علی اکبر(ع) نخستین بار در در سال 1386 به منظور شناسایی، معرفی الگوها و تجلیل از جوانان برتـر با هدف زمینـه‌سازی بـرای توسعه ارزش‌های متعالی و روحیـه فداکاری و ایثار، خلاقیت، افزایش نشاط اجتماعی و امید به آینده، تقویت ایمان، روحیه خودباوری و اعتماد به نفس ملی، ایجاد زمینه‌های مشارکت در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و علمی، حمایت از فعالیت‌های هویت‌آفرین، تقویت روحیه تحقیق، ابداع و ابتکار، الگوسازی منـاسب، شناسـایی و ارزش‌نهادن به اندیشه‌های سازنده جوانان ایـران اسلامی در روز جوان(11 شعبان، سالروز تولد حضرت علی اکبر(ع) ) برگزار شد و پس از آن به طور سالیانه و مستمر تا ابتدای دولت یازدهم برگزار شده است.

شیوه برگزاری این جشنواره نیز به این نحو بود که نهادهای متولی امور جوانان به ویژه ادارات ورزش و جوانان پس از اعلام فراخوان و دریافت رزومه و مستندات به بررسی دستاوردهای جوانان در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی بر اساس معیارهای مشخص و ثابت می‌پرداختند و در نهایت جوانان برتر و متخب طی مراسمی تجلیل می‌شدند.
جوانان نقشی در وزارت ورزش و جوانان ندارند

این جشنواره در دولت یازدهم متوقف شد که البته محمدرضا رستمی معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش در همان زمان در جریان سفر به سیستان و بلوچستان و دیدار با جوانان نخبه استان اعلام کرد: جشنواره حضرت علی اکبر(ع) با هدف برخی اصلاحات ساختاری برای مدت یک سال متوقف شده و پس از آن به طور کاملاً متفاوت اجرایی می‌شود تا از حالت نمادین خارج شود و ما برنامه داریم جوانان برتر هر شاخه را تحت حمایت قرار دهیم تا توانمند شوند. به طور مثال جوان برتر بخش کشاورزی و دامپروری را پس از شناسایی و تجلیل به کشورهای مستعد این حوزه می‌فرستیم تا پس از یک دوره آموزشی فشرده با علم و تجربه به روز به کشور بازگردد و منشا تحولات شود. همچنین برنامه داریم بانکی از جوانان برتر جهت استفاده از توان آنها تهیه کنیم و این توان را در راه مناسب به کار بگیریم.

البته این گفته‌های رستمی در حد شعار باقی ماند و جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) به عنوان تنها آوردگاه ملی رقابت جوانان نخبه و فعال برتر کشور که شور و نشاط خوبی در میان این قشر تاثیرگذار از جامعه ایجاد می‌کرد؛ تاکنون متوقف شده است. در ادامه رستمی شهریورماه 96 در مراسم تودیع خود و معارفه تندگویان به عنوان معاون جدید ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش با انتقاد از اینکه مدیران حوزه جوانان عمدتا ورزشی هستند، افزود: حوزه جوانان توسط وزارت ورزش بلعیده شده و در حال حاضر این حوزه در این وزارتخانه جایگاهی ندارد و به حاشیه رانده شده است.

در هر حال به نظر می‌رسد بخش "جوانان" در وزارت ورزش و جوانان تنها یک واژه است که در عنوان این وزارتخانه یدک کشیده می‌شود. در سطح ملی و وزارتخانه‌‌ای عظمی برای برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های منسجم و قوی مانند جشنواره حضرت علی اکبر(ع) برای ایجاد پویایی در قشر جوان به چشم نمی‌خورد و در سطح استانی هم به نظر می‌رسد برگزاری با چنین شیوه‌ و کیفیتی موجب کاهش انگیزه بخش اعظم جوانان می‌شود و شاید عدم برگزاری پسندیده‌تر باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceoz8znjh8z7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما