تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۴
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی:

بیکاری در سیستان و بلوچستان به 40درصد رسید/عملکرد دولت در اشتغالزایی بسیار ضعیف است

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی رکورد بیکاری در استان به 40درصد رسیده است که عملکرد دولت در حوزه اشتغال زایی این خطه پهناور، بسیار ضعیف ارزیابی می شود.
بیکاری در سیستان و بلوچستان به 40درصد رسید/عملکرد دولت در اشتغالزایی بسیار ضعیف است
به گزارش عصرهامون به نقل از زاهدنیوز، سیستان و بلوچستان در حالی لقب جوانترین استان کشور را یدک می کشد که جوانان تحصیل کرده این خطه پهناور، از بیکاری حاکم در استان رنج می برد، رنجشی که باعث شده تا در نبود کارخانه و صنعت قابل توجه‌ای، رکورد دار بیکاری میان استان‌های کشور باشد به گونه ای که می توان گفت در حال حاضر بیکاری و خشکسالی دو مشکل بزرگ در سیستان و بلوچستان است.

با این وجود اما افزایش چشمگیر آمار بیکاری از یک سو باعث بی میلی جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده شده و از سوی دیگر باعث بروز مشکلات اجتماعی به مثل اعتیاد به انواع مواد مخدر شده است، در این میان باید گفت رکود حاکم بر بازار، قاچاق محصولات و کالاها، واردات بی رویه به کشور، عدم وجود فرهنگ صحیح کار، مشکلات میان کارگران و کارفرمایان و قوانین سخت گیرانه ای که در این خصوص تعریف شده، بالا بودن توقع قشر تحصیل کرده، تئوری بودن آموزش های دانشگاهی، رشد قارچ گونه دانشگاه‌ها، ارتباط نداشتن رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کشور، مدرک گرایی و غیره هر یک مزید بر علت شده تا در نهایت در حوزه کار واشتغال با چالش هایی مواجه شویم.

با این تفاسیر در حالی اشتغال و بیکاری، از جمله موضوع های اساسی اقتصاد هركشوری است و رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم رفع معضل بیکاری را یکی از شعارهای انتخاباتی و از شعارهای پسابرجامی خود قرار داده بود که با گذشت چندین سال از سکانداری دولت، کلید قفل بیکاری قصد باز شدن ندارد.

خبرنگار زاهدنیوز در پیگیری این موضوع، اقدام به مصاحبه با نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی کرده است.

بیکاری در سیستان و بلوچستان به 40درصد رسید
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی رکورد بیکاری در استان به 40درصد رسیده است که عملکرد دولت در حوزه اشتغال زایی این خطه پهناور، بسیار ضعیف ارزیابی می شود.
علیم یار محمدی در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز، با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه اشتغال در سیستان و بلوچستان، افزود: نمایندگان وظیفه نظارتی دارند و این وظیفه مدیران اجرایی در سطح استان است تا ظرفیت های لازم برای اشتغالزایی را ایجاد و از بالقوه به بالفعل برسانند و از پتانسیل های استان برای اشتغالزایی و کاهش آمار بیکاری استفاده بهینه کنند اما مدیران اجرایی در این زمینه منفعل هستند.
وی با بیان اینکه آمار بیکاری در استان سال به سال رو به افزایش قرار دارد و همه ساله مصاحبه ها و پیگیری هایی در این زمینه انجام می شود اما تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده ایم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 40درصد بیکاری را در استان شاهد هستیم، نرخ بیکاری در استان کاهشی نداشته، شاید افزایش پیدا کند اما کاهشی نداشته است.
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه صنعت استان، بی دست و پا بوده و فعال نیست، اگر در سالهای اخیر پولی برای بخش صنعت و دیگر بخشها تخصیص داده می شود، این اعتبار تنها کار تثبیت نرخ بیکاری را انجام می دهد.

وی اضافه کرد: در مدت چند ماه و چند سال، نمی توان کارخانه ساخت و زیرساخت ها را تکمیل و بخش هایی به مثل کشاورزی و صنعت را رونق داد و براین اساس نباید انتظار داشت کاهشی در نرخ بیکاری استان مشاهده شود.

وی ادامه داد: نسبت به پروژه های پزرگ، اجرای طرح های خرد و کوچک می تواند بیشتر ما را به اشتغال پایدار نزدیک کند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در زمینه پروژه های کلان نیز تاکنون پروژه خاصی در استان انجام نشده اما در چند سال اخیر، پروژه هایی به مثل لاستیک سازی، پتروشیمی و دیگر پروژه های مرتبط در دست اجرا است که درآینده باید شاهد راه اندازی و ایجاد اشتغال در این واحدهای صنعتی باشیم.

وی تاکید کرد: توجه باید بیشتر در حال حاضر به صنایع کوچک و واحدهای تولیدی فعال در روستاها باشد چرا که قطعا این واحدها دارای بازار بیشتری در بین مردم هستند.

یارمحمدی اظهار کرد: صنعت گردشگری در سیستان و بلوچستان دست نخورده باقیمانده است که با فعال سازی این بخش می توانیم شاهد ایجاد اشتغال پایدار بسیار در این بخش باشیم.

پروژه های خرد در زمینه اشتغال مورد توجه قرار گیرد
وی خاطر نشان کرد: مجمع نمایندگان استان در زمینه اشتغال در استان فعالیت های خوبی را در دستور پیگیری قرار داده است و خوشبختانه در تمامی موارد به خصوص بودجه ریزی با هم هم سو هستند.

این نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: درحال حاضر بیشترین درصد اعتبارات کشور را بخش بودجه جاری و مابقی را بخش عمرانی به خود اختصاص داده است که این میزان اعتبار کم بخش عمرانی، باعث تاثیرگذاری در رشد بیکاری در جامعه شده است.

وی با اشاره به شهرک های صنعتی استان نیز اظهار کرد: در راستای فعال شدن شهرک های صنعتی استان در سنوات اخیر اعتباراتی تزریق شد اما متاسفانه نه تنها این اعتبار کار ساز نبود، بلکه به نظر بنده یک قفل بزرگتری به درب آنها زده شد چرا که بازار فروش برای محصولات تولیدی نداشته و و صنایع نیز با صنایع هم رده خود در سایر استان ها رقابت قابل توجهی ندارد و با توجه به مشکلات موجود، به رونق آنها با این وضعیت، خیلی امیدوار نیستیم.

دولت از فرصت مرز برای رفع مشکل بیکاری بهره برد
وی در خصوص راهکارهای اشتغال در استان نیز گفت: دولت باید برنامه های توسعه ای خود را دنبال کند و از فرصت مرز نیز بهره گیری لازم صورت گیرد.

یارمحمدی ادامه داد: در حال حاضر بهره گیری از مرز در سطح کشور مورد اعتراض همه نمایندگان و مسئولان قرار دارد، در بخش امنیتی فعالیت های انجام شده در مرز بسیار خوب می باشد اما نباید به مرز تنها دید امنیتی داشت بلکه باید بدانیم که مرز فرصت بوده و باید به خوبی از ظرفیت آن بهره گیری کنیم که متاسفانه نمره بهره گیری مان از آن زیر صفر می باشد و کار امنیتی بر دیگر امور سایه انداخته است.

وی اظهار کرد: فعالیت هایی که در مرز توسط دولتمردان انجام شده، به مثل فروش قانونی سوخت به واسطه تعاونی های مرزنشینان، با مشکلات مختلفی مواجه می باشد که نیاز است وزارت کشور ورود جدی برای حل آنها داشته باشد و در این زمینه نیز تذکرات و پیشنهادات مان را به استاندار، وزیر کشور و وزارت اطلاعات داده ایم، متاسفانه میزان بهره گیری فعلی از مرزها در شأن مرزنشینان مان نیست.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شوای اسلامی گفت: طرح توسعه محور شرق و بندر چابهار بهترین فرصت برای توسعه و پیشرفت استان است اما این طرح مورد غفلت قرار گرفته و تاکنون نتوانسته ایم از آن به نحو شایسته استفاده کنیم، درحال حاضر برخی زیر ساخت های بندر چابهار آماده و به بهره برداری رسیده اما زیرساخت های حمل و نقل نظیر راه ترانزیتی، راه آهن و فرودگاه هنوز آماده نشده و برای بهره برداری لازم از ظرفیت بندی، باید این زنجیره مهمِ توسعه و پیشرفت استان بطور یکنواخت آماده شود در غیر این صورت آن همه سرمایه گذاری نظام در بندرچابهار بازدهی لازم را نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در گذشته زندگی مردم این استان با مرز مدیریت شده اما امروز انسداد مرز ضربه زیادی به معیشت مردم وارد می‌کند.

یارمحمدی تصریح کرد: مرزها ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای مردم استان هستند و باید از این فرصت در زمینه ایجاد اشتغال، رونق اقتصاد، معیشت مرزنشینان و ارتقا امنیت به بهترین شکل ممکن بهره گیری شود.

وی با اشاره به بارشها و سیلاب های اخیر در سیستان و بلوچستان گفت: این بارشها و سیلاب در مناطق مختلف استان، می تواند آینده ای روشن در بخش کشاورزی این خطه پهناور را نوید دهد اما باید دولتمردان و مسئولان نهادهای مرتبط برنامه ریزی لازم در زمینه بهره برداری و مدیریت از این نعمت الهی را انجام دهند تا بتوانیم یک بخش از بیکاری استان را با فعال سازی بخش کشاورزی از بین ببریم، اما در کنار این موضوع این بارشها و ورود سیلاب باعث تلفات دام ها و از بین رفتن برخی از مزارع و باغات شده که نیاز است حمایت لازم از خسارت دیدگان نیز در دستور کار قرار بگیرد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgxq9qwak9qq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما