تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۵۷
بخش کشاورزی به لحاظ جایگاه آن در اقتصاد، نقش به سزایی در رونق تولید دارد که باید توجه ویژه ای به این بخش صورت گیرد.
شکوفایی بخش کشاورزی گامی مثبت در جهت رونق تولید/از عطر گل محمدی تا برداشت زعفران از دل کویر
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، به نقل ازپایگاه خبری لادیز؛بخش کشاورزی، بزرگ‌ترین بخش در اقتصاد کشور است و می‌تواند به شیوه‌های گوناگون به توسعه اقتصادی کمک کند ،بدون تردید، ایجاد رونق در نظام تولیدی کشور که به عنوان شعار سال از سوی مقام معظم رهبری برگزید شده، تنها به تولیدات صنعتی خلاصه نمی‌شود و  تولیدات زراعی و باغی نیز در این دایره گسترده قرار می‌گیرند، بخش کشاورزی به لحاظ جایگاه آن در اقتصاد، نقش به سزایی در رونق تولید دارد و شهرستان میرجاوه با وجود سه اقلیم متفاوت آب و هوایی در بخش های لادیز، ریگ ملک و مرکزی و کشت محصولات زراعی متنوع یکی از قطب های مهم کشاورزی سیستان و بلوچستان محسوب می شود و حمایت از بخش کشاورزی در این شهرستان نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد استان خواهد داشت.

کشت آزمایشی و موفقیت آمیز محصولاتی مانند گل محمدی، سیر و زعفران در شهرستان میرجاوه به دلیل وجود خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب و کشت انواع محصولات متنوع کشاورزی از گندم و جو تا خرما زرد آلو، آلو، هلو، شلیل و بسیاری محصولات زراعی و باغی دیگر و واردات محصولات کشاورزی این شهرستان به خارج از کشور حکایت از ظرفیت بی نظیر کشاورزی این شهرستان درجهت توسعه اقتصادی منطقه دارد.
گل محمدی برای اولین بار و بصورت پایلوت در سال 96 در روستای سیاه جنگل شهرستان میرجاوه کشت شد و برخلاف تصور و با وجود گرمای هوا و کمبود آب در این شهرستان این طرح با موفقیت اجرا شد و اکنون سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان میرجاوه از یک هکتار در سال ۹۶ به پنج هکتار رسیده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز بیان کرده است که با توجه به کشت موفقیت آمیز گل محمدی در این شهرستان، کشت این محصول به دلیل نیاز کم به آب و سازگاری با شرایط آب و هوایی با استقبال خوب کشاورزان روبرو شده است چراکه کشت این محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی دارد.
محسن کهرازهی گفته است که  باتوجه به استقبال کشاورزان، کشت گل محمدی در بخش ریگ ملک رو به افزایش است و  فرآوری گلاب در شهرستان میرجاوه بصورت سنتی انجام می شود و پیش بینی می شودامسال از این سطح زیر کشت ۱۵۰۰لیتر گلاب استحصال شود.
کهرازهی با بیان اینکه شهرستان میرجاوه از ظزفیت خوبی در بخش کشاورزی برخوردار است افزوده است که  15هزار هکتار از اراضی این شهرستان قابل بهره برداری هستند که از این میزان 3 هزار و200 هکتار به محصولات باغی و 7 هزار هکتار به محصولات کشاورزی اختصاص دارد.
کهرازهی عنوان کرده است که کشت موفقیت آمیز محصولاتی مانند زعفران و سیر در کنار سایر محصولات مانند خرما و چای ترش و انواع میوه و صیفی جات، این شهرستان را به یکی از قطب های کشاورزی استان مبدل کرده است و 21 هکتاراز اراضی شهرستان نیز زیرکشت انواع محصولات گلخانه‌ای است و در هردوره ۶ ماهه بیش از ۳هزارتن گوجه‌فرنگی، خیار، بادمجان و فلفل دلمه‌ای تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان میرجاوه معتقداست که استفاده از ظرفیت منحصربفرد بخش کشاورزی این شهرستان نقش مهمی در تقویت تولید ایفا خواهد کرد و با افزایش تولید محصولات کشاورزی و توسعه این بخش در جهت خود کفایی اقتصادی حرکت خواهیم کرد.


انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcj8vevxuqevtz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما