تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۵
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه این سطح از هجوم ملخ های صحرایی در ایران بی سابقه بوده است، گفت: هم اکنون 8 استان کشور درگیر مبارزه با این آفت کشاورزی هستند که بیشترین درگیری با این آفت در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان گزارش شده است.
8 استان کشور درگیر حمله ملخ های صحرایی
به گزارش عصرهامون، ظهر امروز نشست ستاد مخاطرات بخش کشاورزی و مبارزه با ملخ صحرایی در سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با حضور رئیس سازمان حفظ نباتات کشور برگزارشد.
 
در این نشست محمدرضا درگاهی با بیان اینکه اول بهمن ماه سال گذشته نخستین هشدار و اخطار از سازمان فائو مبنی بر احتمال حمله ملخ صحرایی به کشور داده شد، افزود: نخستین حمله ملخ صحرایی را هفت روز بعد از این هشدار در بندر نخیلو استان هرمزگان داشتیم که بلافاصله اقدامات برای مبارزه با این آفت در دستور کار قرار گرفت.

به گفته وی، با توجه به حرکت دسته جات زیاد ملخ صحرایی از بالای دریای سرخ تاکنون 138 ریزش را به کشور داشتیم که هشت استان را درگیر کردند به گونه ای که بیشترین درگیری با این آفت در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان گزارش شده است.
 

 
این مسئول با بیان اینکه ملخ صحرایی به عنوان آفت خطرناک در دنیا شناخته شده و امنیت غذایی را مورد تهدید قرار می دهد، ادامه داد: با تلاش های شبانه روزی همه دست اندرکاران این حوزه و حمایت استانداران هیچ گونه خسارتی از این نوع آفت خطرناک در عرصه های زراعی و باغی کشور گزارش نشده است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خطاب به ساتانداران استان های درگیر ملخ صحرایی گفت: با توجه به پیش بینی های سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مبنی بر افزایش حملات ملخ صحرایی در 2 ماه آینده، می طلبد استانداران هشت استان درگیر به این حوزه توجه ویژه تری داشته باشند تا بتوانیم با کنترل این آفت خسارتی را به عرصه امنیت غذایی کشور نداشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد:  این سطح از هجوم ملخ در ایران بی سابقه بوده براین اساس به کشاورزان توصیه می شود در صورت مشاهده این آفت مراتب را به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی و یا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.
 
 
مبارزه با ملخ های صحرایی به 39 هزار هکتار رسید
غلام حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در حاشیه این نشست در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: 38هزار و 900 هکتار از مراتع استان تاکنون علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

به گفته وی، 13 هزار و 60 هکتار از سطح سمپاشی شده مراتع در جنوب سیستان و بلوچستان به ملخ پوره و 25هزار و 840 هکتار به ملخ بالدار اختصاص دارد .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: هم اکنون مبارزه با ملخ صحرایی در سطح  13هزار و 60 هکتار از مراتع کنارک، 7 هزارو 380 هکتار مراتع چابهار، 7 هزار و 620هکتار مراتع ایرانشهر، 5 هزار و 300 هکتار مراتع دلگان ، سه هزار و 200 هکتار مراتع قصرقند وهزار و 870 هکتار مراتع نیکشهر و در فنوج نیز 500هکتار بالغ بالدار انجام شده است.

وی با تاکید بر لزوم مبارزه سریع و به موقع با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان گفت: دامنه مبارزه با این آفت هم اینک به 7شهرستان این استان رسیده است.
 

 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) حمله ملخ به این استان همچنان ادامه دارد از همه کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی خواست در راه دیده بانی و مبارزه با ملخ صحرایی با کارشناسان جهاد کشاورزی در شهرستان ها همکاری داشته وبه محض مشاهده این آفت مراتب را به نزدیک‌ترین مرکز جهاد کشاورزی ویا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci3zazqt1azp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما