تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۵۲
ماه رمضان حال و هوای ویژه‌ای برای مردم این مرز و بوم به ارمغان می آورد و مردم میرجاوه نیز همچون دیگر مسلمانان با انجام برنامه‌های ویژه مذهبی به میهمانی این ماه می روند.
سنت های زیبای رمضان در میرجاوه/از خواندن نماز تراویح تا برپایی سفره های اطعام روزه داران
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون، به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ ماه قرآن، ماه میهمانی خدا و دعا و نیایش از راه رسید رمضان بهترین زمان برای پیوند قلب انسان با خداوند است ماهی که به جز خوبی‌ها و مهربانی‌ها نمی‌شناسد و برای پاک و تزکیه کردن دل‌ها است، این ماه با تمام خوبی‌ها و از خودگذشتگی‌ها برای خانه‌ تکانی‌ دل‌های غبار گرفته می‌آید تا دل‌ها بتوانند برای بار دیگر در این ماه مورد مغفرت و آمرزش پروردگار متعال قرار بگیرند و از عنایات بی‌شمار خداوند در این ماه بی‌نصیب نمانند.
ماه مبارک رمضان با سحری ها و افطاریهای به یادماندنیش بوی صمیمیت می دهد این ماه از دیرباز، حال و هوای ویژه‌ای برای مردم این مرز و بوم به ارمغان آورده است و مردم میرجاوه نیز همچون دیگر مسلمانان با انجام برنامه‌های ویژه مذهبی به میهمانی این ماه می روند.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه درباره آداب و رسوم و فرهنگ مردم این شهرستان در ایام ماه مبارک رمضان در گفت و گو با خبرنگار لادیز،گفت: مردم مسلمان شهرستان میرجاوه مانند سایر هموطنان خود از آخرین روزهای شعبان به پیشواز ماه مبارک رمضان می روند و بانوان با خانه تکانی و مردان با خرید مایحتاج این ماه ،زمینه برگزاری استقبال از ماه مبارک رمضان را فراهم می‌کنند.

عبدالله کرد افزود: غبارروبی مساجد توسط زنان و مردان مسلمان قبل از ماه مبارک از آداب و رسوم مردم میرجاوه در استقبال از ماه مبارک رمضان است، همچنین خواندن نماز تراویح در طول ماه مبارک رمضان یکی از سنت‌هایی است که مردم بلوچ آن‌ را در مساجد انجام می‌دهند و  ختم قرآن کریم می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: برپایی سفره های افطاری ،قرآن‌خوانی و دادن صدقه فطر، صله ارحام و اطعام خویشان، نزدیکان و فقرا از دیگر اعمالی هستند که مردم در این ماه مبارک انجام می دهند و در روز عید فطر نیزمردم این شهرستان، سه روز به جشن و شکرگذاری می‌پردازند.

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه تاکید کرد: بانوان میرجاوه نیز با پختن غذاهای مختلف سعی می کنند تا سفره های افطار خود را زینت ببخشند و سفره‌های آنها در وقت افطار با حلوای خرما، نان محلی و شربت تزیین می‌شود، تهیه انواع شیرینی و نان های محلی از جمله شله زرد، سوجی و سیمیا در ماه رمضان به ویژه در هنگام افطار بسیار رواج دارد.

ریگی یکی از بانوان شهرستان میرجاوه نیز در این باره بیان کرد: بزقورمه" از جمله غذاهای پر طرفدار در بین مردم میرجاوه است که با گوشت بز، کشک محلی طبخ می شود و آب گوشت، اناردونه ، و ته چین گوسفند از دیگر غذاهای پرطرفدار در میان سفره افطار اقوام بلوچ است.

وی افزود: پکوره یکی دیگر از غذاهای مردم این منطقه در ماه مبارک رمضان است، این غذا با سبزیجات مختلف مانند پیاز و گشنیز تازه، سبزی‌های خرد شده تهیه می‌شود.

وی عنوان کرد:سیمیا یکی از شیرینی های سنتی و رایج مردم میرجاوه در این ماه است و بانوان برای پذیرایی از مهمانان خود در سر سفره افطار از این شیرینی استفاده می کنند.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdch6znzk23nzmd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما