تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۷
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: درب انبار یک شرکت نیشکری با حکم دادستان شکسته و مشاهده شد که ۱۴۰ هزار تن شکر خام و سفید در یک مجتمع این شرکت احتکار شده است.
کشف ۱۴۰ هزار تن شکر احتکاری در یک انبار
به گزارش عصرهامون به نقل از مشرق، یزدان سیف اظهار کرد: قیمت شکر در مقایسه با روزهای قبل کاهش یافته است ولی برخی تمایل ندارند که این اتفاق بیفتاد به همین منظور در شبکه اجتماعی تلگرام اقدام به جو سازی می کنند تا قیمت شکر ارزان نشود.
این مقام مسئول اظهار داشت: مشکل کمبود شکر در بازار نداریم و آن چیزی که مشکل است جو سازی در برخی از شبکه های اجتماعی است.
وی با بیان اینکه موجودی شکر شرکت بازرگانی دولتی در حال حاضر ۴۱۳ هزار تن است گفت: مصرف ماهانه شکر در کشور ۱۸۰ هزار تن است برای همین مظور روزانه حدود ۸ هزار تن شکر وارد بازار می شود؛ از نیمه فرودین ۹۸ اجازه فروش ۳۵۰ هزار تن شکر صادر شده است.
کشف ۱۴۰ هزار تن شکر احتکاری در یک انبار
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به برخی از سوداگری ها در بازار شکر ادامه داد: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان برای یک شرکت ۱۹۹ میلیارد تومان پرونده تشکیل داد. درب انبار این شرکت با حکم دادستان شکسته شد و مشاهده شد ۱۴۰ هزار تن شکر خام و سفید در یک مجتمع این شرکت احتکار شده است.
وی تصریح کرد: ۷ کارخانه نیشکری در کشور وجود دارد که با وجود داشتن ۲۴۰ هزار تن شکر، موجودی خود را به صورت قطره چکانی در بازار توزیع و در واقع بازار را مدیریت میکنند.
سیف با تاکید بر تامین نیاز کشور به شکرگفت: در اردیبهشت ماه سال جاری ۴۰۰ هزار تن شکر به کشور وارد شد و ۲۰۰ هزار تن دیگر توسط چهار کشتی‌تا آخر ماه به کشور وارد میشود.
۹۴۰ هزار تن شکر به کشور وارد شد
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه سالانه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن شکر در کشور مصرف می‌شود گفت: از اسفند ماه سال گذشته تا به امروز در مجموع ۹۴۰ هزار تن شکر توسط دولت به کشور وارد شده و ۸۰۰ هزار تن نیز شکر توسط بخش خصوصی با ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات داشته است.
سیل حدود ۵۰۰ هزار تن شکر را از بین برد
وی افزود: رقم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن شکر مصرفی کشور در داخل تولید میشود و خودکفا هستیم اما به دلیل خسارت سیل ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن از محصول ما از دست رفت به همین منظور برای تامین کسری واردات انجام شد.
وی اظهار داشت: در سال ۹۶، دو میلیون و سی هزار تن شکر در کشور تولید کردیم و ظرفیت تولید دو میلیون و دویست هزار تن شکر وجود دارد اما سیل بخشی از محصول را از بین برد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیل باعث شد که میزان برداشت شکر برای سال آینده نیز کاهش یابد به طوری که ۵۰۰ میلیارد تومان تولید کنندگان نیشکر خسارت وارد شده است.
وی اظهار داشت که نوسانات بازار محصولات کشاورزی در دنیا امری کاملاً طبیعی است اما وظیفه داریم دامنه این نوسانات را کم کنیم.
مردم برای خرید شکر به میادین میوه مراجعه کنند
سیف گفت: در حال حاضر به فور شکر در میادین میوه و تره بار توزیع می‌شود مردم می توانند برای خرید این محصول به این مکان ها مراجعه کنند.
وی در پاسخ به اینکه راهکاری برای توزیع این شکر در خرده فروشی ها وجود ندارد گفت: شرکت بازرگانی دولتی ایران در گذشته ۱۲۰ هزار عامل توزیع در کشور داشت که با دولت قرار داشتند و حتی بخش از موجود شکر در اختیار آنها بود اما امرز این سازوکار وجود ندارد.
سیف گفت: به اتاق اصناف تهران اعلام شد که اعضای خود را معرفی کنید تا شکر در اختیار آنها قرار گیرد اما با پاسخ منفی آنها رو به رو شدیم و خواهان اعطای این محصول به اتحادیه ها شدند. اتحادیه ها نیز برای خرید این محصول، تقاضای فروش غیرنقدی کردند که این امر خلاف نصقانون است، اما با اعتبار خود ۲۰۰ تن شکر به صورت چکی در اختیار آنها قرار گرفت.
هیئت های مذهبی برای دریافت شکر دولتی مراجعه کنند
وی اظهار داشت: اصناف باید ساختار خود را برای توزیع محصولاتی که دولت به قیمت مصوب در اختیار آنها می گذارد، آماده کنند.فروشگاههای زنجیره ای نیز سازو کار توزیع شکر به صورت فله را ندارند اما این محصول به وفور در میادین میوه و تره بار توزیع میشود.
سیف گفت: هیئت برای شب های قدر میتوانند با آوردن نامه از تبلیغات اسلامی، شکر مورد نیاز خود را دریافت کنند. https://www.asrehamoon.ir/vdci3zazrt1azy2.cbct.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما