تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۰
گزارشی از تنوع غذاهای چابهاری در رمضان؛

افطاری با طعم خوراکی های محلی بلوچستان

در ماه ضیافت الهی مردم چابهار همانند شهرهای دیگر بلوچستان خوراکی های بسیار متنوع و مخصوصی را در این ماه مبارک تهیه می کنند.
افطاری با طعم خوراکی های محلی بلوچستان
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند.

غذاهای محلی در سیستان و بلوچستان تا کنونی بسیاری از ذائقه ایرانی ها را به خود جذب کرده است، بر اساس منطقه زندگانی فرق می کند، ساحل نشینان عمان یک غذا و مردمان سیستان غذائی دیگر دارند.

در ماه مبارک رمضان مردم چابهار به خصوص کودکان منتظر غذاهایی هستند که مادران فقط در روزهای خاصی از جمله ماه رمضان تدارک می بینند.

اصلی‌ترین خوراک مخصوص ماه مبارک رمضان، تباهگ است و این خوراک که مخصوص سحری مردمان بلوچستان به شمار می‌رود معمولا با مخلوطی از برنج و گوشت خشک شده پخت می‌شود و بسیار خوشمزه و لذیذ است و همچنین طرفداران فراوانی حتی در بین اهالی این منطقه دارد.

خرما منبع وماده اصلی غذاهای مردم دیار تفتیده بلوچستان است، مَدَر ، چانگال، سیوَیی، کاستر، پاکورا و فالوده مخصوص از جمله غذاهای مخصوص ماه مبارک رمضان است.

      مَدَر:
نوعی حلوا است که با خرما تهیه می شود؛ برای تهیه این دسرطبیعی بسیار شیرین ابتدا خرما را با آرد گندم مخلوط کرده و رازیانه و کنجد اضافه کرده وخمیری به دست می آورند؛ سپس آن خمیر را در دیگ یا ماهی تابه با روغن سرخ می کنند تا پخته شده و ریز ریز می گردد. اکنون مَدَر آماده شده و آن را در سفره افطاری قرار می دهند.

      چانگال:
نوعی دیگر از حلوایی است که با استفاده از «نان و خرما تهیه می شود.ابتدا نوعی نان به نام سیسِرک می پزند، سپس آن را با خرما مخلوط می کنند تا یکنواخت شود، سپس آنرا با روغن حیوانی می پزند و حلوای مقوی و خوشمزه ای به نام چانگال تهیه می شود. که معروف ترین غذای محلی در بلوچستان ایران وپاکستارن بشمار می آید.

سیوَیی:
نوعی رشته است که شبیه به ماکارونی  اما ریزتز از آن که معمولا در پاکستان تهیه می شود، رشته ها رابا شیر می پزند و مقداری شکر به آن اضاف می کنند و سپس تناول می کنند.

      کاستر:
نوعی غذا است که شبیه به ژل می باشد،برای تهیه این ژل خوشمزه  ابتدا شیر را می جوشانند و مقداری از پودر کاستر را که قبلاً در مقداری شیر حل کرده اند به آن اضافه کرده و به شیر در حال جوش اضافه می کنند؛ پس از سه دقیقه آن را برداشته و در جای سردی قرار می دهند تا بسته شود، سپس ان را در سفره افطاری خود قرار داده و مهمانان را با آن پذیرایی می کنند.

      پکورا:
نوعی غذا است که با استفاده از ارد تهیه می شود؛ابتدا ارد را به خمیردر آورده و انواع سبزیجات همانند رازیانه و گینیچ به ان  اضافه کرده و مقداری سیب زمینی پخته شده نیز به ان اضافه کرده و با روغن می پزند. برای این که پف کنند و خوشمزه تر شود، مقداری بوکینگ پودر نیز به آن اضافه کرده و سپس می پزند.

     فالوده مخصوص:
یکی از غذاهایی که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف می شود، فالوده است. مواد اولیه و خام آن در بسته بندی هایی از پاکستان وارد می شود. بلرای تهیه آن ابتدا شیر را می جوشانند و مخلوط فالوده را که شامل خرده هایی از میوه های خشک شده از قبیل خرما، نارگیل و ... است را به آن اضافه کرده و حدود 5 تا 10 دقیقه می جوشانند. سپس سرد کرده و در سفره غذایی خود اضافه می کنند.

    خرما و دوغ:
با وجود این غذاهای متنوع، بیشترین استقبالی که مردم بلوچ در ماه مبارک رمضان از آن دارند، خرما و دوغ است. یعنی اگر غذاهای دیگری در سفره نباشد، زیاد مهم نیست ؛ ولی خرما و دوغ از غذاهای اصلی در ماه مبارک رمضان در نزد مردم بلوچ است. به نحوی که ابتدا با خوردن آن افطار خود را شروع می کنند. سپس از غذاهای دیگر تناول می کنند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjovev8uqevhz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما