ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - ارزانی گوشت قرمز در گرو مجوز سازمان دامپزشکی کشور/ ورود و خروج گوساله پرواری در زابل ممنوع است - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارزانی گوشت قرمز در گرو مجوز سازمان دامپزشکی کشور/ ورود و خروج گوساله پرواری در زابل ممنوع است

31 ارديبهشت 1398 ساعت 12:45

قانونی در سیستان وجود دارد که واردات و صادرات گوساله پرواری را ممنوع می کند، این قانون در ایام آبادانی سیستان و همچنین در زمان کنونی که دامداران پس از آبگیری تالاب هامون نیازمند پرورش دام هستند به ضرر کل افراد تمام شده است.


به گزارش عصرهامون به نقل از  پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از مهمترین فعالیت ها مهم مردم استان سیستان و بلوچستان دامداری و کشاورزی است که این روند در شمال استان پس از دو دهه خشکسالی جان تازه ای گرفت است.
دامداری سیستان در گذشته به گونه ای رونق داشت که زابل را یکی از ارزانترین شهرها از نظر گوشت قرمز در ایران مطرح می کرد، قیمت متفاوت گوشت قرمز در سیستان با توجه به خشکسالی های اخیر با تغیرات بیشتری همچنان تداوم داشته است.
به گفته کارشناسان، استان سیستان و بلوچستان توانایی تولید ۹۰ هزار تن گوشت قرمز را دارد ، این درحالی است که سرانه مصرف در کشور سالانه ۱۵۰ هزار تن است.
اما قانونی در سیستان وجود دارد که واردات و صادرات گوساله پرواری را ممنوع می کند، این قانون در ایام آبادانی سیستان و همچنین در زمان کنونی که دامداران پس از آبگیری تالاب هامون نیازمند پرورش دام هستند به ضرر کل افراد تمام شده است.
گوشت های وارداتی در بازار تهران ۸۵ درصد را در بر گرفته است که در این آمار سهم استان سیستان و بلوچستان گویا کمرنگ و محدود است، این استان ظرفیت تامین ۸۰ درصد گوشت کشور را دارا است .
حامد گنجعلی رئیس دامپزشکی شمال استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا در این خصوص گفت: فرهنگ حرفه ای عامه مردم سیستان دامداری و کشاورزی است ، در سال های اخیر برخی از مردم شغل دامدارای را رها نکردند و با توجه به خشکسالی های اخیر و عدم کشاورزی در سیستان مردم علوفه دام را از استان های غربی و شمالی وارد کردند.
وی افزود: لذا منطقه سیستان و مردم آن چه در سالهای تر آبی و چه در خشکسالی های این چنددهه در کنار صنعت و رشد صنعتی حتما قطب دامداری کشور باقی خواهد ماند وباتوجه به نقشی که این منطقه در تولید ملی کشور دارد می بایست تا تمامی مسئولین کشوری،استانی و منطقه ای آن هم در سالی که رهبر معظم انقلاب ان را سال رونق تولید نام گذاری نموده اند، بیش از پیش برای رونق بیشتر این صنعت بومی وخاصا ایجاد صنایع وابسته بدان در منطقه سیستان تلاش نمایند. 
عباس نورزائی کارشناس ارشد توسعه روستایی استان سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: در پی جریان سیلاب و استمرار جریان آب در هیرمند، شرایطی فراهم شده است که نزدیک به ۱۰ هزار هکتار ذرت علوفه ای کاشته و آماده‌ی برداشت شود و سطوحی از اراضی به کاشت جو و یونجه اختصاص داده شود. 





وی افزود: زمین های دیگری نیز با شرایطی که پیش آمد، به منظور کاهش فشار سیلاب بر رودخانه‌ها و کانال ها با سیلاب، آبیاری شد و به دلیل داشتن استعداد، امروز به مزارع بزرگ خارشتر تبدیل شده است که از ارزش غذایی بالایی به عنوان علوفه‌ی دامی برخوردار است.
نورزائی بیان داشت: حواشی دریاچه‌ی هامون، بونی زارها به چراگاه هایی بزرگ تبدیل شده و نی زارها، اشک زارها و مراتع تزگ، میزان بسیار بالایی علوفه را برای تعلیف گاوها تأمین می کند.
کارشناس ارشد توسعه روستایی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: متأسفانه به دلیل عدم برنامه‌ریزی به موقع و ایجاد زیرساخت های لازم برای تولید گوساله در داخل و حاکمیت شرایط بحرانی خشکسالی، این مهم در داخل کشور قابل تأمین نیست و بناچار باید به گوساله‌های وارداتی رجوع کرد که برای عملی کردن این رویکرد نیز با سدی به نام سازمان دامپزشکی کشور روبرو هستند.
وی ادامه داد: سازمان یادشده به رغم پیگیری استاندار با واردات گوساله‌ی پرواری مخالفت می کند و از سویی قاچاقچیان دام با لطائف الحیل گوساله وارد می کنند و به عمق کشور حمل و سودهای سرشاری را به میمنت این خدمت معاونت دامپزشکی به جیب خود و همپالکی هایشان سرازیر می کنند .


انتهای پیام/


کد مطلب: 112051

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/112051/ارزانی-گوشت-قرمز-گرو-مجوز-سازمان-دامپزشکی-کشور-ورود-خروج-گوساله-پرواری-زابل-ممنوع

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir