تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۵۰
صادرات بی رویه ماهی های هرمزگان سبب کمبود آن در بازار و در نتیجه افزایش قیمت آن شده که این امر گلایه مندی شهروندان بندری را در پی داشته است.
گلایه مندی شهروندان بندری از افزایش قیمت ماهی در بازار/ ماهی، غذای لاکچری هرمزگانی ها شده است
به گزارش عصرهامون به نقل از هرمز؛ هرمزگان با دارا بودن بیش از هزار و 400 کیلومتر مرز دریایی، یکی از ساحلی ترین استان های کشور به شمار می رود که صیادی از گذشته های دور در این منطقه رونق داشته به طوری که دریادلان هرمزگانی ماهیگیری را مانند ارثیه ای از آبا و اجداد خود فرا گرفته اند.
ماهی از یک طرف با دارا بودن خواص بی نظیر و از طرف دیگر فراوانی آن در هرمزگان باعث شده که این نوع غذا پای ثابت سفره های بندری ها باشد به طوری که در هر محفل و مهمانی آنها از ماهی و یا مشتقات آن برای پذیرایی استفاده می شود.
صیادی ارثیه آبا و اجدادی هرمزگانی ها
صیادی روزگاری جز لاینفکی از زندگی مردم ساحل نشین هرمزگان بوده و بر اساس اکوسیستم دریا و با روش های مختلف سنتی مردمان این منطقه دل به دریا می زدند و روزی خود را از خداوند منان به وسیله دریای بیکران خلیج فارس و عمان به دست می آورند اما در سال اخیر به همت برخی از سودجویان صیادی سنتی دیگر همانند گذشته رونق ندارد.
در سال های اخیر که طبق قرار دادهای مختلفی که رانت خوار ها با کشتی های ترال چینی بسته اند کف دریا به وسیله کشتی های غول پیکر سود جو جارو شده و دیگر آن رزق و روزی فراوانی که هر روزه صیادان و جاشو ها برای به دست اوردن آن دل به دریا می زدند وجود ندارد.
سنگ های بزرگ دولتی ها از یک طرف برای گرفتن مجوز صیادی، کمبود ماهی در دریا به دلیل صید بی رویه و صادرات بی حد و حصر ماهی و میگو از طرف دیگر در سال های اخیر سبب شده که انواع و اقسام ماهی در بازار هرمزگان با کاهش رو به رو شود و این امر باعث افزایش قیمت ماهی در بازار به خصوص در مرکز استان شده است.
دلالان فراوانی در هرمزگان وجود دارد که ماهی های استان را از صیادان با قیمت های پایین خریداری کرده و با نرخ بالایی در بازار عرضه و یا اینکه به کشورهای مختلف صادر می کنند و این امر موجب شده ماهی که روزی به عنوان پای ثابت سفره هرمزگانی ها بوده تبدیل به غذای لاکچری شود.
در گذشته اکثر هرمزگانی ها در هفته حداقل سه الی چهار مرتبه ماهی را به عنوان غذای اصلی استفاد می کردند اما امروزه با دست درازی دلالان و عرضه پایین در بازار و قیمت بالای این محصول باعث شده تنها قشر مرفع جامعه توان خرید ماهی های با کیفیت را داشته باشند.
سود صیادان در جیـب دلالان
علی، یکی از شهروندان بندرعباسی در گفتگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: هرمزگان با دریایش شهرت دارد و صیادی یکی از شغل های پر رونق در استان به شمار می رود با این توصیف باید ماهی با قیمت مناسب در بازارهای این استان ساحلی به فروش برسد.
این شهروند با بیان اینکه در سال های اخیر قیمت ماهی به شدت افزایش یافته است، گفت: در گذشته انواع و اقسام ماهی ها به عنوان زینت بخش سفره مهمانی هرمزگانی ها وجود داشت اما امروزه این ماده مغزی به دلیل گرانی جایگاه خود را در سفره بندرهایی از دست داده است.
وی با اشاره به اینکه مدیران شیلات هر ساله افزایش صادرات ماهی به خارج از کشور را عنوان می کنند، بیان کرد: نیمی از ماهی های استان را به خارج از کشور صادر می کنند و این امر باعث کاهش ماهی در بازار و در نتیجه قیمت بالای آن می شود.
این شهروند خاطر نشان کرد: نظارت کافی مسئولان استان را می طلبد تا جلوی صادرات بی رویه ماهی به خارج از کشور را بگیرند تا خوردن ماهی با کیفیت تبدیل به حسرتی برای هرمزگانی ها نباشد.
 صادرات ماهی علی‌ رغم کمبــود در بازار
احمد مــرادی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی درخصوص افزایش قیمت ماهی و میگو در بازار، گفت: غذای اصلی مردم در استان ‌های جنوبی کشور ماهی و میگو بوده و به راحتی غذای خود را به دست می‌آوردند اما در حال حاضر ماهی و میگو به غذای اشرافی تبدیل شده است.
عضـو کمیسیـون انــرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آبزیان در مناطق جنوبی کشور مخصوصا استان هـرمزگان با توجه به دسترسی به دریا باید به راحتی در اختیار مردم قرار بگیرد، تصریح کرد: یکی از دلایلی که باعث افزایش قیمت ماهی در بازار شده خرید ماهی از صیادان سنتی توسط دلالان است.
مرادی با اشاره به اینکه دلالان با خرید ماهی از صیادان با قیمت پایین آن را در استان‌ها و کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس با قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند، افزود: بخشی از ماهیان و آبزیان صید شده که به بازار بندرعباس می‌ رسند نیز قیمت بسیار بالایی دارند.
مـرادی با تاکید بر اینکه صید بی‌ رویه و صدور مجوزی که سازمان شیلات ایران به کشتی‌ های بزرگی که ثبت کشورهای خارجی بودند موجب کاهش صید توسط صیادان سنتی شد، عنوان کرد: برخی از کشتی‌های بزرگ صید صنعتی دارای قرارداد ۲۰ ساله بودند و تمامی ذخایر و گونه‌ های ماهی را صید کردند که امروز شاهد خسارات بسیار جدی هستیم.
وی خاطر نشان کرد: علی‌ رغم مشکلات موجود در کشور و بالا بودن قیمت آبزیان، برخی افراد با توجه به بالا بودن ارزش افزوده صادرات آبزیان اقدام به صادرات می‌کنند.
علی ای حال که از طرفی صادرات و از طرقف دیگر کشتی های غول پیکر تیشه بر ریشه ماهیان جنوب کشور زده است از مسئولن انتظار می رود که جلوی صادرات بی رویه را بگیرند تا هرمزگانی ها روز به روز شاهد افزایش بی رویه قیمت ماهی نباشند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdox0f9yt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما