تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۱۲
مردم چابهار در بزرگترین و تنها بندر اقیانوسی کشور دارای امکانات و تجهیزات متعدد صنعتی از نبود سیستم لوله کشی آب در روستاها رنج می برند.
نبود سیستم لوله کشی آب در روستاهای بزرگترین بندر اقیانوسی کشور/ مردم به دنبال مسئولین؛ مسئولین به فکر پروپاگاندای رسانه ای
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران این روزها یا تیترهای متفاوتی در رسانه های بزرگ کشوری از فعالیت های بندری و منطقه ای چابهار مواجه می شویم از سفر وزیر امور خارجه کشور گرفته تا حضور ۷ کشتی ترال و اشتغال ۶۰۰ نفری پتروشیمی مکران تا چند سال آینده که همگی به عناوینی ذهن هر شخصی را مشغول و مانع توجه به نبود حداقل زیرساخت در روستاها می شود.
 
این روزها حتی تکلیف دولت با خودش هم معلوم نیست از طرفی از افزایش ظرفیت آب شیرین کن ها حرف می زنند پ از آن طرف از لوله کشی و آب رسانی از سدهای پشین و زیردان که باعث سردرگمی خودشان نیز شده است.
 
بر همین اساس چندین سد در این مناطق از سالهای دور در این مناطق پیش بینی واحداث شده است از جمله این سدها می توان به سد پیشین وسد زیردان اشاره کرد، این دو سد از جریان آب فصلی رودخانه سرباز و کاجو آبگیری می شوند وبه لحاظ حجم ذخایر در فصول پر باران می توانند آب زمینهای مجاور بسیاری را تامین کنند.
 
عدم توزیع نامناسب آب در این مناطق جدای از بی عدالتی در توزیع آب و تحت تاثیر قرار دادن وضعیت معیشتی مردم موجبات مهاجرت گسترده مردم را به بندر چابهار و حاشیه آن را فراهم می کند.
 
در گذشته این خانوارها در حاشیه رودخانه باهوکلات سکونت داشتند که حدود ۲۰ سال قبل به دلیل مشکلاتی ازقبیل عدم دسترسی به امکاناتی مانند جادّه، مدرسه، آب آشامیدنی سالم، برق و...به مکان فعلی نقل مکان کردند این روستا درگذشته به دلیل قرارگرفتن در حاشیه رودخانه باهوکلات و وجود زمینهای حاصلخیز در اطراف آن در فصول بارانی سال به عنوان مکان مناسبی جهت کوچ دامداران وکشاورزان بسیار موردتوجّه بوده است.
 
رئیس شورای شهرستان چابهار گفت: با توجه به کاهش نزولات آسمانی سال های اخیر و تشدید خشکسالی، وضعیت بی آبی در دشتیاری چابهار به وضع هشدار رسیده بود ولی خوشبختانه در سال جاری وضع بهتر شد.
 
معین الدین سعیدی در گفتگو با خبرنگار چهاربهاران، با اشاره بر معضل بی آبی در دشتیاری اظهار کرد: جمعیت بالا و پراکندگی روستاها در بخش دشتیاری کار آبرسانی سیار در بخش را با مشکل مواجه کرده و روزانه ١۵ لیتر در گرمایی ۴۵ درجه جوابگوی نیاز مردم نیست.
 
وی افزود: دولت هم در تشدید بحران بی آبی و خشکسالی بی تأثیر نیست و عدم ساماندهی و برنامه ریزی مشخص آب سد زیردان برای مردم دشتیاری مانع توسعه منطقه شده است.
 
رئیس شورای شهرستان چابهار تصریح کرد: در گذشته حتی بعضی از پیمانکاران توزیع آب سیار ماههاست که مطالباتشان را دریافت نکردند و این باعث شده بود دود به چشم مردم برود ولی آیا چنین روشی می تواند اساسی مشکل مردم را حل کند.
 
وی با بیان این مطلب که بخش دشتیاری با موقعیت مناسب در کنار دریای عمان قرار دارد گفت: جایگاه مناسبی برای برخورداری استفاده از آب دریا برای مردمان دشتیاری موجود است اما ایجاد آب شیرین کن در این منطقه در هاله ای از ابهام قرار گرفته است و مردم نیز منتظر پاسخ دلیل بر این مسئله هستند و دولت هم باید در این مورد شفاف سازی کند.
 
سعیدی بیان کرد: هرچند سریال تلخ بی آبی برای مردم دشتیاری تکراریست اما در مورد این سریال باید هشدار داد و از تکرار آن جلوگیری کرد واقعا جای تأسف است استانهای همجوار برای شیرین سازی آب دریا عمان خط و نشان میکشند اما مسئولین استان برای منطقه دشتیاری که در ساحل آن قرار دارد هیچ تدبیری تاکنون اندیشیده نشده است.
 
وی درپایان خواستار سریع رفع این مشکل شد و خاطرنشان کرد: امید است مسئولین در شهرستان برای معضل بی آبی به صورت فوق العاده پیگیری کنند و بحران بی آبی را جدی بگیرند.
 
یکی از روستائیان اسحاق بازار به خبرنگار ما گفت: تنها در چابهار هم‌اکنون ۳۵ دستگاه تانکر در زمینه آبرسانی سیار فعالیت دارند که فرسوده‌اند و جایگزین لوله کشی نخواهد بود
 
غلام محمد جدگال تاکید کرد: ناوگان آبرسانی سیار با مشکلات شدید و کمبود اعتبار رو به رو است و اداره آب و فاضلاب روستایی توان تامین سوخت، خرید آب از چاه‌ها و هزینه تعمیر، نگهداری و اجاره تانکرهای بخش خصوصی را ندارد.
 
وی با اشاره به اهمیت لوله کشی آب خاطرنشان کرد: البته هر چند ساخت آب‌شیرین‌کن در دستور کار بوده اما به گفته مسئولین، سرمایه‌گذارانی که برای احداث آن تلاش می‌کنند، با عدم تضمین خرید رو به رو هستند چرا که قیمت آب تصفیه شده در آب‌ شیرین‌کن بالاست و باید با طرحی جامع به سراغ ساخت آن رفت.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccoiqsx2bqsi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما