تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۵۳
بازخوانی ترور ناجوانمردانه حجت الاسلام حاج شیخ علی مزاری در زاهدان

شهادت موسس مدارس 14معصوم به ضرب 14 گلوله منافقان کوردل

شهید مظلوم حاج شیخ علی مزاری در هجدهم شهریورماه 1323 در روستای یُشت در هشت کیلومتری شهرستان بیرجند که بقعه متبرکه امامزاده سید محمد نقیب از نوادگان امام محمد باقر علیه السلام در آن قرار دارد به دنیا آمد.
شهادت موسس مدارس 14معصوم به ضرب 14 گلوله منافقان کوردل
به گزارش عصرهامون؛ وی دوران تحصیل مقطع ابتدایی را در روستا گذراند و سپس مقدمات دروس حوزوی را در مدرسه معصومیه(س) بیرجند شروع کرد. پس از آن برای فراگیری دروس سطح حوزه به مشهد مقدس مشرف شد و نزد اساتیدی چون مرحوم آیت الله میرزاعلی مشکینی و شهید حجه الاسلام والمسلمین هاشمی نژاد تلمذ کرد.

آوازه کرسی درس مرحوم آیت الله کفعمی خراسانی که با چهارده اجازه اجتهاد سیستان و بلوچستان را پایگاهی برای خدمت انتخاب کرده بود شهید مزاری را به زاهدان کشاند و ادامه تحصیل و خارج فقه و اصول را نزد آن عالم برجسته ادامه داد. چند سال بعد شهید مزاری که یکی از روحانیون محوری و مردمی شهر زاهدان شده بود و در نبود مرحوم کفعمی منبر و محرابش را اداره می کرد و با صبیه مکرمه مرحوم کفعمی ازدواج کرد.

شهید مزاری از چهره های نادر روحانی است که نقشی مهم در انتقال پیام انقلاب اسلامی به استان سیستان و بلوچستان داشت. وی با سخنرانی های متعدد و افشاگرانه خود از فجایعی که توسط طاغوت زمان حادث می شد پرده بر می داشت و با شناساندن نهضت اسلامی و معرفی رهبری این نهضت بزرگ سعی در توسعه تقلید از امام (ره) داشت.

 
پیام های امام را به طرق مختلف به مردم می رساند و جزوات و رسالاتی که از ایشان تحت عنوان کاشف الغطاء منتشر می شد، به مبارزان منتقل می کرد. وی در سال های قبل از پیروزی انقلاب در نجف امام راحل را ملاقات کرد و امام ایشان را نماینده خویش در امور حسبیه کرد.

وی با رهبران نهضت که به استان تبعید می شدند ارتباط برقرار می کرد. هنگامی که حضرت آیت الله خامنه ای به ایرانشهر تبعید شده بودند با ایشان ملاقات کرده و پس از آن ارتباط مداومی با ایشان داشتند.مبارزات وی بارها موجب دستگیری وی از سوی ساواک شد.

مردمی ترین روحانی شهر پس از آیت الله کفعمی با پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت های گسترده فرهنگی و اجتماعی در سطح استان پرداخت. تدریس در حوزه علمیه و نهادها و تربیت طلاب فاضل، امامت جماعت مسجد محوری شیعه در زاهدان بنام حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام، تأسیس اولین کانون فرهنگی مساجد در استان، بنیان گذاری هیأت انصارالمهدی(عج) مسجد، تعظیم شعائر اسلامی با برگزاری با شکوه ولادات و شهادات ائمه اطهار،حضور مستمر تبلیغی در جبهه ها و ارسال کاروان های تدارکاتی به جبهه های جنگ،خدمت دینی به حجاج بیت الله و انتخاب شدن به عنوان روحانی نمونه کاروان های حج کشور،بیان احکام از صدا و سیما، تأسیس چند باب مسجد و حسینیه و همچنین زینبیه زاهدان به عنوان مرکز فعالیت مذهبی بانوان و احداث چهارده باب مدرسه بنام چهارده معصوم علیهم السلام و یک باب مدرسه بنام شهدای مسجد امام علی علیه السلام بخشی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی وی بود.
 
وی اهتمام ویژه ای در رسیدگی پنهانی نسبت به ایتام و محرومان داشت که پس از شهادتش گستردگی این خدمات مشهود شد و فرزندان شهید جهت استمرار این کار ارزشمند موسسه خیریه ای را با نام شهید تاسیس کردند که از چهلم شهادت ایشان تاکنون فعال است.

در زمانی که آوازه فعالیت های فرهنگی و مذهبی شهید به خصوص احداث مدارس چهارده معصوم علیهم السلام در منطقه پیچیده بود وهابیت کوردل اقدام به ترور این عالم خدوم گرفتند و می توان گفت ترور این شهید عزیز از نخستین اقدامات تروریستی تکفیری های وهابی در ایران به شمار می آید.
 
تیم دوازده نفره تروریستی در ساعت 21 تاریخ 18 خرداد سال 69هنگامی که حجت الاسلام مزاری از اقامه نماز جماعت برگشته بودند منزل را محاصره کرده و از تردد افراد به کوچه جلوگیری کردند.در این هنگام شهید که امور منزل را شخصاً انجام می داد قصد داشت برای آوردن آب شیرین به محل تصفیه خانه مراجعه کند هدف آماج گلوله های ددمنشان قرار گرفت که چهارده گلوله به نشان ارادتش به چهارده معصوم پاک بر بدن پاکش نشست.
 
در این حادثه تروریستی آقای حسن مزاری برادر زاده و داماد حاج آقا نیز به اسارت منافقین کور دل در آمد و دو فرزند خردسال شهید بنام های عمادالدین هشت ساله و عبدالرسول یک ونیم ساله مجروح شدند. این حادثه تلخ در زمانی اتفاق افتاد که عبدالرضا فرزند دیگر شهید در اسارت بعثیون بود.
 
آنان که به شدت از فعالیت های فرهنگی و اقدامات خیرخواهانه حاج آقا ناخشنود و عصبانی بودند، آخرین رگبار مسلسل های خود را به در و دیوار داخل حیاط نشانه رفتند و سپس به سرعت از محل حادثه فرار کردند. فاجعه خیلی سریع اتفاق افتاد؛ اما مصیبت و تبعات آن بس عظیم بود. شهادت وی تمامی مردم قدرشناس استان اعم از شیعه و سنی را داغدار کرد و همگان در عزای این روحانی محبوب خون گریستند و در روز تشییع پیکر مطهرش در شهر زاهدان چنان غوغایی برپا کردند که هرگز جز در ایام سوگواری و ارتحال ملکوتی حضرت امام (ره) نظیر آن دیده نشده بود.
 
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز در پیامی شهادت آن عالم خدوم را تبریک و تسلیت گفته و از این شهید تجلیل کردند. ایشان در بخشی از پیام فرمودند: دشمنان کوردل و عنود با آلودن دست پلید خود به خون این روحانی بزرگوار _که خدمات فرهنگی و اجتماعی او در فعالیت ها و تلاش های صادقانه اش مشهود است _ خود و اربابان پلید خود را رسوا کردند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfc0dyxw6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما