کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ماجرای یک روز طوفانی در زابل +تصاویر

23 خرداد 1398 ساعت 11:11

طوفان های 120 روزه در حالی در شمال استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است که مشکلاتی برای شهروندان بوجود آورده است.


به گزارش عصرهامون به نقل از  پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از مهمترین رخدادهای طبیعی در شمال استان سیستان و بلوچستان طوفان های شنی است که در برخی از اوقات به سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت نیز می رسد.
این طوفان ها در فصل تابستان آغاز می شود و تا ۱۲۰ روز ادامه خواهند داشت، طوفان های سیستان در گذشته نیز وجود داشته است اما به دلیل اینکه تالاب هامون مملو از آب و حیات بوده است به کولرهای طبیعی در تابستان تبدیل می شد.
با خشک شدن این تالاب سرگذشت طوفان ها نیز دست خوش تغییرات شد، این بادها با ریزگردهای کف تالاب هامون و رودخانه ها همراه شدند و فصل تازه ای از زندگی را در سیستان رقم زدند.
با این حال مردم شمال استان سیستان و بلوچستان شرایط زندگی در سیستان را پذیرفته اند و مشکلات بوجود آمده از این شرایط را با زندگی روزمره خود وقف داده اند.







دکتر غلامعلی رفعت رئیس مرکز فوریت های پزشکی زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: طوفان های سیستان با توجه به اینکه با ریزگرد همراه است می تواند باعث بوجود آمدن بیماری های بسیاری از قبیل تنگی نفس، ریوی و همچنین انواع بیماری های چشمی شود.
وی افزود: در مواقع طوفانی دانشگاه علوم پزشکی زابل بلافاصله به افراد سالخورده اعلام می دارد که تا حد امکان از منازل خود بیرون نیایند، چرا که طوفان ها می تواند باعث بوجود آمدن مشکلات پایدار در این افراد شود.
رفعت خاطرنشان کرد: پس از فروکش کردن هر طوفان صدها بیمار ناشی از طوفان به مراکز درمانی منطقه سیستان مراجعه می کنند که این آمار برای مردم منطقه نگران کننده است.






عباسعلی یک کشاورز سالخورده ای است که برای زمین کشاورزی خود از هر چیزی بیشتر اهمیت قائل است،او حتی در بسیاری از اوقات که دولت بر اثر طوفان مدارس و ادارات را تعطیل اعلام می کند بر سر زمین کشاورزی اش حاضر می شود.
این کشاورز با تجربه و کهنسال به خبرنگار اوشیدا گفت: سالها بر روی زمین های کشاورزی ام کار کرده ام و توانسته ام بیش از ده نفر از اعضای خانواده ام را از این طریق سیر نگه دارم.
وی افزود: طوفان ها هرگز مرا خانه نشین نکرده اند ، برای بدست آوردن محصولات کشاورزی حتی در سال هایی که آبی برای زراعت وجود نداشت به وسیله چاه های آب زمین را زنده نگه داشتم.
وی خاطرنشان کرد: گرچه پزشکان بارها توصیه می کنند که در مواقع طوفانی افراد سالخورده بیرون نروند اما نمی توان از آبیاری زمین های کشاورزی دست کشید چرا که علاوه بر خسارت طوفان ، عدم آبیاری نیز محصولات کشاورزی را از بین می برد.







این کشاورز سیستانی ادامه داد: در بسیاری از مواقع ماسه هایی که بر اثر طوفان جا به جا می شوند اطراف زمین های کشاورزی را فرا می گیرند که این امر باعث دوباره کاری و زحمت اضافی برای کشاورزان است.
کشاورزان سیستانی در سال های اخیر بارها بر اثر خشکالی، طوفان و آفت محصولات خود را از دست داده اند اما همچنان امیدوار به آینده در حال کت محصولات جدید هستند.


انتهای پیام/


کد مطلب: 112930

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/112930/ماجرای-یک-روز-طوفانی-زابل-تصاویر

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir