دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ,14 October 2019
0
Share/Save/Bookmark
۰
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۲۰
مرگ دسته جمعی آبزیان در ساحل چابهار/ هشدار درباره مصرف ماهیان مشکوک
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: پیرو مشاهده لاشه تعداد زیادی از آبزیان از قبیل ماهی، میگو، سفره ماهی و سایر آبزیان در ساحل ضلع شرقی خلیج چابهار کارشناسان این اداره کل پس از پایش و بررسی، شکوفایی پلانکتونی را عاملی برای مرگ و میر آبزیان اعلام کردند.
به گزارش عصرهامون، وحید پورمردان در تشریح جزئیات این خبر افزود: با بررسی های به عمل آمده از منطقه به نظر می رسد مرگ و میر آبزیان مذکور احتمالا به دلیل شکوفایی پلانکتون (کشند قرمز) بوده که کارشناسان محیط زیست در حال بررسی تراکم و نوع گونه های پلانکتونی منطقه هستند.
 
وی ادامه داد: آغاز فصل مانسون و جابجایی مواد مغذی در دریا، جابجایی مواد مغذی از کف و حرکت مواد غذایی از مناطق عمیق توسط جریان های آبی به محدوده ساحل سبب افزایش مواد مغذی در آبهای ساحلی می شود و در اثر افزایش مواد مغذی، فسفات و نیتروژن جلبک ها یا فیتوپلانکتون ها افزایش پیدا می کنند که در رقابت با هم سم توکسین را تولید می کنند.
 
پورمردان افزود: توکسین تولید شده در سطح آب جمع می شود و معمولا آب در این منطقه رنگی شده و باعث می شود که نور و اکسیژن به آبزیان منطقه نرسد و تلف شوند.
 
وی ادامه داد: آبزیان این منطقه با مصرف فیتوپلانکتون ها یا جلبک های حاوی سم، مسموم شده و همین مسئله باعث مرگشان شده است.
 
پورمردان خاطرنشان کرد: البته گاهی ورود فاضلاب ها نیز باعث مرگ و میر آبزیان می شود اما با توجه به اینکه این اتفاق در یک محدوده نیمه بسته روی داده است احتمال مسمومیت با توکسین قوی تر است.
 
پورمردان گفت: با توجه به احتمال سو استفاده عده ای که پس از این رخداد طبیعی دریایی، بلافاصله اقدام به جمع آوری آبزیان تلف شده در ساحل و احتمالاً مصرف یا فروش ماهی ها و میگوهای مسموم در بازار کرده اند، از مردم منطقه خواست تا در مصرف آبزیان دقت کنند و از خرید میگوهای آلوده که رنگ آنها نسبت به رنگ طبیعی تغییر کرده و همچنین ماهیان دارای آبشش های قرمز تیره مایل به قهوه ای که به دلیل وجود سم باعث بروز مشکلاتی در سلامت شهروندان (به ویژه کودکان) می شود، جداً خودداری کنند.
 
انتهای پیام/
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۱۱۲۹۹۰


ارسال