تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ تير ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۰۶
معاون اقتصادی رئیس جمهور ضمن تاکید بر لزوم حمایت از طرح های دانش بنیان و نقش آفرینی هرچه بیشتر بخش خصوصی گفت: سیاست دولت حمایت از شرکت های دانش بنیان است.
سیاست دولت حمایت از شرکت های دانش بنیان است
به گزارش عصرهامون، نشست هم اندیشی نخبگان و دانشگاهیان سیستان و بلوچستان، بعد از ظهر امروز، دوشنبه 3 تیر  با حضور نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور، موهبتی استاندار، نخعی فرماندار زاهدان و جمعی دیگر از مسئولان استانی و شهرستانی در محل تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، کارآفرینان برتر استان، نمایندگان سازمان های مردم، اساتید دانشگاه و کارشناسان در حوزه های مختلف به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در جهت بهبود رونق اقتصادی در استان پرداختند.

محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور پس از شنیدن نقطه نظرات نخبگان استان گفت: جمع حاضر جمعی دلسوز و دردآشنا نسبت به مسائل کشور است. با توجه به انباشت مشکلات ساختاری که به طور تاریخی در کشور داشته ایم، در نظر گرفتن این نکته بسیار ضرورت دارد که در ارزیابی ها هم شاخص ها را ببینیم و هم بررسی کنیم این شاخص ها در چه زمینه و بستری رخ داده است.

وی با بیان اینکه کارنامه حرکت کشور از سال 92 تا 96 حاکی از این است که در این سال ها اقتصاد ایران حرکت همه جانبه در مسیر مثبت کردن رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم رخ داده، تصریح کرد: هجمه سیاسی خارجی توسط دولتی با رویکرد خصمانه نسبت به ملت ایران در سال گذشته، اقتصاد کشور را دچار نوسانات خارج از انتظار کرد.

نهاوندیان تاکید کرد: مدیریت اقتضایی به معنای بازگشت از اصول نیست، بلکه استفاده از فرصت برای اصلاحات ساختاری در شیوه های حکمرانی است. 

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین مزایای این تصمیمات این است که اهدافی را که در درازمدت به دنبال آنها بودیم در این فرصت به دست آوردیم و جامعه نیز در این فرصت ها همراهی بیشتری با سیاست گذار دارد. کاهش اتکای توسعه به نفت نیز از جمله ثمرات آن است.

وی لازمه مدیریت اقتضایی را همراهی، هم افزایی و  مشارکت نخبگان با فعالان اقتصادی و سیاست گذاران دانست و گفت: مثلث طلایی دانشگاه، بنگاه و درگاه راهکار برون رفت از بحران است. امروز سیاست گذاران به این نتیجه رسیدند که عزم جدی برای حمایت از صادرات غیرنفتی یک ضرورت است و باید سهم سیستان و بلوچستان در این زمینه از طریق فرهیختگان معین شود.

این مقام مسئول تهدید کشورها و شرکتهای بزرگ تجاری از طرف آمریکا بواسطه نقش پررنگ این کشور در بانکداری بین المللی را غیرقابل تحمل و مصداق تروریسم دانست و افزود: بسیاری از کشورها از این رفتار آمریکا منزجر هستند و حتماً این اقدامات موقعیت این این کشور را در دراز مدت با تغییرات اساسی روبرو خواهد کرد.

وی توجه به اقتصاد دانش بنیان و توسعه منطقه ای و همگرایی با همسایگان را از جمله راهکارهای مهم کشور در برای رشد و توسعه دانست و تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان فیزیکی و تحریم پذیر نیست؛ ایران نیز با این سرمایه عظیم انسانی در موقعیتی قرار دارد که باید روی اقتصاد دانش بنیان حساب کند.
 
نهاوندیان اظهار داشت: آمار و ارقام گمرک حاکی از این است که میزان صادرات غیرنفتی گمرک 81 درصد افزایش پیدا کرده و این رقم در مورد کل استان بیش از این هم بود. این نشان می دهد که پتانسیل برای برای نقش آفرینی در بخش صادرات غیر نفتی و تحقق هدف کاهش اتکا به درآمدهای غیرنفتی قابل توجه است.

وی افزود: محور بسیار مهم در استان که تابه حال کمتر روی آن سرمایه گذاری شده، بحث معدن است. اعتقاد داریم که امکانات این استان در بخش معدن بی نظیر است. در آغاز دولت یازدهم ریاست محترم جمهور این تصمیم را گرفت که در رابطه با اکتشافات معدنی سرمایه گذاری شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر در یک پهنه ی بسیار وسیع از استان این مطالعات انجام شده و نتایج این بررسی پیش بینی ها در خصوص تایید کرده که ذخایر معدنی بسیار متنوع استان زمینه برای سرمایه گذاری و اشتغال بسیار گسترده ای را فراهم می کند.

نهاوندیان تصریح کرد: حوزه ی دیگری که در آن سرمایه گذاری خوبی شده، گردشگری است. طبق گزارش مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در پی تصمیمات گرفته شده در بحث خانه های بوم گردی استان، زمینه های متعددی موردحمایت مالی قرار گرفته که البته خیلی بیشتر از این ها قابل گسترش است.

معاون رئیس جمهور اذعان داشت: در رابطه با شیلات نیز همین طور است. قدم های خوبی برداشته شده و افزایش میزان صید را داشتیم؛ البته باید فناوری مربوطه را گسترش دهیم.

وی با تاکید بر حوزه شرکت های دانش بنیان گفت: خوشبختانه با سرمایه گذاری خوبی که روی سرمایه انسانی در استان صورت گرفته، هم اکنون در شرایطی هستیم که روی حوزه ی تولید نرم افزار، خدمات مالی، خدمات برخط، تولید اپلیکیشن ها، ابتکارات مالی و تولید ابزارهای مالی می توانیم ابتکارات بسیار ویژه ای داشته باشیم. 

نهاوندیان با بیان اینکه سیاست دولت حمایت از شرکت های دانش بنیان است خاطرنشان کرد: منابع و تسهیلات خوبی برای حمایت از این شرکت ها در اختیار قرار گرفته و زنجیره شان تعریف شده است. به نظر می رسد در ادامه گام هایی که برداشته شده، با توجه به شرایط جدیدی که در اقتصاد کشور ایجاد شده و تاکید بر رونق تولید، بتوانیم شاهد پیشرفت های قابل توجهی در همه ی این حوزه ها در سال 98 و 99 باشیم.

احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست از آماده شدن طرح آمایش سرزمین استان خبر داد و گفت: رونمایی از این طرح که ابتدا بنا بود در هفته جاری انجام شود، هفته آینده به منصه ظهور گذاشته و وارد فاز مأخذ و مبنا قرار می گیرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdfs0f5yt0fs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما