تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۸
معاون وزیر راه درحالی ادعا می کند که مسکن مهر در دولتهای حسن روحانی بیشترین کارایی را داشته است که «عباس آخوندی» وزیر پیشین راه و شهرسازی در پایان کار خود افتخار کرد که حتی یک واحد مسکن مهر را هم افتتاح نکرده است. با این حال بایستی سخنان کدام یک را در این حوزه باور کنیم؛ وزیر پیشین یا معاون وزیر راه؟
اعتراف مهم دولت روحانی درباره «مسکن مهر»/ کدام را باور کنیم؛ مخالفت آخوندی یا ادعای معاون وزیر راه؟
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ مسکن مهر از جمله طرح های مهم انبوه سازی بود که در اواخر دولت دهم کلید خورد و بسیاری را امیدوار به خانه دار شدن کرد. علاوه بر این بر بازار مسکن نیز  تاثیر مستقیمی نهاد و سبب ساز تعدیل قیمتها شد. این پروژه البته برای قشر ضعیف جامعه تدارک دیده شده بود اما با کنترل تقاضا بر بازار اثرات مثبتی داشت. اما دولت روحانی رویکرد منفی را نسبت به این طرح ملی پیش گرفت تا جایی که عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی پروژه مسکن مهر را مزخرف نامید و در انتهای کار خود عنوان کرد که افتخار می کنم حتی یک مسکن مهر را هم افتتاح نکرده ام.
حالا دولتمردان که با مسکن مهر مخالف بودند این طرح را به عنوان یکی از طرح های خدماتی خود معرفی می کنند. «مازیار حسینی »، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: «دفتر اسکان بشر در سازمان ملل، ساخت مسکن مهر را جزو تجربه‌های منحصر به فرد و قابل انتقال به مجامع بین‌المللی اعلام کرده است. ۴ دولت درگیر این برنامه بودند و بیشترین کارایی آن در دولت ۱۱ و ۱۲ بوده است. مسکن مهر از نظر اسکلت و کیفیت واستحکام مسکن مناسب ارزیابی می‌شود. در مکان‌های مسکن مهر اشتباه شده و رساندن آب و برق و گاز به این مسکن‌ها سخت شد.»
 
جالب اینجاست که معاون وزیر راه درحالی ادعا می کند که مسکن مهر در دولتهای حسن روحانی بیشترین کارایی را داشته است که «عباس آخوندی» وزیر پیشین راه و شهرسازی در پایان کار خود افتخار کرد که حتی یک واحد مسکن مهر را هم افتتاح نکرده است. با این حال بایستی سخنان کدام یک را در این حوزه باور کنیم؛ وزیر پیشین یا معاون وزیر راه؟
 
نگاهی به انتقادات مردمی که قرار بود در دولت یازدهم از طریق مسکن مهر خانه دار شوند اما همواره موعد تحویل خانه هایشان هر روز عقب می افتاد کمی سخنان معاون وزیر را با چالش روبرو می کند. جالب اینجاست که پیشتر در زمان وزارت آخوندی با نوعی مخالف جدی با طرح مسکن مهر روبرو بودیم. 
 
از سوی دیگر دولت عنوان می کند که طرح مسکن ملی را دنبال می کند که در آن نواقص پروژه مسکن مهر را برطرف می کند. در دوران وزارت آخوندی در این وزارتخانه نیز قرار بود رقیبی برای مسکن مهر یعنی طرح مسکن اجتماعی کلید زده شود اما متاسفانه در این حوزه هم دولت اقدام قابل توجهی انجام نداد و مسکن اجتماعی هم به عنوان یک وعده بر زمین مانده دیگر دولت در کارنامه کاری پاستورنشینان ثبت شد.
 
انبوه سازی مسکن از جمله راهکارهای مهم کنترل قیمت مسکن و سروسامان دادن این بازار است. اما در این عرصه دولت نه تنها کار در خورد توجهی انجام نداده است. بازار مسکن با افزایش سرسام آوری به مانند دیگر حوزه های اقتصادی روبرو شده است اما در این حوزه به جهت اینکه بخش اعظمی از درآمدها صرف داشتن سرپناهی برای افراد می شود، مردم با مشکل بیشتری مواجه هستند. بخصوص این روزها که ترافیک نقل و انتقالات مستاجران زیاد شده است شاهد مشکلات عدیده مردم در این بخش هستیم. 
 
«محمد اسلامی» وزیر راه نیز در این باره بیان می‌کند: «وزارت راه برنامه تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ در کنار تکمیل مسکن مهر در برنامه خود قرار داده است. شاخص مهم ما تعداد ازدواج‌هایی است که صورت می‌گیرد. به طور مثال در سال ۹۷، ۵۳۳ هزار فقره ازدواج ثبت شده که اگر فرض کنیم ۲۰ درصد آنها دارای تمکن تأمین مسکن هستند، به طور طبیعی باید برای ۸۰ درصد برنامه‌ریزی کنیم. وظیفه مهم ما تعادل بخشی به عرضه و تولید مسکن است.»
 
در همین رابطه، «مجتبی بیگدلی»، رئیس کانون انبوه‌سازان کشور گفت: «طرحی که اکنون وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی مسکن ارائه کرده همان مسکن‌مهر است و کانون انبوه‌سازان ایران آمادگی کامل برای اجرای طرح‌های مردمی دولت مانند مسکن مهر را اعلام می‌کند.م
 
وی بیان می کند: «در پنج سالی که آقای آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم فعالیت کرد مسیر اشتباهی پیش‌گرفته شد و طرح‌های ملی که در دولت‌های نهم و دهم کلید خورده بود به حالت تعلیق درآمد. مسکن مهر بزرگ‌ترین پروژه عمرانی کشور بود که توانست قیمت مسکن را کنترل کند. در آن زمان همه بخش‌های مربوط به ساختمان در کشور مشغول به کار بودند که در زمان وزارت آخوندی همه بیکار شدند و صنعت ساختمان به رکودی عمیق فرورفت.»
 
به هر جهت امروز دولت به طرح مسکن مهر که پیشتر با آن مخالفت می کرد رو آورده است. بعد از پنج سال دولت متوجه اشتباه مدیریتی و تصمیم سازی در این حوزه شده و در راه ترمیم آن پیش رفته است اما حالا بازار مسکن نشان می دهد که تصمیمات غلط تا چه حد می تواند مخرب باشد اما مردم قربانی این سیاست های غلط مدیریتی شدند. 
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchxxnzw23nzxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما