تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۴
قیمت‌های نجومی اجاره مسکن کمر مستأجران را خم کرده و مسئولان از نظارت بر بازار مسکن و ثبات قیمت‌ها شانه خالی می‌کنند.
خواب خوش مسئولان در خانه‌های لاکچری/اجاره‌نشینان دربه‌در بنگاه‌های معاملاتی
به گزارش عصرهامون به نقل از سفیر افلاک، این روزها بحث گرانی بازار مسکن و اجاره‌بها داغ داغ است، گرانی افسارگسیخته‌ای که خریدوفروش مسکن را ازیک‌طرف کاهش داده و از طرفی اجاره‌بها را به اوج خود رسانده و اجاره‌نشینان را دربه‌در کوچه و خیابان کرده و از این بنگاه ملکی به بنگاه معاملاتی دیگر می‌روند تا شاید بتوانند منزلی با هزینه مناسب‌تر اجاره کنند.
این موج گرانی قیمت مسکن و اجاره‌بها نگرانی خریداران مسکن و مستأجران به‌ویژه زوج‌های جوان و اقشار کم‌درآمد جامعه را در پی داشته است، مسئله‌ای که بر روی ازدواج جوانان نیز تأثیر گذاشته و دغدغه تأمین مسکن سبب شده برخی جوانان از عهده تأمین اجاره مسکن برنیایند و ترجیح دهند فعلاً ازدواج نکنند.
 
نابسامانی در بازار مسکن
 
با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات و اوج جابه‌جایی و اسباب‌کشی منازل در فصل تابستان، قیمت اجاره مسکن نجومی شده و بسته به نظر صاحب‌خانه‌ها این روند صعودی همچنان در حال افزایش است.
 
 
 
اما آنچه مشخص است هیچ‌گونه نظارتی بر تعیین نرخ اجاره‌بها نیست و تنها نظر صاحب‌خانه‌ها است که بر روی قیمت‌ها تأثیرگذار است، وقتی وزیر راه و شهرسازی در سخنانی تأمل‌برانگیز می‌گوید نمی‌توانیم برای افزایش اجاره‌بها سقف تعیین کنیم و سقف اجاره و قیمت مسکن از بازار تبعیت می‌کند دیگر آب پاکی روی دست اجاره‌نشینان ریخته می‌شود.
 
حال باوجوداین افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها و شانه خالی کردن مسئولان از یک برنامه‌ریزی منسجم برای تعیین اجاره‌بها، چه کسی باید به داد مستأجران برسد چراکه این میزان افزایش قیمت‌ها در حد بضاعت مالیشان نیست.
 
التهاب شدید قیمت مسکن
 
در استان لرستان نیز این افزایش قیمت بسیار ملموس است و از سال گذشته تاکنون قیمت اجاره‌بها 50 تا 60 درصد افزایش‌یافته است، به همین منظور سری به بنگاه‌های معاملاتی استان زدیم تا از رنج قیمت اجاره‌بهای مسکن بیشتر مطلع شویم.
 
یکی از املاک داران لرستانی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: بازار مسکن افتضاح است و خریدوفروش مسکن کاهش‌یافته، امسال قیمت مسکن خیلی بالا رفته و اجاره‌بها نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش‌یافته است.
 

 
صاحب‌خانه‌ها تعیین‌کننده قیمت اجاره‌بها
 
وی افزود: در طول روز 8 الی 10خانواده مراجعه می‌کنند ولی اکثر آن‌ها موفق به اجاره مسکن نمی‌شوند؛ تعیین نرخ منازل اجاره‌ای به دست صاحب‌خانه‌ها است و هیچ‌گونه نظارتی از طرف اتحادیه صورت نمی‌گیرد فقط سالی یک‌بار مراجعه می‌کنند و برای حق عضویت مبلغی می‌گیرند و می‌روند.
 
این املاکی مسکن عنوان کرد: پایین‌ترین رهن برای منزلی با کمترین امکانات و بدون پارکینگ 30 میلیون تومان با 700 هزار تومان اجاره است، در برخی مناطق نیز منازلی با 200 میلیون رهن و یا 100 میلیون رهن و چهار میلیون تومان اجاره گذاشته‌شده که واقعاً برای مستأجران مبلغ بسیار سنگینی است.
 
سری به معاملات املاکی دیگر دریکی از مناطق شهر خرم‌آباد زدیم تا میانگین قیمت اجاره مسکن بیشتر برایمان مشخص شود، در حین ورود به مغازه دو پسر جوان مشغول صحبت با املاک دار بودند که پس از گذشت دقایقی به توافق نرسیده، مغازه را ترک کردند و رفتند.
 
عدم نظارت مسئولان بر قیمت اجاره‌بها
 
سر صبحت را با املاک دار باز کردم و قیمت اجاره مسکن را از وی جویا شدم، وی گفت: متأسفانه از مسکن مهر دره گرم گرفته تا کمالوند یک‌منزل 100 متری که از شهر دور است از 20 میلیون رهن با 300 هزار تومان اجاره کمتر داده نمی‌شود.
 
وی بیان کرد: واقعاً با این وضع موجود نمی‌دانیم مردم چه راه‌حلی برای پیش بردن زندگی‌شان دارند، قیمت اجاره منزل به‌شدت بالا رفته است، منزلی کابینت فلزی، بدون آسانسور و نداشتن امکانات گرمایشی 50 میلیون رهن با دو میلیون اجاره گذاشته است.
 

 
این املاکی مسکن افزود: منزلی که متراژ خیلی بالایی ندارند و 10 سال ساخت است اما به خاطر داشتن امکاناتی مانند سونا و جکوزی به 35 میلیون رهن و چهار و نیم میلیون اجاره داده می‌شود، برخی افراد که درآمد بالایی دارند متقاضی همچین منازلی می‌شوند که همین سبب می‌شود صاحب‌خانه اجاره‌بها منازل را خیلی بالا می‌برند.
 
وی تصریح کرد: متأسفانه صاحب‌خانه‌ها شهریه فرزند و هزینه‌های خود را همه روی اجاره مسکن حساب می‌کنند و اجاره‌ها را بالا می‌برند؛ منزلی که پارکینگ ندارد و 50 میلیون رهن و یک‌میلیون و 800 تومان اجاره گذاشته‌شده، مگر یک کارگر چقدر درآمد دارد که یک‌میلیون و 800 هزار تومان را هرماه اجاره بپردازد، و اگر ماشین داشته باشد به دلیل نبود پارکینگ چه ضمانتی وجود دارد که ماشینش داخل خیابان در امان باشد.
 
افزایش 3 برابری اجاره‌بها
 
این املاکی مسکن گفت: بارها شده با صاحب‌خانه‌ها صحبت کردم تا مراعات حال مستأجران را داشته باشند ولی با پرخاشگری آن‌ها مواجه شده‌ام، البته بعضی املاکی‌ها نیز مقصر و تأثیرگذار در افزایش اجاره‌بها هستند.
 
وی اظهار داشت: کسی بر این افزایش قیمت‌ها نظارت نمی‌کند، متأسفانه در لرستان صاحب‌خانه است که قیمت را مشخص می‌کند؛ برخی صاحب‌خانه‌ها می‌گویند منزل خالی بماند بهتر از این است که باقیمت پایین‌تر اجاره بدهیم.
 
این املاکی مسکن عنوان کرد: از سال گذشته تا امروز اجاره منزل سه برابر افزایش‌یافته، از طرف شهرداری فقط برای گرفتن مالیات سالیانه می‌آیند ولی هیچ ارگانی بر این کار نظارت نمی‌کند؛ اجاره‌بها سرسام‌آور است، اکثر مستأجران که به بنگاه ما سر می‌زنند دست‌خالی می‌روند، الآن حتی با 50 میلیون رهن و 500 هزار اجاره یا با 80 میلیون رهن و300 هزار اجاره منزل پیدا نمی‌شود.
 
وی افزود: متأسفانه برخی صاحب‌خانه‌ها نیز منزل به سه الی چهار نفر به بالا نمی‌دهند، که برای این خانواده‌ها پیدا کردن منزل بسیار مشکل است.
 

 
گرانی مسکن کمر مستأجران را خم کرد
 
به یکی دیگر از بنگاه‌های معاملاتی سطح شهر رفتم، اما این بار چهره درهم‌رفته یکی از مستأجران که برای اجاره مسکن به بنگاه املاکی مراجعه کرده بود نظرم را جلب کرد، از رنگ و رخسارش معلوم بود چندساعتی را در این هوای گرم به بنگاه‌های مختلف سرزده است.
 
پس از دقایقی صحبت و پرس‌وجو از قیمت‌ها مغازه را ترک کرد، به دنبالش رفتم تا این‌همه نگرانی او را جویا شوم، تا گفتم خبرنگارم سفره دلش را باز کرد، گفت اجاره‌نشینم و یک هفته می‌شود تمام بنگاه‌های معاملاتی شهر را سرزده‌ام ولی با پولی که من در دست دارم یک‌منزل مناسب نمی‌توانم پیدا کنم.
 
منزلی که الآن سکونت دارم بااینکه امکانات مناسبی ندارد حتی اتاق‌خواب هم ندارد ولی صاحب‌خانه رهن و اجاره آن را خیلی بالابرده و توان پرداخت این مبلغ را ندارم.
 

 
من یک ماشین وانت‌بار دارم که صبح تا شب در سطح شهر می‌چرخم تا بتوانم روزی حلال برای زن و بچه‌ام بیاورم، با درآمدی که دارم و با این گرانی بازار حتی بعضی ماه‌ها از تأمین پول آب و برق می‌مانم؛ تنها 15 میلیون رهن دارم و اگر از شکم زن و بچه خودم بزنم 300 هزار تومان اجاره‌بها پرداخت کنم ولی با این قیمت نمی‌توانم حتی یک‌منزل 70- 80 متری بگیرم.
 
خیلی‌ها هستند کارگر و سه الی چهار فرزند دارند، یکی از اقوام ما به خاطر اینکه توان اجاره مسکن را نداشت به منزل پدری‌اش دریکی از روستاهای دورافتاده رفت، درحالی‌که دو پسر 10 و 16 ساله داشت ولی به خاطر اینکه توان پرداخت اجاره‌بها را نداشت به روستایی رفت که حتی مدرسه‌ای برای تحصیل فرزندانش وجود ندارد و مجبورند از تحصیل بازبمانند، واقعاً گناه ما چیست که بیکاریم و توان تهیه مبالغ کلان برای اجاره مسکن نداریم؟ آیا باید از دیوار مردم بالا برویم تا بتوانیم پولی که صاحب‌خانه‌ها می‌گویند تهیه کنیم؟ چرا کسی به داد ما مستأجران نمی‌رسد؟ از شما خواهش داریم حرف‌های ما را به گوش مسئولان برسانید.
 
با این اوصاف و صحبت‌هایی که این جوان مستأجر داشت آدم منقلب می‌شود، آیا به‌راستی با این هزینه‌های سرسام‌آور و گرانی بازار، پولی در جیب می‌ماند که هرسال جوابگوی قیمت‌های هنگفت صاحب‌خانه‌ها باشد؟ آیا مسئولانی که بی‌خیال نظارت بر بازار و قیمت اجاره‌بها شده‌اند شب می‌توانند خواب راحتی داشته باشند، همان شب‌هایی که خیلی از اقشار کم‌درآمد جامعه با کابوس تأمین معیشت روز بعد، به صبح می‌رسانند.
نویسنده : فاطمه بیرانوند
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjmtevmuqeviz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما