تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۴۷
پژوهشگر و کارشناس ارشد مسائل شبه قاره هندوستان و پاکستان گفت: حمایت سعودی ها از دولت مرکزی پاکستان و سرمایه گزاری های جاه طلبانه درکنار کمک های مالی عربستان به این کشور از مهمترین عوامل افزایش فشار به مردم بلوچ در پاکستان و کشتار آنان است.
سرمایه گذاری عربستان موجب افزایش تنش ها در پاکستان/ ردپای سعودی ها در کشتار مردم بلوچ مشهود است
پیرمحمد ملازهی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به عمده دلایل شدت یافتن حملات نظامیان پاکستانی به شهروندان بلوچ این کشور، گفت: مسائل بسیاری در پشت پرده این اقدامات نهفته است، به طور کلی منطقه بلوچستان پاکستان وسیع ترین و در عین حال کم جمعیت ترین منطقه این کشور می باشد به گونه ای که بیش از 47درصد خاک پاکستان را تشکیل داده است.

وی افزود: همچنین بیشترین منابع طبیعی پاکستان همچون نفت، گاز، معادن فلزات گرانبها و سنگ های معدنی در این منطقه کوهستانی ایالت بلوچستان قرار گرفته که این مهم بر اهمیت این نقطه از کشور پاکستان افزوده است.

این پژوهشگر و کارشناس ارشد مسائل شبه قاره هندوستان و پاکستان با اشاره به اینکه بلوچستان پاکستان همواره محل مناقشات مختلفی بوده است، بیان کرد: از سال 1947 که پاکستان از هندوستان جدا شده و به عنوان کشوری اسلامی به استقلال رسید به مدت هشت ماه خان کلات اعلام استقلال کرد و حتی انگلیسی ها نیز این استقلال را به رسمیت شناختند و از آن حمایت کردند اما ارتش پاکستان وارد بلوچستان شده و خان کلات را مجبور به امضای قرارداد الحاق به این کشور کردند چرا که اعتقاد داشتند مناطق مسلمان نشینی که در گذشته توسط انگلستان تصرف شده و به هندوستان ملحق شده بود در توافق رهبران هندو و مسلمان مربوط به خاک پاکستان می باشد.

حضور عربستان موجب پیچیده شدن شرایط در ایالت بلوچستان پاکستان شده است
 وی ادامه داد: از آن زمان تاکنون بارها نهضت های استقلال خواهانه در این منطقه شکل گرفته که موجب تنش و جنگ های مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان شده است که شدیدترین آن مربوط به سال 1975 می باشد که پس از استقلال بنگلادش شاه وقت ایران نیز با پاکستان در سرکوب استقلال طلبان نقشی پررنگ داشت.

 ملازهی با تاکید بر اینکه مسئله حال حاضر بلوچستان پاکستان کاملا پیچیده شده است، اذعان کرد: حضور کشورهای دیگر در منطقه بلوچستان پاکستان موجب شده تا شرایط این ایالت بیش از پیش پیچیده و بحرانی شود، سرمایه گذاری 10میلیارد دلاری عربستان سعودی در گوادر و سرمایه گذاری در پتروشیمی و نفت و دیگر منابع طبیعی این منطقه در کنار طرح جاه طلبانه خط لوله نفت و گاز دریایی عربستان به بندر گوادر و در ادامه به چین هم که برای تامین نفت و گاز چین در بلند مدت طراحی شده نیز بر حساسیت های موجود در بلوچستان پاکستان افزوده است.

میان عربستان و پاکستان برای سرکوب بلوچ ها اجماع شده است
وی خاطرنشان کرد: این موضوعات موجب شده تا آن گروه ناسیونالیستی که دست به اسلحه شده پاکستان، عربستان و چین را علیه مردم بلوچ ببینند، به همین دلیل اعلام کردند هیچ کشوری حق سرمایه گذاری در این ایالت و بندر گوادر را نداشته و ما نیز این سرمایه گذاری را به رسمیت نمی شناسیم.

این پژوهشگر و کارشناس ارشد مسائل شبه قاره هندوستان و پاکستان با اشاره به اینکه این موضوع از جهات مختلفی قابل ارزیابی است، تصریح کرد: این همکاری اقتصادی موجب شده تا اجماعی برای سرکوب نیروهای جدایی طلب منطقه بلوچستان پاکستان ایجاد شود.

وی افزود: دولت مرکزی پاکستان سیاست سرکوب سختی را در بلوچستان به کار بسته به گونه ای که هرروزه افراد زیادی را دستگیر، شکنجه و به قتل می رساند و در بیابان ها رها می کند که درهمین رابطه نیز تاکنون اجساد بیشماری کشف شده اما دستگاه های امنیتی پاکستان مسئولیت این اقدامات را برعهده نمی گیرد اما مردم بلوچ منطقه این اقدامات را ناشی از اقدامات دستگاه  های امنیتی و اطلاعاتی پاکستان می دانند.

این کارشناس مسائل منطقه ای با اشاره به اینکه تصاویر کمی از این کشتارها منتشر می شود، خاطرنشان کرد: در سال های اخیر بارها راهپیمایی های چند ده هزار نفری زنان و خانواده های افراد کشته شدن و یا ناپدید شده در پاکستان به راه افتاده است که با پای پیاده از مناطق مختلف ایالت بلوچستان به سوی کراچی راهپیمایی می کنند.

ردپای مثلث عربستان، پاکستان و چین در سرکوب مردم بلوچستان مشهود است
ملازهی با تاکید بر اینکه جنگی تمام عیار در ایالت بلوچستان پاکستان در حال انجام است، بیان کرد: جنگی آشکار و پنهان با گروه های جدایی طلب بلوچستان و پاکستان در حال انجام است که نمی توان آن را انکار کرد.

وی با اشاره به اینکه مثلث عربستان، پاکستان و چین عامل اصلی سرکوب مردم ایالت بلوچستان است، خاطرنشان کرد: هرچند این کشورها به طور مستقیم در سرکوب و کشتار مردم ایالت بلوچستان پاکستان نقشی ندارند اما حمایت این کشورها از دولت مرکزی و سرمایه گزاری های جاه طلبانه آنها درکنار کمک های مالی عربستان به پاکستان از مهمترین عوامل افزایش فشار به مردم این منطقه و کشتار آنان است.

این پژوهشگر و کارشناس ارشد مسائل شبه قاره هندوستان و پاکستان ادامه داد: به عنوان مثال همین موضوع که گروه های ناسیونالیستی مهندسان چینی که در استخراج معادن نقش داشته را به قتل میرسانند موجب شده تا ارتش پاکستان بیش از 25 هزار نیروی نظامی متخصص را تنها برای حفاظت از جان این مهندسان و کارکنان چینی وارد منطقه کند که به صورت تمام وقت کار حفاظت از منافع چین و کارکنان و شرکت های این کشور را برعهده دارند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه پاکستان اجازه نشر اخبار مربوط به بلوچستان را نمی دهد، تصریح کرد: سکوت خبری حاکم در منطقه و پنهان کاری گروه های امنیتی پاکستان در  قتل و شکنجه ها موجب شده تا اخبار این منطقه کمتر به بیرون درز کند و این کشور در آزادی کامل دست به اقدامات سرکوب گرانه خود ادامه دهد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcivpazrt1azq2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما