تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۱۷
فرماندار زاهدان گفت: بانک ها موظف اند همان طور که برای جذب اعتماد و سرمایه مردم تبلیغ و تلاش می کنند، در اعطای تسهیلات طرح های مصوب نیز اشتیاق نشان بدهند و تعلل نکنند.
با بانک هایی که در اعطای تسهیلات طرح های مصوب تعلل کنند برخورد می کنیم
به گزارش عصرهامون، جلسه کارگروه اشتغال شهرستان زاهدان، بعدازظهر امروز، شنبه 29 تیرماه با حضور کلیه اعضا در محل سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه پایدار، مجری طرح های اشتغال بنیاد برکت در سیستان و بلوچستان با اشاره به اعطای تسهیلات قرض الحسنه از 40 تا 200 میلیون تومان در قالب دو طرح طرح سرمایه گذاری حمایتی اشتغالزایی بنیاد برکت برای طرح های کوچک تر و شتاب دهنده حمایتی اشتغالزایی بنیاد برکت برای طرح های بزرگ تر به متقاضیان گفت: در زاهدان طرح سرمایه گذاری حمایتی در نظر گرفته شده، اما امکان اجرای طرح شتاب دهنده حمایتی نیز در در صورت نیاز مراجع ذیصلاح این شهرستان وجود دارد.

وی افزود: ادارات تا حد زیادی در میزان کمی و کیفی اجرا و موفقیت طرح ها تاثیرگذارند. همکاری و هم افزایی های صورت گرفته در شهرستان هیرمند در سال گذشته منجر به این شد تا به اندازه 3 شهرستان زابل، هامون و نیمروز در این شهرستان اشتغالزایی داشته باشیم. رصد، راهنمایی و شناسایی ادارات این شهرستان باعث شد تا هیرمند در اجرای طرح های اشتغالی زایی بنیاد برکت رتبه نخست را در سیستان و بلوچستان به دست بیاورد و به نظر در سال جاری با توجه به حساسیت و تلاش دستگاه های دولتی، هیرمند بتواند رتبه بهتر و بهتری را کسب کند.

​وی با بیان اینکه تنوع شغلی و میزان جذب اعتبار در هیرمند بالا بود ادامه داد: بنیاد برکت با تعامل و هماهنگی با دفتر جذب سرمایه و حمایت از سرمایه گذاری استان توانست 250 طرح اشتغالزایی را با تخصیص حدود 30 میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی این این طرح ها در هیرمند اجرا کند.

وی تصریح کرد: برای ایجاد اشتغال فرد باید 3 اصل را دارا باشد؛ اول متقاضی اهل  و ساکن همان مکان باشد، دوم شخص نیازمند شغل و محتاج تسهیلات برای ایجاد شغل باشند و سوم اهلیت اعتباری برای بررسی اینکه فردی برای ایجاد یک شغل چند مرتبه دریافت تسهیلات نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: 7هزار و 532 طرح در سیستان و بلوچستان در قالب طرح سرمایه گذاری حمایتی اشتغالزایی بنیاد برکت شناسایی شده و حدود 2 هزار و 165 مورد آن با کمک تسهیل گران راه اندازی شده است.

جذب 50 درصدی تسهیلات روستایی تخصیصی در سیستان و بلوچستان
در ادامه، ماندانا زنگنه، مدیرکل دفتر جذب سرمایه‌گذاری استانداری سیستان و بلوچستان نیز از جذب 50 درصدی تسهیلات روستایی تخصیص داده شده به استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این درصد آمار پایین نشان دهنده نبود برنامه از طرف دستگاه های اجرایی برای هدایت متقاضیان و بی بضاعتی روستائیان استان در جذب تسهیلات اختصاصی است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه های اجرایی موظف به پیگیری امورات متقاضیان در مراحل هستند تصریح کرد: زاهدان تنها شهرستانی در استان است که کتابچه فرصت های سرمایه گذاری در آن تدوین شده؛ این شهرستان به سبب برخورداری از فعال ترین شهرک صنعتی در استان می تواند از این مزیت نهایت استفاده را برای جذب سرمایه و تشویق و ترغیب حضور سرمایه گذاران داشته باشد.

وی با بیان اینکه ادارات و سازمان های دولتی در خصوص معرفی طرح ها با اولویت ایجاد اشتغال جهت هدایت تسهیلات اقدام کنند، اذعان داشت: ضرورت دارد تا شهرهای کوچک و روستاهایی که امکان استفاده از تسهیلات اعطایی از سمت بنیاد برکت را دارند پس از سنجش ظرفیت و استعداد و حضور متقاضی مشخص و اقدامات و هم افزایی لازم برای استفاده ساکنان این مناطق از این فرصت صورت گیرد.

زنگنه خاطرنشان کرد: عملکرد بنیاد برکت در سال گذشته ایجاد هزار و 400 شغل در استان بوده که این مشاغل در حال فعالیت به صورت کاملا مستند، دارای شناسنامه و قابل مشاهده هستند. در سال جاری نیز هدف گذاری های صورت گرفته از جانب این نهاد برای ایجاد هزار شغل است که امیدواریم تا پایان سال محقق شود.

برگشت 128 طرح اشتغالزایی در زاهدان توسط بانک ها
علمی، معاون اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان زاهدان در ادامه نشست به ارائه گزارشی از عملکرد و اقدامات انجام شده در خصوص سامانه کارا پرداخت و گفت: کل طرح های ثبت شده در این سامانه از ابتدا تاکنون 776 طرح بوده با تقاضای تسهیلات 475 میلیارد و 250 میلیون تومان و ظرفیت ایجاد اشتغال برای 2هزار و 514 نفر بوده که 50 مورد آن در سال 96 بوده، 370 مورد مربوط به سال 97 تا ابتدای شهریور ماه این سال بوده است. قریب به 350 مورد نیز از شهریور 97 تا پایان این سال ثبت شده که اتفاقا بیشتر طرح هایی که پرداختی داشتیم مربوط به همین بازه زمانی بوده اند.

وی با بیان اینکه 28 درصد طرح ها و 76 درصد تسهیلات در بخش فراگیر و 1/5 درصد طرح ها و 6 درصد تسهیلات اعطایی در بخش  روستایی استان مربوط به زاهدان بوده، اظهار کرد: از 776 طرح ثبتی، 159 مورد مربوط به تسهیلات فراگیر و 597 مورد در بخش تسهیلات روستایی بوده که تاکنون 337 طرح به مبلغ 127 میلیارد تومان به بانک ها معرفی شده اند.

علمی از برگشت 128 طرح از طرف بانک ها خبر داد و اذعان داشت: از 209 طرح اقدام شده 24 طرح در بخش تسهیلات فراگیر به مبلغ 80 میلیارد تومان و 185 طرح مربوط به تسهیلات روستایی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: طرح های موجود در دست بررسی بانک ها 105 طرح به مبلغ 90 میلیارد تومان است که 8 طرح آن در بخش اشتغال فراگیر، با مبلغ 60 میلیارد تومان و 97 طرح در بخش روستایی به مبلغ 30 میلیارد تومان است. همچنین تعداد کل طرح هایی که از محل فراگیر و روستایی تسهیلات دریافت کرده اند 104 طرح به مبلغ 41 میلیارد تومان است؛ 16 طرح در بخش فراگیر به مبلغ 19 میلیارد تومان و 88 طرح از محل روستایی به مبلغ 21 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند.

وی تصریح کرد: در همین راستا، کمیته نظارت شهرستان متشکل از دستگاه های اجرایی و نماینده بانک عامل و نماینده فرمانداری نیز از ابتدای طرح تاکنون 57 طرح از 104 طرح را بازرسی کرده اند که فقط 3 مورد به شکل بسیار جزئی مشکل داشته اند و انحرافاتی که در سایر شهرستان ها بوده در زاهدان گزارش نشده است.

در ادامه این جلسه فرماندار زاهدان علل رد طرح ها و عدم پرداخت تسهیلات به متقاضیان معرفی شده از سمت کارگروه را از نمایندگان بانک های عامل جویا شد که پاسخ ارائه شده با نظر مخالف و تذکر نخعی همراه بود.

با بانک هایی که در اعطای تسهیلات طرح های مصوب تعلل کنند برخورد می کنیم
فرماندار زاهدان با بیان اینکه معطل کردن مردم شایسته نیست و از دستگاهی این را نمی پذیریم که نقش یک تولید کننده ناراضی را در جامعه ایفا کند، گفت: وظیفه مهم دستگاه ها عمل کردن به وظایف است و قانون و دستورالعمل ها وظایف هر نهاد و دستگاهی را مشخص کرده؛ زمانیکه یک طرح در جلسه ای با خرد جمعی مطرح و به تصویب می رسد، بانک یا هر ارگان دیگری حق اظهار نظر فردی را ندارند. باور داریم که منابعی که در حوزه اشتغال می آید از حق الناس مهم تر است لذا با هر بانکی که در مسیر اعطای تسهیلات خللی ایجاد کند به مردم معرفی و با آن برخورد می کنیم.

وی هدف اصلی از راه اندازی کارگروه های تخصصی در سطح شهرستان را بررسی و چکش کاری هر چه بیشتر موارد و مسائل با توجه اهمیت بالای محورهای این کارگروه ها اعلام کرد و افزود: در سنوات گذشته چند کارگروه اساسی و بسیار مهم در شکل و قالب استانی برگزار می شد که طبیعتا تصمیم گیری در این ابعاد باعث می شد تا مسائل و موضوعات شهرستانی به طور ویژه و کامل گنجانده نشود. در سال گذشته، فرمانداری زاهدان با توجه به حساسیت، وسعت و پتانسیل بالای این شهرستان ورود پیدا کرد که امروز عملا ثمرات آن محسوس و نتایج این مساله را با بهبود وضعیت جایبگاه استان در جداول مقایسه ای کشوری قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان آنچه بیشتر آشکار است و خودنمایی می کند محرومیت ها بوده و آنچه نهان است و کمتر به چشم می آید استعدادها و ظرفیت های فوق العاده است؛ در کتابچه فرصت های سرمایه گذاری زاهدان تلاش کردیم به معرفی بخش هایی از فرصت های موجود در این شهر بپردازیم که جلدهای دیگری از آن نیز در دست تهیه و تدوین است.

وی در پایان بر لزوم پیگری مسئولان برای رفع موانع تولید و اشتغال در زاهدان تاکید کرد و گفت: دستگاه های اجرایی تنها عامل معرفی نیستند و باید پا به پای فرد متقاضی برای رفع موانع احتمالی همراه او باشند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdoo0f9yt0fz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما