تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۱۵
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مدیریت مصرف در این استان امری مهم و حیاتی است، از انعقاد قرارداد خرید 700 کنتور هوشمند جهت نظارت دقیق بر میزان برداشت چاه های مجاز استان خبر داد.
مدیریت مصرف آب در سیستان و بلوچستان امری مهم و حیاتی است/ انعقاد قرارداد خرید 700 کنتور هوشمند
اتابک جعفری در گفت وگو با عصرهامون، گفت: ضرورت مدیریت مصرف در استانی مثل سیستان و بلوچستان به سبب قرار گرفتن در اقلیم خشک و بارش نسبتا کم نزولات آسمانی در طول سال امری مهم و حیاتی است.

وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین اولویت های نظام بهره‌برداری، رسیدگی به وضعیت آب های مرزی است، افزود: در همین راستا شرکت آب منطقه ای اقدامات و برنامه هایی را برای حفظ و مدیریت بهتر منابع آبی در نظر گرفته که از جمله آن الویت بندی طرح های در دست مطالعه و اجرا با توجه به منابع واقعی در دسترس و با الویت طرح های آب مرزی است.

وی ارتقاء بهره وری آب در بخش کشاورزی با استفاده از روش های نوین آبیاری، اصلاح الگو و ترکیب کشت، کاهش تبخیر آب و کشت گلخانه ای را از دیگر برنامه های مدنظر عنوان کرد و گفت: با توجه به كمبود منابع آب، ضرورت تغییر شیوه آبیاری اراضی از شیوه سنتی و غرقابی به روش‌های نوين آبياری بيش از پيش در سطح استان احساس می شود.

این مسئول توسعه نهادها و تشکل های مردمی به منظور ارتقاء مشارکت ذینفعان در فرآیند برنامه ریزی، اجرا، حفاظت پایدار از منابع و تأسیسات آبی را از دیگر راهکارهای اساسی در این خصوص دانست و تصریح کرد: حضور و مشارکت بخشی مردم علاوه بر تسهیل روند فرآیندهای مذکور می شود، حفاظت و حراست از منابع آبی را نیز تقویت می کند.

به گفته جعفری، استفاده مجدد از آب با تأکید بر جایگزینی پساب برای مصارف کشاورزی و فضای سبز و تخصیص منابع آب باکیفیت برای شرب و مصارف خانگی، تجدید نظر در قیمت گذاری آب براساس هزینه تمام شده با رویکرد ارتقاء بهره وری و کاهش هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری، اجرای برنامه های استفاده ازمنابع آب نامتعارف به ویژه منابع آب شور دریا و واگذاری مدیریت و مالکیت تأسیسات آبی با حفظ وظایف حاکمیتی وزارت نیرو را از دیگر راهکارهای مناسب در این خصوص است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در ادامه به بیان مهم ترین اقدامات صورت گرفته در خصوص مدیریت منابع آبی پرداخت و گفت: نصب کنتورهای هوشمند، تحویل آب حجمی به کشاورزی، انعقاد قرارداد خرید 700 کنتور هوشمند با قیمت 5 میلیارد و 300 میلیون تومان، اجرای طرح های پایش کیفی و حفاظت حریم رودخانه ها، اجرا و پیاده سازی طرح جامع آب استان، مدیریت تقاضای آب به ویژه در بخش های کشاورزی و شرب، استقرار پایش منطقه ای برای پایش شرایط خشکسالی داخلی و خارجی و نصب دیتا لاگرهای کیفی به منظور پایش کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی از جمله شاخص ترین اقدامات صورت گرفته در این حوزه بوده است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccm0qsi2bqsx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما