سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸ ,19 November 2019
0
Share/Save/Bookmark
۰
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۲۰
در سایه نظارت ضعیف شبکه بهداشت؛
جولان حشرات موذي در نان و غلات/ اينبار نان جو با طعم سوسک در زاهدان!
 
وجود سوسک در نان یکی از مجتمع های تولید نان در زاهدان باعث نگرانی مردم این شهرستان از کیفیت و بهداشت محصولات غذایی در بازار شده است.
به گزارش خبرنگار عصرهامون، چندی پیش بود که عدم نظارت های بهداشتی بر کارخانه های مواد غذایی در کشور سبب تهیه مواد خوراکی با طعم موش، مارمولک و سوسک شده بود که البته بازار صنایع غذایی سیستان و بلوچستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده است و هر از چند گاهی زیر سایه عدم نظارت بهداشتی شاهد کشف مواد خوراکی با طعم های مختلف حشرات بوده ایم.
 
در تماسی که در روزهای اخیر یکی از شهروندان زاهدان با پایگاه خبری عصرهامون داشت، وی با بیان اینکه برای تهیه نان جو به یکی از مجتمع های تولید نان در زاهدان مراجعه کردم که پس از مصرف، شاهد وجود سوسک در نان شدم، گفت: آیا نظارتی بر نظافت و بهداشت نانوایی ها وجود ندارد که هر بار شاهد وجود حشره ای در یکی از بیشترین محصولات مصرفی مردم هستیم.

این شهروند ادامه داد: مسئولین باید نظارت ها بر این اقلام مصرفی را بیشتر کنند تا دیگر شاهد تکرار این موارد در استان نباشیم.
 
 
چندی پیش نیز یکی از شهروند خبرنگاران عصرهامون با ارسال تصویری از وجود یک سوسک کوچک در داخل کیک بسته بندی خبر داد و گفته بود: این کیک را از بوفه یکی از بیمارستان های سطح شهر زاهدان خریداری کرده که با این مورد مواجه شده است!
 
 
در تماسی که خبرنگار عصرهامون با عبدالرزاق پاکزاد مديرگروه تخصصی بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، وی با بیان اینکه نظارت بر نانوایی ها و قنادی ها که جز صنف های خاص هستند به صورت ماهانه انجام می شود، گفت: امکان این اتفاقات کاملا طبیعی است ولی به هر حال اگر چنین چیزی مشاهده کنیم به شدت برخورد می کنیم.
 
وی ادامه داد: در کلیه صنف ها شماره سامانه 190 نصب شده است که شهروندان باید هر یک، یک بازرس بهداشت باشند و تخلفات بهداشتی را به ما اطلاع رسانی و گزارش دهند تا در کمترین زمان پیگیری شود.
 
پاکزاد با بیان اینکه تنها برای صنف نانواها و قنادی ها نظارت ها به صورت ماهانه است، افزود: برای سایر صنف ها به دلیل وجود 9 هزار واحد صنفی امکان نظارت ماهانه وجود ندارد لذا به صورت سه ماهه بررسی می شوند.
 
مديرگروه تخصصی بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص برخورد با افراد متخلف اضافه کرد: در صورتی که تخلف شخص محرز شود طبیعتا آن واحد صنفی پلمپ می شود.
 
در ادامه در تماسی که خبرنگار عصرهامون با موسی تنهای جهانتیغ رئیس شعبه ویژه بهداشتی، درمانی و دارویی تعزیرات استان داشت، وی با بیان اینکه تعزیرات حکومتی مرجع رسیدگی به شکایات بهداشتی است، افزود: وقتی پرونده ای به تعزیرات ارجاع و مستند های لازم را داشته باشد با قاطعیت با متخلف برخورد می شود چون مسائل بهداشتی و سلامت شهروندان خط قرمز تعزیرات حکومتی است لذا در این مورد با کسی تعارف نداریم و به شدت برخورد می کنیم.
 
وی ادامه داد: در مورد نانوایی ها که به صورت روزمره مردم به آن ها مراجعه می کنند بیشتر خود اتحادیه مربوطه را متولی نظارت می دانیم لذا خود اتحادیه های صنفی باید نظارت را بر زیر مجموعه شان داشته باشند که کار به مرکز بهداشت نرسد اگر این اتفاق بیفتد ورودی پرونده ها به تعزیرات حکومتی کمتر می شود.
 
تنهای جهانتیغ با بیان اینکه تعزیرات حکومتی در خصوص مسائل بهداشتی سختگیر خواهند بود، افزود: در صورتی که تخلفات این چنینی اتفاق افتاده باشد هر مرجع رسیدگی در چارچوب قانون رسیدگی می کند  به طوری که خود مرکز بهداشت در موارد این چنینی دو آیتم دارد موارد بحرانی و غیر بحرانی که در موارد بحرانی پس از اخطار نسبت به تعطیلی اقدام می شود و تا رفع نقص آن واحد پلمپ است و پس از برخورد قضایی رفع پلمپ می شود و در موارد غیر بحرانی اگر با تذکر حل شود پرونده به تعزیرات ارجاع نمی شود. 
 
علی ای حال این روزها وجود حشرات در برخی مواد غذایی به چالشی برای خریداران تبدیل شده و نگرانی هایی را برای شهروندان ایجاد کرده است که می طلبد نظارت ها بر واحد های تولیدی مواد غذایی بیشتر از گذشته شود.
انتهای پیام/ 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۱۱۴۱۷۳


ارسال