تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۲
علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه باید جلوی نفوذ رسوم غلط غربی به کشور گرفته شود؛ توجه به معرفی سبک زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) را بهترین راه گسترش ازدواج های ساده و اسلامی در کشور دانستند.
سیستان و بلوچستان مهد ازدواج های ساده و اسلامی در ایران/باید جلوی نفوذ رسوم غلط غربی به کشور گرفته شود
مولوی عبد الصمد دامنی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، بیان کرد: ازدواج یکی از سنت های الهی است که آرامش، سکون و رفاه زن و مرد را در پی دارد.

وی ادامه داد: نکاح روش و سنت پیغمبر می باشد ازدواج سبب رحمت و عطوفت در زندگی انسان می شود ارتباط جایز زن و مرد با همدیگر و برآوردن نیازهای فطری انسانیت یکی از مقبولات اسلام است زن و مرد با ازدواج کنار همدیگر به شرافت معنوی دست می یابند زنان زینت مردان و مردان زینت زنان هستند.

امام جمعه اهل سنت ایرانشهر گفت: سبک زندگی غربی ها کاملا یک سبک حیوانی است ازدواج به سبک اسلامی و شرعی سبب رشد بشریت می شود.

وی همچنین از خانواده ها خواست تا به فکر ازدواج جوانان باشند و امکانات ازدواج فرزندان خود را در حد توان و ساده فراهم کنند تا آن ها دچار گناه نشوند که در روز قیامت باید پدر و مادر هم در محضر خداوند جواب گوی گناهان آنان باشند.

زندگی مطهر حضرت فاطمه الزهرا(س) الگویی برای زنان
مولوی عبدالصمد کریم زایی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون گفت: طبق فرموده پیامبر (ص) ازدواج نصف ایمان بوده و یکی از باارزش ترین و مهم ترین دستورات دین مبین اسلام است.

وی افزود: در انجام امر ازدواج اراده لازم است عفاف، پاکدامنی و اولاد صالح نتیجه ازدواج است ازدواج نباید بر مبنای هوسرانی باشد که چنین انسانی باید محکوم واقع شود.

مدرس حوزه علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان اذعان داشت: امروزه مهریه ها و جهیزیه های سنگین برای امر مقدس ازدواج در نظر گرفته می شود که این ها موانعی برای اقدام به ازدواج جوانان است و باعث ازدیاد فحشا و منکر در جامعه می شود.

وی ادامه داد: کسانی که برای ازدواج اقدام می کند در وهله اول دین دار بودن و اخلاق همسر خود را در نظر بگیرند کسی که به خاطر نداشتن مال و ثروت خواستگار دیندار خود را رد کند در زندگی دچار فتنه می شود و فساد در جامعه رواج می یابد.

سبک زندگی غربی سرطان امروز جامعه ماست
کریم زایی تصریح کرد: کشور ایران کشور مسلمانی است جوانان ما نباید سبک زندگی غربی ها را الگو قرار دهند جوانان باید پیرو قرآن و اسلام باشند سبک زندگی غربی ها بر پایه هوس می باشد زندگی انسانی ندارند.

امام جمعه اهل سنت ایرانشهر خاطرنشان کرد: غیر مسلمانان در هیچ مسئله ای از مسلمانان پیشی نگرفته اند چه در مسائل اجتماعی، امنیتی و نظامی؛ جوانان ایران باید مقید به دین اسلام باشند کسی که به دنبال زندگی غربی می رود عقل خود را از دست داده است قلب و عقل آنان دچار فساد شده است، جوانان نباید به تبلیغات شوم کشورهای غربی توجه کنند و رابطه نامشروع را دین اسلام منع کرده و مسلمانان باید تسلیم در برابر دستورات خداوند باشند.

عبد الصمد کریم زایی در پایان سخنانش از خواهران مسلمان ایرانی خواست تا ازدواج مطهر حضرت فاطمه الزهرا (س) را  الگوی زندگی خود قرار دهند جهیزیه و مهریه را سنگین نگذارند و از حدود اسلام خارج نشوند و آزادی زنان در چارچوب دین مبین اسلام جایز است و با رعایت حجاب و عفاف خود در جامعه می توانند فعالیت داشته باشند.

ترویج ازدواج آسان با تاکید بر ارزش‌های اسلامی
مولوی عبدالرحمن بزرگزاده در گفت و گو با عصرهامون با اشاره به اینکه خانواده ارزشمندترين بنياد اجتماعي نزد خداوند است بیان کرد: ازدواج به عنوان یک امر ارزشی دارای جایگاه والایی است و به عنوان یک سنت کلام الهی، به وجود آورنده مطمئن ترین آغازگر زندگی همراه با مودت و ایثار است.

وی درخصوص پیوندهای پاک و مقدس ازدواج در آیین اسلام گفت: شيوه ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه(س) يك الگوي کامل نه تنها براي مسلمانان بلكه براي تمامي بشريت است كه زمينه‌‌هاي رشد اخلاقي و معنوي را نشان می دهد.

امام جمعه اهل سنت چابهار اذعان کرد: بهره گيري از تعاليم اسلام و ارزش هایی معنوی و سبک زندگی بزرگان در زمینه ازدواج مي تواند بار بسياري از مشکلات و معضلات اجتماعي را از دوش جامعه بردارد.

وی ترویج ازدواج آسان بر مبنای ارزش های اسلام را زمینه ساز کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه عنوان کرد و خاطرنشان کرد: برای ازدواج آسان، به موقع و موفق جوانان در جامعه باید فرهنگ سازی شود و زمینه ازدواج آسان را در بین خانواده ها رواج دهیم.

ازدواج به موقع جوانان در جامعه نیازمند فرهنگ سازي است
وی ادامه داد: تشریح و تبیین سبک زندگی اسلامی و آگاه سازی جوانان نسبت به ازدواج و باورهای دینی، مبارزه با بدعت ها و نفوذ فرهنگ غربی در بین خانواده ها باید در دستور کار روحانیون و علمای اهل سنت و تشیع در تریبون های نماز و همچنین با همکاری رسانه ها قرار گیرد.
 
مولوی بزرگزاده با اشاره به اینکه تمام دستگاه‌ها دولتی و فرهنگی در جامعه موظف به ارائه الگوهای مناسب ازدواج به جوانان هستند، تصریح کرد: دولت درخصوص مسائل فرهنگی کوتاهی هایی داشته است و قدم های کند و بی اثری برداشته است که در این بین دستگاه‌های فرهنگی برای ترغیب جوانان به سمت ازدواج آگاهانه، ساده و پایدار نقش مهمی دارند.
 
 وی خاطرنشان کرد: یکی از علت های تاخیر ازدواج جوانان ضعف ایمان و اعتقاد است و ازطرفی در وضعیت کنونی جامعه جوانان ما بیشتر در معرض تحریک فساد جنسی هستند و همچنین ازدواج دینی در حد قابل قبولی حمایت نمی شود از این رو مسئولان باید با برنامه ریزی راهبردی موانع و راهکارهای اصولی ازدواج را براساس تعالیم اسلامی برای جامعه ترسیم کنند.

ازدواج آسان باعث خیر و برکت در زندگی می شود
مولوی دوست محمد درواخ در گفت و گو با عصرهامون گفت: ازدواج یکی از آداب و سنت های حسنه در دین اسلام است که بارها پیامبر اسلام به آن تاکید داشته اند.

امام جمعه شهر کهک شهرستان زهک افزود: ازدواج در دین مبین اسلام به قدری اهمیت دارد که خداوند در قران می فرماید نصف دین مومن با این عمل حسنه کامل خواهد شد.

وی ادامه داد: در برخی از مناطق استان سیستان و بلوچستان خوشبختانه ازدواج همچنان به روش های سنتی و گذشته برگزار می شود و خانواده ها از مخارج بالا و همچنین هزینه ای اضافی پرهیز می کنند.

مولوی درواخ در تاکید با اینکه جوانان ازدواج را مهم قلمداد بکنند تصریح کرد: نباید خانواده ها ازدواج را برای جوانان هزینه ساز بکنند چرا که جوانان امروز نیاز به حمایت دارند تا در ابتدای ازدواج ، زندگی خود را شکل دهند.

وی خاطرنشان کرد: در زندگی دو جوان باید توجه داشته باشند که رحمت و مهربانی بر زندگی آنان حکم فرما باشد چرا که این مسئله باعث ثبات و آرامش خواهد شد.

برگزاری مجالس مجلل هزینه اضافی است
امام جمعه اهل سنت شهر کهک زهک بیان داشت: با ازدواج زندگی جوانان تغییر خواهد کرد و باعث خیرات و برکات بسیاری در ادامه راه نصیب آنان خواهد شد .

وی ازدواج را زمینه ای برای تقویت روابط دینی در بین مردم دانست و گفت: در استان سیستان و بلوچستان سالهاست که شیعه و سنی بارها با یکدیگر وصلت کرده و روابط خود را محکمتر می کنند.

مولوی درواخ ابراز داشت: خانواده ها از مخارج سنگین در امر نیک ازدواج پرهیز کنند چرا که روش های سنتی ازدواج برای جوانان حکم زندگی با آرامش و عاری از اختلاف را رقم خواهد زد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: زوج جوان هزینه های اضافی عروسی را می توانند در دیگر امور زندگی به خصوص بحث کسب و کار استفاده کنند.

امام جمعه اهل سنت شهرستان زهک گفت: مراسم عروسی که به روش های غربی برگزار می شود ، دوام چندانی ندارند.

والدین جوانان از جشن های ازدواج پرهزینه جلوگیری کنند
مولوی بلال مقدسیان در گفتگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) ، بیان کرد: ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند متعال، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) به آن افتخار می کردند.

وی گفت: پیامبر مکرم اسلام (ص) ازدواج دخترشان را به ساده ترین و راحت ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی تا ابد باقی بماند.

ازدواج آسان در جامعه ترویج شود
امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان اضافه کرد: پدران و مادران زوج های مسلمان باید با الگوگیری از پیامبر گرامی اسلامی جشن های ازدواج را آسان برگزار کنند و باید ازدواج آسان در جامعه ما ترویج شود.

مولوی مقدسیان ادامه داد: پدران و مادران زوج های جوان از جشن های ازدواج با خرج سنگین که یک نوع بدعت در دین و حتی جامعه ما است جلوگیری کنند.

امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان تصریح کرد: والدین زوج های جوان بجای خرج های سنگین در جشن عروسی فرزندان خود، این هزینه را در زندگی و آینده خرج کنند و یا اگر نیازی نداشتند به مستمندان و محرومین جامعه کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: زوج های جوان باید این را بدانند که بریز و بپاش های اول زندگی، نوعی اسراف است که در دین ما به شدت این عمل نهی شده است.

تأخیر در امر ازدواج منجر به پدید آمدن فساد در جامعه می شود
مولوی عبدالخالق حسین زهی در گفت و گو با عصرهامون با اشاره به اینکه ازدواج دستور الهی است، بیان کرد: برخی ها در این برهه از زمان به دلیل زرق و برق دنیا، ازدواج فرزندان خود را به تأخیر می اندازند که این خود موجب پدید آمدن فساد در جامعه می شود.

وی افزود: اگر از ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) الگو بپذیریم، امام علی (ع) زره خود را به عنوان مهریه به حضرت فاطمه (س) داد و رسول اکرم (ص) نیز برای این پیوند آسمانی به هیچ وجه به امام علی (ع) سختگیری نکرد.

امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان ادامه داد: حاصل ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در کمال سادگی، متولد شدن فرزندانی است که تا این زمان دنیا به آنها افتخار می کند.

مولوی حسین زهی ضمن توصیه به والدین به آسان گرفتن در امر ازدواج، خاطر نشان کرد: از والدین انتظار می رود با برنامه ریزی  درست و به موقع زمینه ازدواج را برای جوانان فراهم کنند.

 وی با اشاره به ورود خرده فرهنگ های غربی در مراسمات ازدواج، تصریح کرد:  می طلبد  صدا و سیما در راستای ترویج فرهنگ ازدواج آسان و  اسلامی برنامه های مختلفی را به نمایش بگذارد تا برخی ها زرق و برق غربی را کنار بگذارند.

امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان با بیان تأثیر صدا و سیما در کاهش ترویج سبک و فرهنگ های غربی در مراسمات ازدواج، اذعان کرد: انقلاب اسلامی ایران برای ترویج فرهنگ اسلامی در ایران شکل گرفت پس از یک جامعه اسلامی انتظار می رود که تمایل به مراسمات غربی در امر ازدواج  با برنامه ریزی مناسب والدین و متولیان فرهنگی کاهش یابد.
 
انتهای پیام/ میلاد میرکمالی
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdfo0foyt0fk6.2a2y.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما