کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس اداره صنعت معدن و تجارت چابهار:

تقاضا برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه مواد پروتئینی و مرغ وجود دارد/ چابهار فقط 30 درصد نیاز مرغ شهرستان را تامین می کند

30 مرداد 1398 ساعت 13:21

رئیس اداره صنعت معدن و تجارت چابهار گفت: تقاضا برای سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی در زمینه عرضه مواد پروتئینی و مرغ در شهرستان چابهار وجود دارد.


به گزارش عصرهامون، هادی اکبری در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به مکان های فروش مرغ زنده در سطح شهر که باعث دوگانگی شده است بیان کرد: وجود مکان های فروش مرغ زنده به دو دلیل باعث دوگانگی شده است یکی از لحاظ بهداشتی و قانونی عرضه جایگاهی ندارد و باید در محل کشتارگاه ذبح و در بازار توزیع شود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر به واسطه فرهنگی که در استان ما برای تقاضا و خرید مرغ زنده وجود دارد، افرادی سرخود اقدام به فروش مرغ زنده در سطح شهر می کنند.
 

رئیس اداره صنعت معدن و تجارت چابهار افزود: در سنوات قبل تصمیماتی در این خصوص از جمله جانمایی موقت عرضه مرغ زنده و کشتار صنعتی با حضور فرماندار وقت و دادستانی گرفته شده است و مکان مذکور توسط شهرداری در شهرک کارگاهی آماده سازی شده تا به واسطه آن ورود و خروج مرغ زنده کنترل شده و با نظارت دامپزشکی باشد اما به دلیل محدودیت های قانونی جهت صدور پروانه کسب برای فروش مرغ زنده این طرح با چالش هایی روبرو شد‌.

 چابهار فقط 30 درصد نیاز مرغ شهرستان را تامین می کند
وی ظرفیت تولید و پرورش مرغ در شهرستان چابهار را به میزان ۲۵ تا ۳۰ درصد نیاز شهروندان عنوان کرد و گفت: این میزان تولید فقط نیاز 30 درصد شهر را تامین می کند و مابقی از استان های همجوار تامین می شود که در زمان کمبود و بحرانی این استان ها نیز محدودیت هایی جهت خروج مرغ بعضاً اعمال می کنند.
 
اکبری با اشاره به واحد های پرورش و تولید مرغ در شهرستان چابهار اذعان کرد: ۱۲ واحد پرورش و تولید مرغ فعال که ۷ واحد آن در شهرستان چابهار و ۵ واحد آن در شهرستان کنارک در حال فعالیت هستند و ۳ واحد نیز در چابهار و یک واحد در کنارک در حال ساخت است و همچنین تقریبا ۶ واحد تولید مرغ در دست اقدام هستند که البته هنوز به مرحله تحویل زمین نرسیده اند.
 
وی تصریح کرد: ظرفیت تولید واحدهای جدید اکثراً ۳۰ هزار قطعه ای بوده و در هر دوره ۶۰ تن مرغ زنده است که با کسر ۲۰ درصد پس از کشتار به حدود ۵۰ تن میرسد و سایر واحد ها دارای ظرفیت ۲۰ هزار قطعه برای هر دوره هستند و هر واحد در سال ۵ دوره جوجه ریزی دارد.

افزایش تعداد مرغداری های چابهار به 15 واحد
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت چابهار ادامه داد: باید قیمت گذاری مرغ توسط اتحادیه های شهرستان و بر اساس آنالیز قیمت و هزینه های تمام شده باشد و از طرفی با در نظر گرفتن تعداد واحدهای تولید مرغ موجود در شهرستان و نیز درنظر گرفتن تعداد واحدهایی که در حال احداث و راه‌اندازی هستند ما مجدداً از استان درخواست ۱۵ واحد دیگر مرغداری برای شهرستان چابهار کرده‌ایم تا به ظرفیتی برسیم.

وی ادامه داد: ایجاد کشتارگاه مرغ باید توجیه اقتصادی داشته باشد و تولیدی های مرغ نیز با خیال راحت تر و بدون دغدغه خاطر کمتری نسبت به فروش مرغ به کشتارگاه ها اقدام و مرغ زنده صرفاً پس از ذبح در کشتارگاه جهت توزیع  وارد بازار شود.
 
اکبری اقلیم شهرستان های چابهار و کنارک را بهترین و مساعدت ترین نقطه کشور جهت تولید و پرورش مرغ عنوان کرد و افزود: به دلیل وجود شرایط آب و هوایی و مشکلات و بیماری های تنفسی مرغ و به دلیل تغییرات ۱۵ تا ۳۵ درجه هوا و رطوبتی به شدت به آن نیاز دارد در شهرستان به صورت طبیعی مهیا می باشد.
 
وی از طراحی سامانه‌ای تحت عنوان سماصط خبر داد و گفت: این سامانه کلیه حلقه های تولید و پرورش طیور وجود دارد و کاربران آن را به هم متصل و هر فعالیتی در این سامانه قابل ردیابی و پیگیری می باشد.
 
وی ادامه داد: تمام ورود و خروج مرغداری های کشور توسط این سامانه سماصط ثبت می شود.
 
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت چابهار بیان کرد: ابتدا مجوز جوجه ریزی توسط دامپزشکی صادر و بر اساس سیستم gis که وجود دارد مجوز جوجه ریزی به مراکز جوجه ریزی اعلام و بر این اساس جوجه تحویل مرغداری ها می شود.
 
وی درخصوص قیمت گوشت قرمز در شهرستان خاطرنشان کرد: با توجه به کشتار حدود ۲۸ راس گاو که پس از کشتار به قیمت حمایتی توسط قصابی های سطح شهر توزیع شده بود، قیمت گوشت با استخوان ۵۲ هزار تومان و قیمت گوشت بدون استخوان ۵۸ هزار تومان اعلام شد.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 115085

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/115085/تقاضا-سرمایه-گذاری-بخش-خصوصی-زمینه-مواد-پروتئینی-مرغ-وجود-چابهار-فقط-30-درصد-نیاز-شهرستان-تامین-می-کند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir