ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رونق اشتغال با برداشت خرما در ایرانشهر کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی خرما مشکل اساسی نخل کاران است | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۱
فرماندار ایرانشهر گفت: کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب خرما در این شهرستان سبب شده است تا بخش زیادی از خرمای ایرانشهر به دست واسطه‌ها خریداری و با نام دیگر شهرستان‌ها عرضه شود
رونق اشتغال با برداشت خرما در ایرانشهر/ کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی خرما مشکل اساسی نخل کاران است
به گزارش عصرهامون، ایرانشهر در زمره یکی از بزرگترین شهرهای تولید کننده خرما و به نوعی قطب تولید این محصول پر ارزش غذایی در سیستان وبلوچستان است که به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان، این خطه از کشور در بخش تولید خرما از ظرفیت‌های خوبی برخوردار بوده و در زمینه سطح کشت رتبه ‌‌اول و سطح تولید رتبه دوم کشور را از آن خود کرده است.

از آنجایی که بیش از 70 نوع خرما در این دیار کشت و برداشت می شود عمده خرمای تولیدی نیز به استان های همجوار و کشورهای همسایه پاکستان و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

در همین راستا  ابوذر کوثری، فرماندار ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: این شهرستان با 10 هزار هکتار نخلستان، یکی از مراکز بزرگ تولید خرما در سیستان و بلوچستان و به عنوان قطب تولید خرما در استان است که 7هزار هکتار نخیلات، بارور و 3هزار هکتار نخیلات، غیر بارور هستند.

وی میزان تولید سالانه محصول خرما را بیش از 45 هزار تن عنوان کرد وافزود: برداشت خرما در  ايرانشهر از نیمه تیر آغاز و تا اواخر مهر ادامه خواهد داشت، به گونه ای که محصول خرما در سه مرحله جمع آوری وتحویل سردخانه ها می شود.
 
کوثری با بیان اینکه ایرانشهر دارای 6 سردخانه با ظرفیت بیش از 12 هزار تن است، ادامه داد: مازاد این ظرفیت به دلیل نبود سردخانه برای نگهداری به مناطق دیگر عرضه می‌شود.

وی در ادامه به میزان اشتغالزایی اشاره کرد و افزود: هر هکتار از نخلستان ها برای سه نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده و به طور میانگین هم اکنون بیش از 3هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می باشند.

فرماندار ایرانشهر تصریح کرد: با آغاز فصل برداشت محصول خرما در این شهرستان بیش از 20 هزار نفر به صورت اشتغال فصلی و غیرمستقیم در کار جمع‌آوری، بسته بندی، حمل و فرآوری مشغول به کار هستند.

وی خاطر نشان کرد: کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب باعث شده تا بخش زیادی از خرمای ایرانشهر به دست واسطه‌ها خریداری و با نام دیگر شهرستان‌ها عرضه شود.

کوثری با تاکید بر این مطلب که کشاورزان نباید محصول خرما را پیش فروش کنند، ادامه داد:اگر این محصول در سردخانه ها نگهداری شود و در ماه مبارک رمضان یا مهر ماه و ایام عید نوروز به بازار عرضه شود باعث سودآوری مناسب برای کشاورزان می شود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcfetdymw6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما