تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۳۴
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به وضعیت مطلوب ذخایر استراتژیک گندم استان گفت: شهروندان هیچ نگرانی از بابت کیفیت، سلامت و بهداشت گندم خریداری شده که در سیلوهای استان ذخیره و نهایت تبدیل به آرد و نان می شود، نداشته باشند.
وضعیت مطلوب ذخایر استراتژیک گندم در سیستان و بلوچستان/ شهروندان از کیفیت و بهداشت آرد آسوده خاطر باشند
غلامعلی گنجعلی در گفت وگو با عصرهامون، با بیان اینکه کلیه گندم های خریداری شده از کشاورزان به طور دقیق توسط ماشین آلات و دستگاه های مکانیزه غربال و بررسی و سپس ذخیره سازی می شود، گفت: تک تک دانه های گندم خریداری شده در مراکز این اداره کل، یکبار در زمان ذخیره سازی در سیلوها و یکبار در محل کارخانه و قبل از تبدیل شدن به آرد مورد ارزیابی کیفی و آزمایش بهداشتی قرار می گیرد و مردم هیچگونه نگرانی بابت این مساله نداشته باشند.

وی افزود: متاسفانه چند سالی است که به دلیل بروز خشکسالی های مداوم به ویژه در شمال استان، شاهد افت میزان خرید گندم در مراکز خرید این سازمان در سطح استان هستیم.

وی با اشاره به اینکه بروز این مساله در سال جاری با شدت بیشتری اتفاق افتاده، ادامه داد: طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی، 170 هزار از اراضی زراعی استان در سال جاری زیر کشت گندم بوده که کمتر شدن نزولات آسمانی این رقم را در نهایت تا 32 هزار هکتار کاهش داده است؛ حتی با همین میزان هم قاعدتا باید کشاورزان 60 تا 64 هزار تن گندم به مراکز خرید تحویل می دادند که برخلاف انتظار این اتفاق رخ نداد.

گنجعلی میزان مصرف ماهیانه گندم در سیستان و بلوچستان را 32 هزار تن اعلام کرد و گفت: مجموع رقم گندم خریداری و ذخیره سازی شده توسط این نهاد را از ابتدای فصل برداشت تاکنون 17 هزار و 100 تن اعلام بوده که این رقم تنها جوابگوی نیاز 15 روز استان است.

وی در ادامه، وضعیت ذخایر استراتژیک گندم در استان را کاملا مطلوب و مطمئن ارزیابی و اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون هرگز مجبور به واردات گندم از خارج از کشور نشدیم و کل نیاز مصرف استان از طرق مختلف توسط سایر استان های کشور نظیر خوزستان، فارس، مرکزی، لرستان و ... تهیه و تامین شده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده خرید هر کیلوگرم گندم برای دولت بالغ بر 2 هزار تومان تمام می شود، در حالیکه آرد با کیفیت همین گندم در نهایت به دو بخش نانوایی های دولتی و آزادپز و با دو نرخ 665 و 900 تومان توزیع می شود که تفاضل آن برای تامین نیاز مصرف حتی یک روز نانوایی های شهر، رقم قابل توجهی است.

وی در پایان با اشاره به فراهم بودن امکان واردات گندم به استان از طریق بندر چابهار، اذعان داشت: همچنین محموله هایی از بندر حضرت امام بارگیری و در بندر چابهار تخلیه می شود و تا کنون حدود 60 هزار تن از این محصول به واسطه 3 کشتی و به همین روش منتقل شده است؛ علاوه بر این روزانه هزار و 100 تن گندم از طریق ناوگان جاده ای و 700 تن توسط ریل به سیلوهای این اداره کل در استان تزریق می شود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccspqsp2bqsi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما