تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۴۷
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان مطرح کرد

ممانعت از ریزش هزار فرصت شغلی در سال 97/ ایجاد 37 تعاونی جدید در 5 ماهه ابتدایی سال جاری

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود 2هزار و 260 تعاونی فعال در سطح استان از ایجاد 37 تعاونی جدید در 5 ماهه ابتدایی سال جاری خبر داد و گفت: در سال گذشته با تلاش ها و پیگیری های این مجموعه از ریزش هزار فرصت شغلی ممانعت شد.
ممانعت از ریزش هزار فرصت شغلی در سال 97/ ایجاد 37 تعاونی جدید در 5 ماهه ابتدایی سال جاری
به گزارش عصرهامون، نشست خبری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظهر امروز، پنج شنبه ۷ شهریورماه در محل دفتر سرپرستی بانک توسعه تعاون سیستان و بلوچستان برگزار شد.

در این نشست، مهرداد جهاندیده، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت یاد و نام شهیدان رجایی و باهنر و فرارسیدن هفته دولت، این هفته رافرصتی برای بیان خدمات دستگاه های اجرایی نظام دانست و گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بزرگ‌ترین وزارتخانه اجتماعی دولت و پیشرو در ارائه خدمات به جامعه هدف تحت پوشش خود است.

وی با بیان اینکه امورات این وزارتخانه بر محور 4 حوزه روابط کار، اجتماعی ورزشی، اشتغال و تعاون متمرکز شده افزود: فرهنگ تعاون مقوله ای آمیخته با سنت های غنی ایرانیان است.

وی با اشاره به ثبت 37 تعاونی جدید با 760 عضو و ایجاد 778 فرصت شغلی در 5 ماه ابتدایی سال جاری در استان ادامه داد: 2هزار و 260 تعاونی در سطح استان با عضویت هزار و 700نفر فعالیت می کنند که در حوزه های مختلف خدمات، کشاورزی و... ارائه خدمت می کنند.

جهاندیده موضوع نظارت ها در حوزه فعالیت های این اداره کل دغدغه و مساله ای همیشگی این مجموعه دانست و تصریح کرد: 213 مورد نظارت از تعاونی ها در ابعاد مختلف من جمله 100 مورد بررسی صورت های مالی، برگزاری مجامع تعاونی و... صورت گرفته است؛ همچنین 65 مورد بررسی صورت مالی نیز ظرف ۵ ماهه نخست سال انجام شده که امیدواریم این روند تداوم و افزایش داشته باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه عرصه تعاون عرصه ای بسیار مهم اجتماعی است، توجه به تشکل ها و تعاونی های نوع جدید و متناوب با ظرفیت و مزیت استان از جمله اولویت های اصلی این حوزه است که هدف از تشکیل تعاون توسعه عمران شهرستانی نیز در همین راستا بوده است.

وی با اشاره به پیش بینی اجرای برنامه های متنوع و متعدد در هفته تعاون گفت: در این هفته از 14 تعاونی برتر استان که پس از طی مراحل ثبت نام، داوری و ... موفق به کسب حدنصاب آرا شدند تجلیل خواهد شد؛ ضمن اینکه 2 مورد از این تعاونی ها ‌توانستند حائز شرایط تداوم رتبه برتر شوند.

این مقام مسئول اظهار کرد: امسال برای اولین بار تعاونی سبز (فعال در حوزه کشاورزی) داشتیم؛ همچنین یکی از تعاونی ها در حوزه صنایع دستی به عنوان تعاونی برتر ملی انتخاب شده که در جشنی که به مناسبت هفته تعاون با حضور معاون اول رئیس جمهور شنبه هفته آتی برگزار می شود، مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص اقدامات راهبردی صورت گرفته در این حوزه اذعان کرد: در زمینه تدوین راهکارهای توسعه تعاون به صورت عملی که آن را به صورت بومی و محلی دنبال کردیم برای سه شهرستان استان سند توسعه تدوین شده که به تناوب اجرا، اعلام می‌شود.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه هوشمند بخش تعاون کشور که در راستای تحقق دولت الکترونیک و شفافیت و کاهش تصدی گری دولت وزارت تعاون و ایجاد پنجره ای واحد جهت ارائه خدمت و افزایش شفافیت در این حوزه ایجاد شده اذعان کرد: امضای تفاهم نامه های مشترک در سطح ملی و استانی، استفاده از ظرفیت صندوق ملی تعاون، امضا تفاهم‌ نامه جهت اشاعه و توسعه فعالیت های تعاونی ها با راهکارهای مختلف، فراهم کردن شرایط برای استفاده از تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و طرح کارورزی از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه تعاون بوده است.

جهاندیده ادامه داد: برگزاری 104 دوره پودمانی برای اعضای تعاونی ها و آموزش 2 هزار و 194 نفر فراگیر که در این حوزه ها شرکت کردند از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته در امر آموزش بود.

وی تصریح کرد: در حوزه روابط کار نیز یکی از مهم ترین اهدافی که دنبال می کنیم پیگیری رفع مناقشات کارگری و کارفرمایی از طریق مصالحه و سازش است خوشبختانه منجر به کاهش 20 درصدی آمار شکایات واصله نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته شده است.

وی افزود: همچنین در سال 97 از ریزش حدود هزار فرصت شغلی در استان جلوگیری شد؛ علاوه بر این 28 درصد از آمار شکایت و سازشی بود که در ۵ ماه ابتدایی به 40 درصد افزایش پیدا کرده و امیدواریم با تقویت تشکل‌های صنفی در حوزه کار اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد.

جهاندیده با بیان یکی از رویکردها در حوزه امور اجتماعی فراهم کردن زمینه برای استفاده جامعه کارگری و برخوردار کردن آنان از امکانات و اقامتگاه های اماکن سیاحتی و زیارتی است، افزود: امروز اکثر اماکن آماده کشور پذیرای جامعه کارگری سیستان بلوچستان هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه ورزش کارگری اقدامات خوبی صورت گرفته و در حال انجام است که از جمله آن می توان به فعالیت 4 مجموعه کارگری در شهرستان‌های زابل زاهدان خاش پیرانشهر اشاره کرد؛ همچنین 3 استخر در زابل زاهدان ایرانشهر در دست احداث داریم که با 45 درصد پیشرفت فیزیکی در حال پیگیری است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار کرد: در حوزه اشتغال معتقدیم اگر در پی عملکرد موفق در حوزه اشتغال هستیم باید مشارکت همه جانبه و فرابخشی همه دستگاه‌ها را در این هم داشته باشیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری یکی از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرای دولت برای اشتغال است گفت: روستاهای ما مکان هایی هستند که نیاز و ظرفیت مناسبی در این حوزه دارند؛ با این کار هم از مهاجرت از روستا به شهرها جلوگیری می شود، هم رونق تولید و اقتصاد روستائیان محقق می شود و فواید بسیار زیادی دیگری هم دارد.

وی اذعان کرد: 650 میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه در برای سیستان بلوچستان در نظر گرفته شد که تاکنون 509 میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده و ادامه روند تخصیص هم طی روزهای آتی انجام خواهد شد 4 بانک توسعه تعاون پست بانک صندوق کارآفرینی امید و کشاورزی به عنوان بانک‌های عامل در این حوزه تحصیل تسهیلات با متقاضیان ارائه می دهند.

  جهاندیده با تاکید بر اینکه هدف از پرداخت تسهیلات، توانمندسازی روستاها است تصریح کرد: نظارت جدی برای به ثمر نشستن اعتبارات به هدف تعیین شده که بسیار حائز اهمیت است؛ از حیث تعداد نظارت های انجام شده از طرح ها رتبه سوم را در کشور داریم که امیدواریم تداوم پیشرفت داشته باشد.

وی افزود: بی تردید ممکن است نقص هایی هم در کار به وجود بیاید و ایراداتی موجود باشد اما سعی کردیم این مغایرت ها را به حداقل برسانیم.

وی تعداد طرح های ارسالی در حوزه اشتغال روستایی را 13 هزار و 234 طرح به مبلغ تسهیلات 742 میلیارد و 284 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این طرح ها منجر به اشتغال 20 هزار و 306 نفر شده است که 8 هزار و 240 موردشان مصوب در سیستم بانکی است.

تعداد قراردادهای منعقد شده در این زمینه هزار و 917 فقره به مبلغ 379 میلیارد تومان بوده که منجر به ایجاد اشتغال برای 12 هزار  696 نفر شده است.

وی در پایان گفت: مهارت آموزی در محیط کار واقعی، طرح پرداخت یارانه دستمزد و کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی باز جمله سیاست های اصلی این اداره کل در سال جاری است.

جهاندیده در پایتن از اختصاص 12 میلیارد تومان برای حوزه مشاغل خرد و دانش بنیان فارغ از همه ضوابط موجود خبر داد و گفت: سقف و کف تسهیلات در این حوزه از 50 تا 500 میلیون تومان است که قسمت عمده ای از اختیارات آن به استان واگذار شده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdnk0fjyt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما