تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۴
آوار خاک بر سر یک روستا در سیستان؛

مالچ؛ مرهم بی اثر زخم غبار در جنوب شرق کشور

با خشک شدن دریاچه هامون و وزش توفان های شن در شهرهای شمالی سیستان وبلوچستان منازل روستایی و شهری در این مناطق زیر خروارها خاک مدفون می شوند.
مالچ؛ مرهم بی اثر زخم غبار در جنوب شرق کشور
به گزارش عصرهامون، فرقی ندارد بهار باشد یا تابستان کافیست اندک بادی وزیدن بگیرد تا گرد و خاک موجود در هوای سیستان زمینه ای باشد برای اینکه مردم به علت مشکلات تنفسی و چشمی روانه بیمارستان و مراکز درمانی شوند و یا مدارس و ادارات به تعطیل کشیده شود.

البته سیطره بادهای 120 روزه در منطقه سیستان بیش از حد شده به گونه ای که هرازگاهی به علت هجوم گرد و خاک های فراوان شاهد دفن خانه های یک یا چند روستا در زیر خروارها خاک هستیم.

از سوی دیگر اما بر اثر وزش گرد و غبار شدید خسارت های زیادی متحمل زیرساخت های عمرانی و تاسیسات، اراضی کشاروزی و ... می شود که این امر منجر به کاهش تولیدات و همچنین میزان فعالیت ها کشاورزان و دامدارن در منطقه سیستان شده است.
 

 
منشاء اصلی ریزگردها در چنین مواقعی در مناطق مختلف شمال استان قرار دارد که از مهمترین آنها می توان به بخش قرقری شهرستان هیرمند و همچنین شهرستان زهک اشاره کرد. این مناطق بیشترین حجم خاک و ماسه بادی را در هنگام طوفان تجربه می کنند به طوری که با وزش هر بار طوفان منازل مسکونی آنها زیر هزاران تن خاک مدفون می شود و تنها اقدام مسئولان برای مقابله با این معضل جمع آوری ماسه و در برخی از مواقع مالچ پاشی بر روی ماسه بادی ها بوده و بس.
 

دفن برخی از منازل مسکونی بخش جزینک زیر خاک توفان
ابراهیم شفیعی، رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان زهک در همین خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: بیش از ۵۰۰ کامیون ماسه بادی از روستای قلعه کنگ شهرستان زهک باید جمع آوری شود.

وی افزود: در مواقع طوفان پرسنل اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای به صورت کاملا آماده باش و به طور شبانه روزی کار ماسه روبی و جمع آوری آن را بر عهده دارند تا هیچ مسیری برای تردد مسدود نشود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز ماشین آلات این اداره در روستای قلعه کنگ جهت جا به جایی ماسه های ناشی از طوفان که منجر به دفن شدن منازل مسکونی شده بود مشغول هستند.
 

 
 غلامرضا اربابی، فرماندار شهرستان زهک نیز روز گذشته اعلام کرده بود که برخی از منازل مسکونی روستای قلعه کنگ بخش جزینک بر اثر طوفان به زیر خاک رفته که با کمک بخش دولتی و خصوصی درصدد جمع آوری ماسه های بادی از این منطقه هستیم.

به گزارش عصرهامون خردادماه امسال نیز بر اثر وزش بادهای شدید قدیمی ترین درخت خرمای سیستان در دهستان گوری از توابع بخش جزینک شهرستان زهک، به دلیل شدت طوفان از ریشه کنده شد و بر زمین افتاد. طول این درخت بیش از 23 متر بود که سالیان سال مردم از میوه آن بهره مند می شدند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceen8zzjh8zni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما