دوشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ ,16 September 2019
0
Share/Save/Bookmark
۰
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۴۶
"غلور" غذای نذری سیستانی ها در ایام محرم
 
غلور یکی ار غذاهای نذری منطقه سیستان درایام محرم است که قدمتی چند ساله در این منطقه دارد.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از پایگاه خبری اوشیدا ؛ یکی از مهمترین آداب و سنت های مهم مردم سیستان در دهه اول محرم به خصوص در روزهای نهم و دهم این ماه پخت و توزیع حلیم و غلور زابلی است.
گرچه حلیم سالهای کوتاهی است که در بین مردم سیستان جا باز کرده اما پخت غلور در ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) قدمتی چند ساله دارد.
گفته می شود پخت غلور در سیستان به ۷۰ سال قبل باز می گردد ، این غذای نذری از شب بروی دیگ های بزرگ روی آتش پخته و تا اذان صبح کار هم زدن و همچنین پخت آن در دستور کار قرار دارد.
در همان ابتدای صبح که سیستانیان برای اقامه نماز از خواب برمیخیزند ، غلور نذری نیز درب خانه ها توزیع می شود تا به عنوان صبحانه بتوانند میل کنند.
در این غذای نذری معمولا گندم زیادی استفاده می شود و با گوشت گوسفند و گاو مورد پخت قرار می گیرد .







حجت الاسلام محسن عارفی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: مردم سیستان علاقه بی حد و اندازه ای به اهل بیت (ع) دارند.
وی افزود: این مردم برای محرم هر ساله سنگ تمام می گذارند و با اهدای نذر خود چراغ مساجد را روشن نگه می دارند.
حجت الاسلام عارفی خاطرنشان کرد: برخی از هیات امنا مساجد در ایام محرم ، به وسیله کمک های مردمی اقدام به پخت غذا و توزیع آن در بین دسته های عزاداری می کنند.
وی ادامه داد: پخت غلور معمولا توسط خود مردم در منازل انجام می شود، و برای آن زن و مرد تا صبح پا به پای هم کمک می کنند.
وی همچنین گفت: از دیگر سنت های مردم سیستان در ایام محرم می توان به پخت شعله زرد، حلیم ، آش و توزیع غذای گرم در بین خانواده ها نام برد.





انتهای پیام/
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۱۱۵۶۰۷


ارسال