ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> یادی از شهدای عملیات تروریستی تاسوعای حسینی در چابهار | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۷
به مناسبت سالروز واقعه تروریستی در هیئت‌های عزاداری چابهار یادی از شهدای عملیات تروریستی تاسوعای حسینی این شهرستان داشته باشیم.
یادی از شهدای عملیات تروریستی تاسوعای حسینی در چابهار
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، ظهر روز چهارشنبه ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با نهم محرم‌الحرام، طی 2 انفجار انتحاری دسته‌های عزاداری سید و سالار شهیدان به خاک و خون کشیده شد. این انفجارها درحالی روی داد که مسلمانان بی‌دفاع و سوگوار شهرستان چابهار برای زنده نگه داشتن ارزش‌‌های قیام عاشورا مشغول عزاداری بودند.

حادثه تروریستی چابهار در ساعت۱۰:۳۰ صبح در نزدیکی مسجد امام حسین (ع) و میدان فرمانداری چابهار توسط پسمانده‌های گروهک ترویستی جندالشیطان به وقوع پیوست. طی این حادثه 35تن از پیروان راستین سرور و سالار شهیدان در خون خود غلتیدند و به قافله شهدای اسلام پیوستند و ۹۵تن نیز مجروح شدند.
 در ادامه به معرفی تعدادی از شهدای این حادثه می‌پردازیم.

شهید نسترن خسروی
شهید نسترن خسروی فرزند جواد ۷مهر۱۳۸۱ در مشهد متولد شد. پدر وی کارمند اداره شیلات شهرستان چابهار و مادرش خانه‌دار بود. نسترن و خانواده‌اش 10 سال ساکن چابهار بودند. وی در دوران تحصیل از نظر درسی و اخلاقی جزء شاگردان ممتاز مدرسه  بود. او در ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی به همراه خانواده‌اش در مراسم عزاداری شرکت کرد و در حادثه انفجار انتحاری در جمعیت عزاداران حسینی، بر اثر اصابت ترکش به سرش به درجه رفیع شهادت نائل شد. پیکر این شهید خردسال در روز دوازدهم محرم میان انبوه عزاداران شهرستان بشرویه تشییع و در مزار شهدای آن شهر به خاک سپرده شد.

شهید گل‌محمد فرهمند
شهید گل‌محمد فرهمند از شهدای غیر بومی حادثه تروریستی تاسوعای چابهار است. وی از قوچان به چابهار مهاجرت کرده بود و در شهر چابهار بنایی می‌کرد. شهید فرهمند در حادثه تروریستی انفجار انتحاری در جمعیت عزاداران حسینی در ۲۴آذر۱۳۸۹ به درجه رفیع شهادت نائل شد. پیکر شهید به قوچان انتقال یافت و پس از تشییع  بر دوش مردم شهيد پرور و ولايت‌مدار این شهرستان، در گلزار شهدا این شهر به خاک سپرده شد.

شهید احمد چاردیواری
شهید احمد چاردیواری در سال۱۳۸۱ در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود. او در ۴سالگی برای فراگیری علوم قرآنی راهی مکتب شد. وی در زمان تحصیل دانش‌آموزی ممتاز بود. او قرآن را با صدایی زیبا تلاوت می‌کرد. شهید چاردیواری در  ۸سالگی، در صبح روز  ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی، به درجه رفیع شهادت نایل شد.

شهيد علي رضاخواه
مهندس شهيد علي رضاخواه در سال۱۳۸۴ در شهرستان لنگرود استان گیلان متولد شد. وی به عنوان كارشناس مركز تحقيقات شيلات چابهار در استان سيستان‌و‌بلوچستان مشغول خدمت بود. شهيد علي رضاخواه در طي حادثه تروريستي ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعاي حسيني در چابهار به درجه رفيع شهادت نائل شد. وی در زمان شهادت متاهل و داراي سه فرزند بود. شهید رضاخواه از رزمندگان دوران دفاع مقدس نیز بود. پيكر شهید بنا به وصيتش در گلزار شهداي شهرستان لنگرود در جوار همرزمان شهيدش به خاك سپرده شد. همسر شهید علی رضاخواه درباره شهادت او اظهار داشت: «شهادت آرزوی هر مسلمانی است و سعادتی بود که خداوند به‌خاطر اخلاق نیکوی همسرم به او عطا کرد.»

عرفان کطری
شهید عرفان کطری در ۱۲فروردین۱۳۸۲ در چابهار به دنیا آمد. شغل پدرش آزاد بود و مادرش خانه‌دار. این کودک بی‌گناه، در ۲۴آذر۱۳۸۹ در مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در حادثه تروریستی انفجار انتحاری در میان جمعیت عزاداران تاسوعای حسینی در چابهار در اثر اصابت ترکش به قلب و سرش به درجه رفیع شهادت نائل گردید. شهید عرفان کطری در زمان شهادت در مقطع دوم ابتدایی در دبستان ذوالنورین مشغول تحصیل بود.

سروان شهید منصور موذن
سروان شهید منصور موذن در ۳مرداد۱۳۵۱ در اصفهان متولد شد. وی از ماموران سخت‌کوش فرماندهی انتظامی شهرستان اصفهان بود. وی برای انجام ماموریت به استان سیستان و بلوچستان منتقل شده بود. در ۲۴آذر۱۳۸۹ سروان شهید موذن برای نظم‌بخشی و حفاظت از عزاداران مراسم تاسوعا به شهرستان چابهار اعزام شد. وی در هنگام نجات شهروندان از انفجار انتحاری به درجه رفیع شهادت نائل شد. پیکر این شهید ارجمند در سالروز شهادت امام سجاد علیه‌السلام، پس از تشییع باشکوه در گلزار شهدا اصفهان به خاک سپرده شد.

شهید خالد مبارکیان
شهید خالد مباركيان فرزند محمود از شهدای حادثه ترورستی تاسوعای چابهار است که در ۲۴آذر ۱۳۸۹ به شهادت رسید. پیکر مطهر این شهید ارجمند به علت جراحات وارده چندین روز قابل شناسایی نبود و در نهایت توسط خانواده وی شناسایی شد.

شهید اکبر کوهکن
شهید اکبر کوهکن در ۱مهر۱۳۶۷ در شهرستان گنبدکاووس در خانواده‌ای مذهبی و دوستدار اهل‌بیت علیهم‌السلام دیده به جهان گشود. وی در حادثه حمله تروریستی به عزاداران تاسوعای حسینی که در تاریخ ۲۴آذر۱۳۸۹ به وقوع پیوست، به همراه عده‌ای دیگر از هموطنان عزیزمان به درجه رفیع شهادت نایل شد. پیکر شهید به زادگاهش، روستای قاسم‌آباد منتقل شد و در گلزار شهدای آنجا به خاک سپرده شد.

شهید مصطفی کوهکن
شهید مصطفی کوهکن از شهدای غیر بومی حادثه است. وی در حادثه حمله انتحاری به عزاداران تاسوعای حسینی  در  ۲۴آذر۱۳۸۹ به همراه برادر خود اکبر کوهکن به شهادت رسید. پیکر شهید پس از انتقال به زادگاهش در گلزار شهدای روستای قاسم‌آباد به خاک‌ سپرده شد.

شهید جواد فدویان‌مقدم
شهید جواد فدویان‌مقدم از شهدای غیر بومی حمله چابهار است که در ۲۴آذر۱۳۸۹ در حادثه تروریستی حمله انتحاری به عزاداران تاسوعای حسینی در چابهار به شهادت رسید. پیکر مطهر شهید به روستای اسماعیل‌آباد از دهستان ینقاق در شرق استان گلستان منتقل شد و پس از تشییع، در آرامگاه بی‌بی‌حکیمه دهستان ینقان به خاک سپرده شد.

شهید علی صیاد
شهید علی صیاد در ۳مهر۱۳۸۵ در شهر چابهار دیده به جهان گشود. علی پسر زیرک و بازیگوشی بود. بنا به گفته پدر شهید، علاقه زیادی به هیئت‌های عزاداری و مراسمات اهل‌بیت ‌علیهم‌السلام داشت. در روز ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی، علی به همراه خانواده به دسته‌های سینه زنی ملحق شدند. او در طول مسیر سینه‌زنی جلوتر از مادرش حرکت می‌کرد. ناگهان صدای انفجاری مهیب به گوش رسید. بمبی توسط دو عامل انتحاری در میان دسته‌های عزاداری منفجر شد. یک ترکش به سر علی اصابت کرده بود. او را به بیمارستان منتقل کردند. پس از ۲۴ساعت مراقبت ویژه به هوش آمد و باعث امیدواری خانواده‌اش شد. پدرش نماز شکر به‌جا آورد؛ اما پس از گذشت هجده ساعت، علی مجدد بیهوش شد و دیگر به هوش نیامد و چهار روز بعد، در بیمارستان امام علی (ع)، به شهادت رسید. به گفته مادر شهید: «علی امانت خدا بود. او در ۲۱رمضان بدنیا آمد و در تاسوعای حسینی هم به شهادت رسید.»

مسعود منصوری
شهید مسعود منصوری در ۲۷دی۱۳۶۶ در شهر زابل به دنیا آمد. وی از شهدای حادثه تروریستی تاسوعای چابهار است که در تاریخ  ۲۴آذر۱۳۸۹ به وقوع پیوست. پیکر مطهر شهید پس از انتقال به زادگاهش در روستای ملک‌حیدری شهرستان زهک از توابع زابل تشییع شد و در گلزار شهدای این روستا به خاک سپرده شد.

محسن کیخا
شهید محسن کیخا در سال۱۳۶۷ در خانواده‌ای مذهبی در شهرستان زهک دیده به جهان گشود. پدر وی کارمند اداره شیلات شهرستان چابهار بود. شهید محسن کیخا در روز تاسوعای حسینی سال۱۳۸۹ به همراه 2 برادر خود میلاد و میثم کیخا در دسته عزاداران حضور داشت. او و برادرش میلاد کیخا در حادثه حمله انتحاری به جمعیت عزاداران حسینی در ۲۴آذر۱۳۸۹ به شهادت رسیدند. برادر دیگر ایشان به نام میثم کیخا نیز به درجه جانبازی نائل شد و از ناحیه چشم نابینا شد.

شهید میلاد کیخا
دانش‌آموز شهید میلاد کیخا در ۳۱شهریور۱۳۷۴ در شهر چابهار متولد شد. پدر وی کارمند اداره شهیلات شهرستان چابهار بود. میلاد تحصیلات خود را در شهر چابهار تا مقطع دبیرستان ادامه داد و رشته تجربی را برای ادامه تحصیل برگزید. سرانجام در روز چهارشنبه  ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی، دانش‌آموز شهید میلاد کیخا، در ۱۵سالگی به همراه برادرش محسن کیخا در حادثه‌ تروریستی حمله انتحاری به عزاداران حسینی به خیل شهدا پیوستند. مزار این 2 شهید عزیز در گلزار شهدای روستای ملک حیدری شهرستان زهک قرار دارد.

شهید سیمین ترسایی
شهید سیمین ترسایی فرزند محمدحسین در سال۱۳۶۳ در خانواده‌ای مذهبی و کارگر در شهرستان زابل متولد شد. وی فرزند اول خانواده بود. او دوران ابتدایی تا دبیرستان را با موفقیت پشت سر گذاشت و پس از اخذ مدرک دیپلم خود در نهضت سوادآموزی منطقه محروم چابهار مشغول به خدمت شد. وی هم‌زمان با خدمت، تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد چابهار ادامه داد. سرانجام شهید ترسایی در ۲۴آذر۱۳۸۹ هنگامی که برای شرکت در مراسم عزاداری به میدان فرمانداری چابهار رفته بود، در حادثه انفجار انتحاری که توسط 2 عامل تروریستی به وقوع پیوست به شهادت رسید.

شهید رضا حسين‌پورصنعتي
شهيد رضا حسن‌پور صنعتي، از شهدای غیر بومی حادثه تروریستی تاسوعای چابهار است. وی در زمان شهادت پست معاونت اداره کل شيلات چابهار را برعهده داشت. او در تاریخ ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی در حادثه تروريستي به درجه رفيع شهادت نائل آمد. پیکر مطهر شهید به زادگاهش، لاهیجان منتقل شد و پس از شییع توسط شمار كثيري از مردم لاهيجان، در گلزار شهداي این شهر به خاك سپرده شد.

شهید سعید گرگی
شهید سعید گرگی در حادثه تروریستی تاسوعای حسینی مصادف با روز چهارشنبه ۲۴آذر۱۳۸۹در شهرستان چابهار به درجه رفیع شهادت نائل شد و به قافله شهدای اسلام پیوست.

شهید محمد رضایی
شهید محمد رضایی از شهدای حادثه تروریستی تاسوعای۱۳۸۹ است. وی اصالتا اهل صومعه‌سرا بود و در زمان شهادت در اداره شیلات شهر چابهار مشغول به خدمت بود. شهید محمد رضایی در حمله انتحاری به عزادارای تاسوعای حسینی به درجه رفیع شهادت نائل گشت.

شهید سکینه سندگل
شهید سکینه سندگل مادر شهید ثنا پردل در سال ۱۳۵۸ در روستای حیدرآباد شهرستان زابل متولد شد. شهید سندگل فرزند سوم خانواده بود. او پس از اخذ مدرک کارشناسی، به حرفه شریف معلمی روی‌آورد و رهسپار شهر چابهار شد و در آن‌جا ازدواج کرد. روز حادثه هنگامی که همراه با همسرش و فرزندش به عزاداری آقا اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام رفته بودند، برای شیر دادن به طفل 2 ماهه خود سعی داشت از جمعیت عزاداران جدا شود که ناگهان انفجاری مهیب رخ داد. طی این انفجار که توسط دو عامل انتحاری انجام شده بود، شهید سکینه سندگل و فرزند 2ماهه‌اش ثنا پردل در ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی مظلومانه به شهادت رسیدند.

شهید ربابه رستمی‌درونکلا
شهید ربابه رستمی در سال۱۳۴۱ در شهرستان بابل دیده به جهان گشود. وی دوران کودکی و نوجوانی خود را در این شهر سپری کرد و پس از تاهل به همراه همسر خود به چابهار نقل مکان کرد. او ارادتی خاص به حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها داشت. افراد خانواده بارها در خواب دیده بودند که شهید هم‌نشین حضرت فاطمه‌ سلام‌الله‌علیها است. در صبح روز تاسوعا، مقارن با ۲۴آذر۱۳۸۹ شهید ربابه رستمی در ۴۸سالگی در شهرستان چابهار براثر انفجار بمب توسط عوامل انتحاری به شهادت رسید. از شهید 3 فرزند به یادگار مانده است. محسن پازوکی فرزند این شهید بزرگوار اظهار داشت: «قبل از شهادت به مادرم الهام شده بود که نزد پروردگارش خواهد رفت و به وصال یار خواهد رسید. شب قبل از شهادت، مادرم در خواب دیده بود در جایی بسیار سرسبز نشسته است و کسی از او سوال کرده: اینجا چکار می‌کنی؟ مادرم در پاسخ گفته بود: با بی‌بی دوعالم حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها هم‌نشین شده‌ام.»

شهید ثنا پردل
شهید ثنا پردل طفلی 2 ماهه بود که در حادثه تروریستی انفجار انتحاری در تاسوعای۱۳۸۹ به همراه مادرش به شهادت رسید. روز حادثه شهید سندگل برای شیر دادن به طفل خود، قصد جدا شدن از جمعیت عزاداران را داشت که ناگهان انفجاری مهیب رخ داد. مادر و فرزند، شهید ثنا پردل، در اثر این حادثه تروریستی در ۲۴آذر۱۳۸۹ به شهادت رسیدند.

شهید مسلم آبخضر
شهید مسلم آبخضر در سال۱۳۶۸ در چابهار متولد شد. او در کودکی مادرش را از دست داد و به همراه پدرش زندگی می‌کرد. مسلم دوران کودکی و نوجوانی را در شهر چابهار گذراند. او ارادتی خاص به ائمه‌اطهار داشت. با فرارسیدن محرم سال۱۳۸۹ مسلم نیز مانند سایر مردم در مراسم عزاداری اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام شرکت می‌کرد، تا این‌که سرانجام در ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی، زمانی‌که در دسته عزاداری حضور داشت، بر اثر انفجار بمب توسط عوامل انتحاری به درجه رفیع شهادت نائل گشت. خواهر و برادر شهید مسلم آبخضر اظهار داشتند وی اخلاقی بسیار نیکو و پسندیده داشت و بر خواندن نماز اول وقت تاکید می‌کرد. بنا بر گفته آن‌ها: «شهید چند روز قبل از شهادت خواب دیده بود که دو بال دارد و به سوی آسمان پرواز کرده است.»

شهید امین کیانی
شهید امین کیانی فرزند ابراهیم ۲۱اسفند۱۳۷۵ در شهرستان چابهار متولد شد. پدرش شهید ابراهیم کیانی کارمند اداره شیلات چابهار بود. شهید امین کیانی در زمان شهادت دانش‌آموز کلاس اول راهنمایی بود. او نوجوانی مذهبی بود و همیشه به همراه پدرش در نماز جمعه شرکت می‌کرد. وی در ۲۴آذر۱۳۸۹ مصادف با تاسوعای حسینی به همراه پدرش ابراهیم کیانی هنگامی که در حال عزاداری برای سید و سالار شهدا بود، در حادثه تروریستی انفجار انتحاری توسط عاملان انتحاری به درجه رفیع شهادت نائل گردید.

شهید ابراهیم کیانی
شهید ابراهیم کیانی از شهدای حادثه تروریستی تاسوعای حسینی چابهار است. وی کارمند اداره شیلات چابهار بود. او در روز تاسوعای حسینی سال۱۳۸۹ هنگامی که برای عزاداری به هیئت عزاداران اداره شیلات پیوسته بود، به همراه پسرش، امین کیانی در حادثه تروریستی انفجار انتحاری به درجه رفیع شهادت نائل گردید.

شهید عبدالرحمان‌چراغ‌مکان
شهید عبدالرحمان چراغ مکان از شهدای اهل سنت حادثه انفجار تروریستی تاسوعای حسینی چابهار بود که در حین انجام ماموریت حفاظت از دسته‌ها و هیئت‌های عزاداری در اثر انفجار بمب انتحاری در ۲۴آذر۱۳۸۹ به درجه رفیع شهادت نائل شد. پدر شهید درباره وی اظهار داشت: «وقتی به عبدالرحمان مامورتی ابلاغ می‌شد، از یک‌ساعت قبل لباس و پوتینش را با عشق و علاقه می‌پوشد و به همان صورت در خانه می‌نشست و منتظر حرکت به سمت مکان ماموریت می‌شد. فرزندان من همه عضو بسیج هستند و برادر عبدالرحمان با افتخار بعد از شهادت وی پرچم او را در دست گرفته و هم اکنون حفظ و حراست از هیئت‌های عزاداری را بر عهده دارد.»

شهید مطهره نارویی
شهید مطهره نارویی در تاریخ ۱مهر۱۳۷۸ در شهرستان ایرانشهر دیده به جهان گشود. وی از شهدای حادثه تروریستی بمب‌گذاری تاسوعای۱۳۸۹ چابهار است. نوجوان شهید مطهره نارویی به نماز و قرآن علاقه‌ زیادی داشت. او در ۸سالگی روان‌خوانی قرآن را آغاز کرد و طی یک‌سال روان‌خوانی قرآن را به اتمام رسانده بود. او هر ساله در عزاداری اباعبدالله‌الحسین(ع) شرکت می‌کرد. به گفته پدر وی، شب قبل از شهادت برای حضور در مراسم عزاداری تاسوعای حسینی لحظه شماری می‌کرد و به پدرش گفته بود: «می‌خواهم با لباس‌های رسمی بخوابم که فردا زودتر از همه در هیئت باشم.» صبح روز حادثه در آخرین لحظات قبل از شهادت در حال تقسیم پیشانی بند یا حسین(ع) و ابوالفضل‌العباس‌(ع) و در حال آب‌رسانی به عزاداران اباعبدالله‌الحسین(ع) بود، که ناگهان انفجار انتحاری رخ داد و شهید مطهره نارویی به فیض عظیم شهادت نائل شد.

شهید سونا دشتی
شهید سونا دشتی از شهدای حادثه انفجار تروریستی تاسوعای حسینی چابهار است.  وی در ۲۰آبان۱۳۷۸ در شهرستان چابهار به دنیا آمد. او در دبستان حضرت خدیجه کبری‌ سلام‌الله‌علیها مشغول به تحصیل بود. سونا دشتی از همان دوران کودکی به فراگرفتن قرآن علاقه‌مند بود و در اوقات فراغت مشغول آموختن قرآن در مکتب بود. او در روز حادثه همانند روزهای گذشته، ساعت 5 صبح از خواب بیدار شد و پس از ادای نماز صبح راهی مکتب شده بود و در مسیر بازگشت از مکتب به دسته عزاداران سالار شهیدان پیوست و در حادثه تروریستی در چابهار به فیض شهادت نائل شد.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcefn8zfjh8zpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما