تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۰۴
شهرستان چابهار با وجود ظرفیت های بزرگ اقتصادی و گردشگری با بحران فرایند تکدی گری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست دست و پنجه نرم می کند.
چابهار شهری برای رشد نرخ امید به زندگی یا تکدی گری کودکان بدسرپرست
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران اگر از خیابان های چابهار گذر کنیم از چهارراه کوزه گرفته تا بازار و به سمت چهارراه یخسازی و پمپ بنزین دولتی به کودکان دختری برمی خوریم که در گیرودار رویاها و حالات کودکی شان بالاجبار در حال تکدی گری می باشند و بعضی اوقات در گرمای طاقت فرسای چابهار با یکدیگر سخن گفته و در اوج فقر می خندند.

این روزها که والدین اکثر مسئولان شهرستان چابهار در حال خرید بهترین لوازم التحریر برای فرزندان خود می باشند خیلی از وقت ها با خودروهای لوکس با نگاه دلسوزانه از کنار این معضل اجتماعی عبور کرده و در ذهن خود حل این مشکل را به گردن مسئولی دیگر می اندازند.

یکی از تکدی گران چابهاری به خبرنگار ما می گوید: ما شناسنامه نداریم و در کپر زندگی می کنیم از روستاهای دوردست چابهار برای امرار و معاش به اینجا آمده ایم تا شاید وضعیت بهتری پیدا کنیم.

《ش ت》 که دخترش در حال تکدی گری می باشد می گوید شوهرش فوت کرده و برای سیر کردن شکم خود و فرزندانش مجبور به تکدی گری شده است به طوری که بهزیستی، شهرداری و کمیته امداد هیچ کاری برایشان انجام نداده اند.

رئیس کمیته امداد شهرستان چابهار به خبرنگار ما می گوید برای خدمات رسانی به مستمندان شناسنامه مربوط به هر فرد بایستی موجود باشد در غیر اینصورت طبق قوانین نمیتوان به عنوان مددجو کمکی انجام داد.

بسیاری از تکدی گران کودک در چابهار را دختران و زنان نوزاد در بغل تشکیل می دهند کسانی که به هر عناوینی یا شوهر خود را از دست داده اند و یا خانواده اشان در دام اعتیاد به فقر کشیده شده است و به دلایل گوناگونی که مسئولین دولتی از آن بی خبرند در سطح شهر مشغول به تکدی گری می باشند.

رئیس بهزیستی شهرستان چابهار چندی قبل به خبرنگار ما گفته بود باید شهرداری و نیروی انتظامی در خصوص جمع آوری متکدیان اقدام کنند ولی گاها در مبادی پمپ بنزین شیلات و منطقه آزاد چابهار افراد معلول در حال تکدی گری می باشند که جای تاسف برای مسئول مربوطه می باشد.

یک کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با چهاربهاران بیان می کند: تکدی‌گری نیز مانند بیماری های اجتماعی دیگر، آثار نامطلوبی با خود همچون برهم خوردن چهره جامعه و خیابان های شهر، افزایش هزینه های تحمیل شده به جامعه، گسترش آسیب های اجتماعی متعدد، برهم خوردن نظم و امنیت جامعه دارد.

رقیه نودوست تشریح می کند: بازتاب بيروني وجود متكديان در چابهار اين است كه مسافران و گردشگر‌ان اين طور قضاوت مي‌كنند كه اين شهر فقير است و از طرفی افزایش آسیب های اجتماعی را در پی دارد.

وی در خصوص حل این بحران ها تاکید می کند: وجود سازمان‌هاي مردم‌ نهاد، تشكل‌ها و خيريه‌ها می تواند در حل این معضل بسیار کمک کننده باشد و مردم بر اساس باورهاي مذهبي، كمك به متكدي را فضيلت مي‌دانند و از روي دلسوزي به متكديان كمك می كنند.

بسیاری از مسئولین مربوطه چابهار با استفاده از مطلب گدایان خارجی، وارداتی و بی شناسانه طی سالهای گذشته از حل این معضل فرار کرده اند و به نوعی سرپوشی برای وظیفه ای که بر گردنشان نهاده شده است قرار داده اند و با چنین تفکری خود را تبرئه می کنند که مطمئنا اشتباه محض می باشد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchimnzi23nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها