تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۲
بسیاری از مرغداری های سطح منطقه سیستان توانایی تولید انبوه مرغ را دارند که به دلیل سلیقه های شخصی نمی توانند آن را به کشور افغانستان صادر کنند.
چشم کارآفرینان به بازگشایی مرز/ سلیقه های شخصی مانع تولید انبوه مرغ
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از مهمترین دستاورد های تحریم های چند سال اخیر را می توان به خودکفایی جوانان و ظهور کارآفرینان در جامعه اشاره کرد که با بسته شدن راه های قاچاق توانستند محصولات با کیفیتی را به بازارها معرفی کنند.

اجناس خارجی گرچه امروز هم در بازارها وجود دارد اما قیمت بالا و کیفیت پایین آنها باعث شده است تا اجناس ایرانی نیز جای خود را در میان مردم باز کند.

از همین رو کارآفرینان با اتکا بیشتر به بازارها ، و بهره برداری بیشتر از آن تولید را افزایش داده تا بتوانند از این طریق به سود خوبی دست یابند. در سیستان اغلب کارآفرینان به پرورش انواع جوجه و یا صنایع دستی مشغول هستند و عملا در تولید اجناس نقش با ثباتی را ایفا نمی کنند. از طرفی ترس کارآفرینان از بازارها باعث شده است تا دست به تولید انبوه نزنند چرا که توان خرید مردم به دلیل شرایط اقتصادی بد در حاشیه مرز ایران و افغانستان پایین تر از قبل آمده است.

مثلا مرغ داری های سطح شهر چندی قبل در آستانه ورشکستگی عظیمی بودند که یکی از دلایل آن واردات مرغ زنده از بیرجند بود، این موضوع به قدری مورد اهمیت واقع قرار گرفت که در نهایت ورود مرغ از بیرجند متوقف شد تا بازارها به دست کارآفرینان بومی بچرخد.

از همین رو برخی از افراد که فرصت را غنیمت میشمردند با ممنوعیت ورود مرغ، قیمت آن را افزایش دادند تا در این بین مردم بالاترین ضرر را متحمل شوند.

با این حال برخی از شهروندان سیستانی به گلایه از این روند گفته اند که قیمت مرغ به ۱۴ هزار تومان رسیده است که با افزایش سه تا چهار هزار تومانی رو به رو بوده است.

اما نجفی رئیس اتحادیه مرغداران استان سیستان و بلوچستان قیمت مرغ را یازده هزار و ۷۰۰ تومان عنوان کرد و گفت: هر فروشنده ای که بیشتر از این قیمت مرغ را به فروش برساند متخلف است و باید طبق قانون با آن برخورد صورت بگیرد.

مشکلات کارآفرینان اما به اینجا ختم نمی شود آنها توانایی تولید انبوه مرغ را سطوح مختلف حتی صادرات به خارج از ایران نیز دارند که این مهم توسط برخی از افراد امکان پذیر نمی شود.






مرز به عنوان یک فرصت در تمام دنیا تلقی می شود اما در سیستان به دلیل انسداد و عدم فعالیت مردم در آن به عنوان یک تهدید یاد می شود.

حجت الاسلام ابراهیم گزمه امام جمعه شهرستان هیرمند پیشتر با گلایه از ای روند گفته بود که اگر مرز برای کارآفرینان بازگشایی شود انقلابی در تولید مرغ به وجود خواهد آمد.

وی افزود: افغانستان یک کشور مصرف کننده است و توانایی خرید انواع کالا از کارآفرینان ما را دارد اما عده ای در این راه مانع از صادرات کالا به این کشور می شوند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdca0in6y49n6y1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما