تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۰۹
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: با توجه به استعداد های بلقوه استان در دامپروری، ايجاد سایت های الگویی برای کشت وتوسعه خارشتر وگیاهان شورپسندبرای تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز دام یکی از برنامه های بخش کشاورزی در استان می باشد.
بهره گیری از گیاه خارشتر برای تعلیف دام در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، محمدرضا بندانی در جریان بازدید از برداشت خار شتر از سایت الگویی خارشتر در زهک افزود: با مشارکت موسسه خیریه جهت برای اولین بار بوسیله دستگاه چاپر  اقدام به برداشت گیاه خارشتر  کرده ایم وبا توجه به میزان تراکم تا ۸تن  در هکتار علوفه خشک قابل استحصال  است.

وی تصریح کرد: هرچند این گیاه در اراضی زراعی یک گیاه مهاجم محسوب می‌شود ولی توسعه این گیاه در مراتع وبرداشت آن می‌تواند کمک شایانی به تامین علوفه دامهای منطقه کند.

بندانی ادامه داد: وفور این گیاه در مراتع استان و برداشت بموقع  آن می‌تواند ضمن تعلیف دام، کاهش هزینه های تولید برای  دامداران را رقم بزند
شایان ذکر است در حال حاضر سیستان وبلوچستان دارای ۳میلیون و۷۰۰هزار واحد دامی است وگوشت قرمز تولیدی در استان نقش بسزایی در تنظیم بازار کشور دارد.

گفتنی است خار شتر گیاهی است خودرو  در مناطق کویری، مقاوم به خشکی وبا ارزش غذایی مناسب برای تعلیف دام،  میانگین تولید پروتئین بین ۸تا ۱۴درصد  واز نظر تولید انرژی ووجود عناصر مفید شبیه یونجه می باشد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdf90fxyt0fk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما